Munch: Melankoli
Sorry. Måtte jukse litt. Fikk ikke til å lage blå melankoli-farger (og det var mest grønt langs Akerselva - ikke noe som lignet på hav). Men Munch har jo et fint selvportrett med noen knokler rundt i svart-hvitt. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-09-08 21:32:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger303
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_104074} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Avsluttet .
Ja dette var ikke noe skrik direkte, men posituren og uttrykket til personen kan vel i aller høyeste være et godt alternativ til å skrike ut bokstavlig talt. Den svært mørke bakgrunenn forsterker uttrykekt, og til tross for at den er mørk er det detaljer å se der; bra. Komposisjonen fungerer fint med personen klemt inn i nederste hjørne. Versjon 1 er definitivt bildet her i mine øyne.
Rune T.
Synes ikke han virker spesielt melankolsk jeg - mer påtatt oppstilt. Samtidig synes jeg kontrastene blir for kraftige mellom mannen og bakgrunnen, tonene blir for forskjellige. Eet er også en halo rundt ham som jeg antar er rester etter ditt ps arbeide. I tillegg synes jeg bakgrunnen gror ganske kraftig igjen.
Du kan bedre enn dette. Men, dette er jo bare min mening.
Mvh
Rune
Caroline M. S.
Takk for kommentarer: :-)

Tommy: Skulle ikke være Skrik dette, men Melankoli.

Rune: He, he - ja, bildet er mega-oppstilt. Jeg synes jeg var kjempeflink som i det hele tatt klarte å overtale minstebruttern til å være melankoli-modell. Han smilte på de andre forsøkene mine, så jeg kan ikke klage på dette. Ja, mye halo her. Det så enda verre ut på forsøket med helt svart bakgrunn. Ikke det at det er noen unnskyldning da. ;-) Jeg prøvde meg på Solen til Munch også (med en halv blodgrapefrukt og zoom), men tro det eller ei - dette ble faktisk best av de to. Noen ganger er det gøy bare å være med. :-)
Lars A.
Dette er absolutt et Melankoli-bilde.

Det viktigste er å være med og ha det gøy!

Lars
Dag T.
Enig med Lars.

Bortsett fra det så synes jeg du skulle latt ham være mørkere. Melankoli er en mørk stemning, så dypere toner og hardere kontrast kunne gått bedre (og du hadde sluppet haloen). Nå ser han mer ut som en oppgitt engel i en grå verden (forsåvidt melankoli det også)...
Paul K.
Fin stemning. Selv om du ikke har hav, så har du klart å få fram hvilket bilde det er snakk om, Melankoli fra 1892.

Jeg likte fargeversjonen best. Herlig malerieffekt du har fått til.
Ann F.
Jeg liker sv/hv-versjonen best til tross for haloen rundt hodet. Det ble for lyst og for mye PS-effekt for meg i V2.
Mvh Ann
Rune T.
Basert på de andres tilbakemelding, kan det se ut som om jeg har gått glipp av noen poenger her. Er dette en form for en intern dottgreia for de få eller er det faktisk en aktivitet det er informert om?
Dag T.
Det er for de få som er innom chat av og til, Rune. Men jeg kan prøve å varsle deg neste gang :-)

Caroline: jeg kommenterte ikke fargevarianten, for jeg får ikke så mye ut av den. Det ble litt for mye...
Inger-Lise S.
Broren din igjen her? Mener å kjenne ham igjen. Du har fått fram melankolien ganske bra her syns jeg. Liker at han sitter i siden på bildeflaten ;Fin komposisjon.
Jeg syns det ble litt mørkt i v#1, ørlite, men det fungerer. V#2 syns jeg ikke noe om...
Jeg liker slike bilder og må få ut fingern selv..

mvh Inger-Lise
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Ann og Dag: Jeg måtte bare legge ut fargevarianten. Det er jo ikke så ofte man kan forsvare å gjøre det - her kan jeg late som det er en uferdig skisse. :-) Synes det er morsomt å herje med alle disse effektene i billedbehandlingsprogrammene (her har jeg brukt MicroSoft PhotoDraw).

Inger-Lise: Munch ville nok protestert på plasseringen av minstebruttern. Jeg usket ikke helt hvor han skulle være, men Melankoli-bildet ser ut som dette: http://www.home.no/edvard-munch/theme/1/melankoli.jpg
Dag T.
Her er den versjonen jeg tenkte på i mitt bilde:

http://www.munchmuseet.no/no/munch/munch_grafiker.htm
Tore U.
Fint bilde hvor teksten passer. Enig med de som gjerne skulle hatt mer kontrast.

mvh
Tore
Bjørn H.
Bra forsøk dette Caroline ...

Ser at hudtonene er litt for lyse i forhold til bakgrunnen, og at glorien rundt hodet er litt for synlig.... men, jeg reagerer mer på plasseringen av personen i forhold til trærne der bak ... De vokser liksom litt opp av hodet og fortyrrer komposisjonen ...

Hadde det ikke vært for trærne er fyren din kult plassert i formatet ...

Syns faktisk leken din V2 ble litt kul jeg ..

Stå på ... nattings ..

Vi snakkes snart :)

Bjørn ;¤
Erlend M.
Fargeversjonen er kjempebra! Bra skildring av ''hverdagsmelankoli''. Selv om jeg ville foretrukket litt mindre 'filter' look.
Kjetil N.
Enig med Erlend, fargeversjonen duger. Men ser ikke helt poenget med å prøve å få et foto til å se ut som et maleri.

V1 er venstrehåndsarbeid. Hverken innklippingen eller tonevalørene stemmer.
Erlend K.
Du har en spennende bruk av bildeflaten synes jeg. Det kan virke som om modellen din sitter og ser ut av bilderammen, så dette fungerte bra. Du har også fine fargetoner i bildet ditt, noe som gjør det behagelig. Det du har igjen av struktur i bildet ditt rundt modellen gjør det spennende, og førte i alle fall til at jeg ble sittende å se på det en stund.

Det som trekker noe ned i bildet ditt er ''glorien'' rundt modellen din. Det er tydelig at du ikke har klart å dypetse godt nok, noe som ''røper'' metoden din.

Som en totalvurdering er jeg godt positiv. Dette bildet likte jeg.
Christer B.
Likte versjon 1, fin dybde bak, og gjennomtenkt utsnitt. Jeg er ikke helt med på tittelen, jeg synes jeg ser humor i øynene hans. Han kan virke betenkt, men melankolsk blir å ta litt hardt i. Versjon 2 vitner om ellevill ps herjing, filtere skal man gå svært varsomt fram med!! Men uttrykket var mer melankolsk i den versjonen.
Stå på!
;)
Atle H.
Ja til fargeversjonen!
Det ble litt mye 'hvite prikker' rundt om og spesielt i fjeset
(der synest jeg det kunne vært helt fritt for hvitt), men ellers
så synest jeg du har vært flink med filtrene, og fått et fint
malerisk preg over det.
Kristoffer R.
Fin komp og et uttrykksfullt bilde. PS-arbeidet er dessverre alt for synlig i v1. V2 er jo morsom, da, jeg synes det er fint å leke litt med de verktøy man har for hånden.
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. :-) Jeg får litt dårlig samvittighet her nå som så mange har kommentert bildet og kommet med forslag. Jeg burde ha lagt mer arbeid i det på forhånd. He, he - hvis det ikke var for at trærene vokser opp av hodet til minstebruttern og det at han ikke ser særlig melankolsk ut, ville jeg nå laget en eller to nye versjoner etter forslagene deres. Men jeg tror nok heller jeg skal prøve og overtale ham til å være modell en annen dag. :-)

Bildet er vel også et typisk eksempel på at det ikke er lurt å tenke på to ting på en gang. Jeg ikke fikk til å lage blått fargebilde som lignet på Munchs Melankoli og derfor kom jeg i stedet til å tenke på knokkelselvportrettet til Munch og endte opp med noe som verken var det ene eller det andre.

Slik ser knokkelselvportrettet ut: http://158.36.77.168/munch/grafikk/essay_no.htm
May-Lise L.
Better late than never!! Så ikke dette før nå, jeg. V.2 er flott. Ståkarakter for oppgaveløsningen din :) Rakk ikke å gjøre noe selv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu