Bladene ble ikke helt skarpe, men snøen ble i hvert fall hvit. :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-29 15:01:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde42mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/10s
  • FilmtypeISO 400, jpg
  • Nei
  • Annet+1.3 EV
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger264
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_116775} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Jan M.
Enkelt, stilfullt og meget vakkert - et nydelig bilde
Sverre Farstad H.
Liker balansen veldig godt i dette bildet. Både mellom det lyse i snøen, som du har klart å få rimelig god tegning i - og den generelle balansen i bildet. Her er det tydelig vinteren som tar overtaket over høsten. Godt sett.
Mvh Sverre
Inger Lene H.
Fint bilde! Liker komposisjonen og at man kan se noe struktur i snøen... ;)

-il
Geir Arne M.

Dette er godt sett. Ville gjerne hatt det noe mørkere i snøen. Skarpt og fint.

God komposisjon.

mvh
gam
Torbjørn V.
Fin komposisjon, men tror bildet hadde blitt mer virkningsfullt om ikke utsnittet var så trangt. Kunne gitt en større ''ensomhetsfølelse''. Lyset er også veldig flatt, og gjør det litt vanskelig å se dybden og formene (spesielt på bladet til høyre). Litt sidelys hadde kanskje gjort seg? Det hadde også fått frem formene og strukturen i snøen bedre.

Ellers enig med de andre i at det er et godt motiv!
S. N.
Et bra resultat, dette, synes jeg.
Gode fargetoner.

Silje
Eli B.
Et vakkert og godt motiv som vekker følelser. Et eller annet som treffer en. Veldig bra dette Caroline!
mvh Eli
Avsluttet .
Veldig fint motiv!

PMN:-)
Caroline M. S.
Takk for hyggelige kommentarer. Jeg er litt overrasket over at noen av dere sier komposisjonen er bra. Selv følte jeg at det var noe helt feil her, og jeg tror Torbjørn har rett når han foreslår at jeg burde gått lenger i fra. Det skal jeg prøve på en annen gang. :-)

Ellers enig i at lyset er flatt (det var tidlig ettermiddag og ganske grått ute). Jeg burde sannsynligvis ikke overeksponert så mye som jeg gjorde - jeg tror det er vel så mye det, som flatt lys, som gjør at snøen mangler detaljer. He, he - men hvit er den. Dere skulle sett alle de grå snøbildene jeg kom hjem med i fjor på disse tider. Godt det er noe som går framover. :-)
Birna R.
alternativt, gå enda nærmere. det ville gjøre det lettere å få et bedre inntrykk av snøen, dempet betydningen av det noe flate lyset inn, og samtidig forsterket både komposisjonen og kontrasten mellom blader og (ny)snø.
Marion N.
Her har du vertfall truffet med hvitbalansen Caroline! Har du stillt denne manuellt? Du har fått fram detajer i bladene og likevel klar å beholde konturer i snøen. Kanskje ikkje av dei mest spennande motiv, men du viser eit flott redigeringsarbeide!

Mvh Marion


Dag T.
Hmmm, på meg virker det littegranne uskarpt?

Komposisjonen er greit, men jeg tror jeg ville øket kontrasten i bladene litt (kurveverktøy). Ellers greit komposisjon og en fin dokumentasjon av været vi har nå for tiden.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og forslag. :-)

Dag: Nå har PS-late jeg overgått meg selv og laget en v2 hvor jeg brukte kurveverktøy kun på bladene, jevnet kantene med viskelæret og hatt på ørlite mer fargemetning. Mulig jeg overdrev med kurveverktøyet og fikk det for lyst. Littegrann uskarpt? Det er mega-uskarpt, men det hjalp litt med ganske mye USM. Er egentlig forbauset over at det ikke var enda mer uskarpt med 1/10s lukkertid. He, he - det var vel kanskje synd at jeg var så heldig å ikke få dette mer uskarpt, for nå fikk jeg fornyet tro på at jeg skal klare meg uten stativ. ;-)

Marion: Nei, auto-hvitbalanse her. Det hjalp nok at det er så mye som ikke er hvitt og at jeg overeksponerte.

Bjørn: Ja, det aller beste hadde nok vært å gå nærmere (og antakeligvis med makro-objektiv). Snøen er ikke akkurat nysnø, men våt, smeltende snø. Det er det nok nesten bare jeg som ser - siden jeg vet at det var det det var. :-)
Caroline M. S.
Hmm - jeg ser nå at jeg må ha kommet bortpå snølaget også med kurveverktøyet. Ser ut som snøen har blitt lysere og fått enda færre detaljer. Ja, ja - det får så være. Får heller øve meg på PS på et bilde som er litt bedre i utgangspunktet. :-)
Odd Tore S.
Hei!
Brune blader litt tilfeldig spredt omkring i snøen er kanskje ikke det mest spennende motivet man kan tenke seg, men det er jo en god illustrasjon av tiden vi er inne i.
Noen vanndråper og litt soppangrep koblet med Curves gir litt liv.
Enkelt, men kunne gjerne konsentrert seg enda færre blader?
Odd Tore
Dag T.
Hehe, stativ er uansett for feiginger :-)

Ellers er versjon 2 bedre, men når det gjelder kurveverktøyet tror jeg du kunne behandlet hele bildet, for med kurveverktøyet kunne du latt de lyseste delene av bildet (snøen) være uforandret mens du behandlet resten. Da får du ingen overganger.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer.

Odd Tore: Ja, færre blader eller bare en del av et blad ville sikkert gjort seg. :-)

Dag: Takk for tipset - da tror jeg at jeg har en PS-leksjon til i morgen som innebærer bruk av lasso og ''feather'' i stedet for tryllestav på 100 prosent. :-)
Dag T.
Neida, dropp lassoen også. Jeg tipper at du kommer langt med bare kurveverktøyet i dette bildet. Ingen av tonene i sneen går igjen i bladene, dermed kan en forsiktig bruk av kurveverktøyet regulere bladet uavhengig av sneen.
Siri Elisabeth J.
Dette synes jeg var litt kjedelig rett og slett.

Hilsen Siri:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu