Bygninger i Akerselva
Her tenkte jeg at jeg skulle bruke ''naturlig filter'' (speiling av SAS-hotellet og kontorbygning i Akerselva i Nydalen) istedet for PS-filter. Rotert 180 grader og snudd horisontalt. Det ble kanskje litt vel rotete, men tja - hva synes dere?

Legger på en v2 også - ikke det samme bildet, men en variant.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-20 17:28:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/13s
  • FilmtypeISO 200, jpg
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger402
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_115564} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Avsluttet .
Kjempeflott!!! Behagelig lys!!!!

Mvh
Mikal §trøm
Odd Arild E.
Synest begge versjoner ble bra - behagelige farger.
Odd A
Ole Birger S.
Jeg synes v#1 er klart best av disse to. Jeg har også beundret dine tidligere speilbilder. Disse speilbildemotivene har jeg ikke tilgode å oppdage. Kanskje det er fordi jeg speider mere oppover?!. -olebig-
bjørn g.
Veldig fine fargekontraster og bra lys !
Men jeg synes rotering var unødvendig.
For meg føles det riktigere i originalversjon !
Marit E.
Hei Caroline!

Flott bilde, nydelig lys og gode fargetoner.
Helt klart versjon 1.

Likte bildet ditt.

Marit
Ole Birger S.
Rettelse av innlegg 1850: Disse speilbildemotivene har jeg tilgode å oppdage, skal det være. Beklager feilen. -olebig-
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer. :-)

Bjørn: Jeg skjønner hva du mener og synes også selv at den ikke snudde originalen så riktigere ut. Men med å snu syntes jeg jeg fikk til noe som lignet på et slags dommedagsbilde, og at SAS Radisson-skiltet ser ut som skjelletter av øgler eller små dinosaurer. :-) På grunn av det liker jeg selv best v1.

Kjekt at dere liker bildene - jeg skal innrømme at jeg både er og var voldsomt i tvil selv. Lurte liksom på om dette var (forhåpentligvis forbigående) dårlig smak og feilvurdering av meg. Men uansett - det var morsomt å holde på med, og kanskje jeg skal ta meg noen nye turer og kikke etter dystre speilbilder i Akerselva. :-)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld og helg folkens. :-)
Caroline M. S.
Skjønte hva du mente Ole Birger. :-) Og kanskje jeg skal følge ditt eksempel og kikke mer opp neste gang jeg trasker langs elva. :-)
Avsluttet .
Jeg synes versjon 2 ble flott med roligere fargetoner enn V1. V1 blir liksom litt for påtrengende. Opp eller ned spiller forsåvidt ingen rolle - liker begge.
Rune N.
Dette likte jeg godt. Et ''tradisjonelt'' motiv, men fargene og formene du utnytter gjør dette veldig spesielt! Syns forresten ikke det er rotete. Versjon 1, om jeg må velge.

mvh
Rune
Eli B.
Hei Caroline, jeg faller for v1. Synes det er flott med ditt naturlige filter. Bygningene kommer likevel godt frem. Noe forstyrrende er kanskje bladklumpen oppe til venstre, men på en annen måte er det jo naturlig at den er der.
Hilsen Eli
Rune L.
Veldig bra. God idé. Liker begge versjonene. Hadde ikke den forstyrrelsen oppe i venstre hjørnet på v2 vært der, hadde det vært best. Liker farger og fargetoner i v2 best.

Mvh
Rune
Inger-Lise S.
Jeg syns det ble en flott speiling! Lekkert bilde med nydelig lys. Fin komp. og klar speiling. Godt jobba!

Mvh Inger-Lise
Magnus P.
V2 var sinnsykt fet! Kul ide!
Arne S.
Lysbruken redder motivet. Den er svært elegant utført og bidrar til at komposisjonen er godkjent (men heller ikke mer). Etter å ha studert bilde en stund, bli det litt ''rotete''. Spesielt rusket oppe til venstre burde vært unngått. (Vi skjønner at det er en speiling likevel.)

Slett ikke verst, men ikke helt i mål.

:)
Inger Lene H.
Fin speiling. Liker v#1 best! ;)

-il
Nina S.
Dette likte jeg, veldig grafisk uttrykk.
Likte fargene også. Vet ikke om jeg likte det som er oppe til venstre. Det ødela litt av harmonien i bildet.
Mvh Nina
Caroline M. S.
Tusen takk for nye, nyttige kommentarer. :-)

He, he - jeg tror jeg nå vet hvordan mislykkede, misforståtte kunstnere må føle seg. :-D Her prøvde jeg å lage noe som skulle se tegneserieskummelt og skremmende ut - med dinosaur- og øgleskjeletter, også synes dere det er rolig, pent, lekkert, men uharmonisk. :-D Men jeg tar poenget, og dere har helt rett. Det første jeg så her (oppe i Nydalen) var et ganske rent, pent speilbilde, men det var for mye strøm i elven. Så jeg tok meg en røyk og ventet. Elven ble roligere, men i mellomtiden ble det også mørkere. Så jeg kom på at jeg skulle lage noe skummelt i stedet, men hadde tydeligvis ikke løsrevet meg skikkelig fra den første tanken likevel (det pene, rene).
Tarjei Ekenes K.
pent pent

fin speiling.

drømmende

v1. jeg tror jeg ville fjernet bladverket i øverste venstre hjørne

:-D ! son tarjeiav !
Siri Elisabeth J.
Kjempe!!!! Ikke fjern noe!!

Siri :-))
kjetil g.
Dette bildet likte jeg godt. Gøy å se hva du kan få til med å fotografere speilinger i vannet på den måten. får preg av å være et maleri og spesiellt effekten i venstre del av bildet hvor den gule og hvite kvisten kommer igjen fargemesig og formmessig i det gule og hvite gjenskinnet av byningen i krusningene i vannet nederst på bildet. ser ut som penselstrøk. Veldig motiverende å lærerikt å se slike bilder.

Kjetil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu