And
Nok et bilde jeg ikke har fått meg til å slette ennå. På originalen hadde anden kraftig blåstikk, og dette ser ut for å være det beste jeg klarer å få den. Legger ut to versjoner - hvilken foretrekker dere og hvorfor?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-07 18:03:14
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 50-200 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 200, jpg
  • Nei
  • AnnetDet har sine fordeler å være lat. Jeg slet og slet med lasso-verktøyet og endte først opp med ørten versjoner med halo rundt anden. Tryllestaven (Magic Wand) fungerte langt bedre.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger528
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_118141} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Oddvar B.
I mine øyne er ver1 klart best; ''penere'' og klarere farger på fuglen, og fjærdrakta fremstår mye mer nyansert. Det er vel også noe ''glorie'' rundt anda på ver2. Likte bildet godt jeg!

ob
Steinulf L.
V#2 er renest i (ande)fargene. Forøvrig fin og stemningsfull bakgrunn. Bladene balanserer anda langt på vei.
Ikke søppelkassemat dette her.
Carsten A.
V1 for meg, og den er m,eget bra - ren i tone og fargeskala. Jeg bryr meg ikke så mye om hva som er korrekt gjengivelse, mest om den rent billedmessige vurderingen.

Litt halo ved speilbildet på V1.

MVH CA
Avsluttet .
Nå har jeg klikket frem og tilbake lenge, og tror jeg velger meg versjon 1, men det er mest pga glorien rundt anda i v2. Så får du vekk den....

Bildet er jo nydelig, kan ikke slette det!
Cristina B.
Skikkelig vakkert. Jeg velger #1, fordi der er det mer farger på anda.
Skjønner ikke, at du var på tanken å slette dette, i så fall kunne jeg sletta hele samlingen min.

Helt nydelig er det.
mvh Cristina
Christer B.
Hmmm. Nydelige farger. Pleier å kunne styre min begeistring for sånne fuglemotiver, men dette var ganske lekkert. En fin ro i det. Litt artig at gakken har hodet rett mot betrakteren, det er ganske uvanlig. Synes #1 var best.

Du kunne jo teste ut quickmask også, trykk Q på tastaturet, velg en Brush med harde kanter og mal over anda. Trykk Q igjen, og der har du selectionen din. Du må evnt inverte selectionen med Select>Invert.
Sverre Farstad H.
#1 er nok den jeg liker best. Anda, med speiling er veldig bra, men omgivelsene bli for meg litt vel gyldent/grønt. Vet ikke om det kanskje er proporsjonene som gjør det, og at omgivelsene blir litt for dominerende i forhold til anda. Ellers, så vidt jeg kan bedømme, er det tekniske helt topp.
Mvh Sverre
Kurt S.
V1 for meg. Her trer fuglen klarest frem i forhold til bakgrunnen.
Synes denne versjonen ble et pent bilde. Varm og fin bakgrunn, fin plassering av fuglen med fin speiling i vannet. Som nevnt: I v#1 trer fuglen fint frem og avgrenser seg klart fra bakgrunnen.
Nice -:)
mvh Kurt
Eskil O.
Rett og slett bare vakkert, flotte farger.

Eskil.
Trond H.
Velger også v1, da eg innbiller meg at det er mest korrekte farger i den belysningen du har (virker som det er tatt i skygge).

Komposisjonen styrkes av speilbildet, og får meg til å legge merke til bildet (vanligvis hopper eg glatt over de fleste fuglebilder)

MVH TH
Knut L.
V1 - lekkert bilde på alle måter.

mvh
Knut
Johan K.
Hei. Jeg foretrekker versjon 1. Synes anden har en mer ren farge på den, i motsetning til versjon som jeg føler blir mer ''skitten'' i forhold. Mulig fargene passer bedre til resten av omgivelsene i V2, men i motsetning trer anda bedre fram i V1. Som er i mine øyne positivt.

Ellers, et meget flott bilde synes jeg.

Johan
Avsluttet .
Versjon 1 er best, og den er bra :-)
Inger Lene H.
Har ikke lest de andre kommentarene, så det er fare for gjentagelse her... Likte dette bildet umiddelbart. Flotte farger vi vannet og god komposisjon. Liker v#1 definitivt best!

-il
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer. :-) Jeg liker selv best v1 fordi jeg synes anden på v2 går for mye i ett med omgivelsene, men så var det en som jeg ellers alltid pleier å være enig med som mente v2 var mye bedre. Fint å se at de fleste av dere er enige med meg. :-) Dessuten liker jeg v1 bedre fordi jeg synes hun ser litt slemmere ut der enn på v2 - jeg synes skyggen ser ut som hodet til en kobraslange.

Så skarpe øyne dere har! Jeg så ikke halo på disse, men ser det nå. Jeg må ha fått tilnærmet sveiseblink av de digre haloene jeg fikk på de versjonene hvor jeg brukte lasso-verktøyet. ;-)

Christer: Takk for tipset. Jeg husket at du viste oss den metoden under det utmerkede PS-kurset ditt i Oslo Kamera Klubb. Jeg kunne bare ikke huske hvordan. :-) Skal prøve det, men først har jeg de tipsene på de to foregående bildene jeg har lagt ut å gripe fatt i. Ligger sørgelig på etterskudd her. :-(
a tse & s.
pene farger og speiling her
Marit E.
Hei Caroline!

Synes heller ikke bildet ditt egnet seg for søppelkassen!
Likte best versjon 1, versjon 2 blir litt for tam og snill.
Ellers fine fargetoner.

Marit
Jan-Wilford A.
Vakkert, du har dratt godt i spakene, men det er som regel også det som må til for å tilføre bildet det lille ekstra som fenger blikket.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Jan Wilford: Jeg har ikke dratt særlig mye i spakene her, bortsett fra på selve anden for å få bort blå-/cyan-stikket den hadde. Faktisk har jeg dyttet mindre på levels-pilene her enn jeg pleier å gjøre (E-1 undereksponerer alltid når innstillingene står på 0 - dvs uten at jeg har guffet opp kontrast, fargemetning og skarphet i selve kameraet). Bildet er tatt om ettermiddagen med solen på vei ned (bak meg) og med speilinger i dammen fra vegetasjonen rundt. Egentlig var vannet ganske så blikklart med tydelige speilinger fra trær og gress, så jeg jukset litt med brødsmuler for å få anden til å lage bevegelser i vannet og få bort de tydelige speilingene (og flaks at speilingen av selve anden ble såpass tydelig).

He, he - nå kan det vel ut fra det jeg skriver her nesten virke som jeg er mot etterbehandling i PS. Det er jeg ikke. Ikke på noen måte, og jeg har sjelden ønske om naturlige farger så lenge unaturlige farger ser bra ut (her stemmer imidlertid fargene både på vannet og anden ganske bra med slik jeg husker at det så ut og hvordan bildet var ''rett fra kamera'' - bortsett fra blåstikket som var på anden).
Rune H.
Hei :)
Versjon 1 fungerer absolutt best for meg!
Rune :)
Birna R.
v1 synes jeg er helt OK, litt bedre beskjæring og du har et passelig dovent ettersommer-kveldslys-stokkand-i-næringsrikt-vann(østensjøvann?) bilde.

petimeterersiden av meg sier - ''gå nærmere'', men om det hadde gjort bildet bedre er jeg sannerlig ikke helt overbevist om.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Bjørn: He, he - nei, bildet er fra den lille dammen sør i Botanisk hage, og selv om den er liten og jeg brukte 200mm (som er max av hva jeg har) kom jeg ikke nærmere. Sikkert dårlig unnskyldning, men ingen får meg til å vasse i ''næringsrikt'' vann. :-D Bildet er allerede noe beskåret, men jeg kan sikkert prøve med mer.
Odd Tore S.
v1 ser som helhet mest naturlig ut.
v2 blir for gloriøst, anda får en lysende glorie rundt seg som jeg ikke synes at gjør seg noe særlig.
Men spørsmålet blir jo hva du vil med bildet?
Dokumentert and i kveldslys blir v1, v2 kunne være begynnelsen til en lek med effekter og overdrivelser, ser ikke bort fra at du kunne drevet det til noe interessant her.
Odd Tore
Caroline M. S.
Hva jeg vil med bildet? Godt spørsmål Odd Tore. Det er på nivået ''åh, så fine farger i vannet'' og ''så kult - skyggen til anden ser ut som en kobra-slange''. ;-) Så nei, jeg tenkte ikke at dette skulle være noen artsdokumentasjon. Ei heller noe med effekter og overdrivelser. Og ja, jeg skjønner poenget ditt. :-)
Siri Elisabeth J.
Speiling og farger så det monner her Line.
Vakkert og lækkert...
Hilsen Siri:-)
Fotograf Carl-Åge H.
Hei.

Meget pent. Varme fine farger. Veldig bra skarphet og fin komposisjon. Jeg liker helt klart versjon 1 best. Varmen og lyset som ligger i bildet er best. Versjon 2 oppfatter jeg som mer blasst i fargene. Pent bilde.

Mvh Carl-Åge
Per Harald O.
Liker v1 godt, trenger kansje ikke begrunne mer...?
Eli B.
Hei Caroline, jeg foretrekker v2, fordi v1 gir anna unaturlig sterk kontrast og endring av farge. V2 er mer opp i mot slik jeg ser andemor. Flotte farger i vannet! Legger til at jeg ikke har lest noen av kommentarene over, så dette er helt min egen mening. Så trykker jeg på knappen og sender inn, så skal jeg lese hva de andre sier.
mvh Eli
Eli B.
Hei igjen, ja det var jammen bra jeg ikke leste de andre først, men nå har jeg altså lest dem, og det er klart de påvirker mot v1. Tja, skal jeg snu? Vet du, jeg synes begge bildene er fine, og det vannet er utrolig bra. Men holder fremdeles på at fargene på anda i v2 er mest naturlig. Du har mange gode bilder Caroline!
Hans Petter G.
Enig med Eli - (det tar på å kommentere bilder med så mange kommentarer - man må lese mye før man kommer til sin tur - men allerede før jeg leste syntes jeg at) versjon 2 bedre ga de varme gode uttrykket av mor - som en grim elling i disse vinterdager kan gjemme seg hos. Versjon en (anda alstå) er nok mye mindre toleran(d)t.
Hans Petter N.
V1, anda mest naturlig. er det gull på bunnen av denne sjøen?
HPN
Inger-Lise S.
Hei! Jeg liker best v#1. Du spør hvorfor....For meg ble den versjonen mest behagelig for øyet.

mvh Inger-Lise
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-) Artig å se at noen synes v1 ser mest naturlig ut, mens andre synes v2 gjør det. Kanskje ingen av de ser særlig naturlige ut når det kommer til stykket? Jeg er enig i at v2 ser mer harmonisk ut, men nettopp derfor liker jeg bedre v1.

....... og ellers beklager jeg at jeg ikke har fått somlet meg til å prøve Christers PS-tips ennå.

Hans Petter: Sjø - he, he - dette er en andedam med vann til omtrent ankelhøyde og gullet er kun på overflaten. Garantert. Anden (en ny av året uten blå fjær ennå) er sikkert stinn av uhumskheter og gift.
Nina S.
Har ikke lest alle kommentarene her, men v2 ser for meg ut til å være mest slik anda ser ut i fargene, synes det var behagelig at fargene sjø/and gåt i hverandre.
Mvh Nina
Tarjei Ekenes K.
masse er sagt her,
så jeg sier bare:feite farger/detaljer

:-D ! son tarjeiav !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu