Lunsjpause
Hvis det nye Billedgalleriet var her nå, ville jeg lagt dette i det. Ja, da - jeg ser (tror jeg) alle feilene her, men jeg synes likevel bildet er morsomt og håper andre også synes det. :-)
Bildet inngår i albumet Ålreite dyr -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-12-16 20:22:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 50-200 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde147mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 400, jpg
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger457
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_119097} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Egil H.
Harmoniske farger, men litt vel uskarpt - selv til å være i familiealbumet? Egil ;-)
Paal A.
teknikk er ofte det minst viktige, bildet er hyggelig, uskarpheten sjarmerende og bedre enn de fleste albumsbilder ( ialle fall foto.no albumsbilder..)
Avsluttet .
Enig med Paal. Kan kanskje bli bedre hvis du kutter bittelitt nederst?

MvH Stian Håpnes
Carsten S.
Bilde er ikke bare morsomt men den har potensial for å være mer en det pga enkle, ikke forstyrrende elementer, komposisjon og fin fargesammensettning.
Det som gjør at det ikke blir det store for meg er at uskarpheten av fugelen er verken eller. Enten den skulle har vært tydliger, og da gjerne med i beveglserettning eller helt skarp.
Arne S.
Først ser jeg æssen, så kloa. Et lite smil nede til høyre. Et spill for galleriet, så absolutt!

:)
Caroline M. S.
Takk for kommentarer, og særlig takk til Arne - jeg tror jeg lo mer av den kommentaren enn noen har ledd av bildet. :-D

Nei, hva skal jeg vel med en uskarp spurv i et familiealbum? Men så sant noen kan la seg underholde av bildet og/eller kommentarene det avstedkommer, synes jeg det har sin rett i et foto.no Billedgalleri.

Ellers kan jeg jo fortelle at det jeg prøvde, men ikke fikk til her, var å få skarpe føtter og klør, uskarp spurvekropp og kanskje (men ikke nødvendigvis) skarpt krus i forgrunnen (dette var ca andre gangen jeg brukte 50-200mm'ern og jeg fant i hvert fall ut av jeg ikke klarer holde den stødig nok med lukkertid på 1/30 sekund). :-)
Christer B.
Liker kompen her, eller beskjæring eller hva vi skal kalle det. Uskarpheten er helt ubetydelig, faktisk blir spurven skarpere desto lenger jeg stirrer på bildet.... Du har sikkert hørt denne tommelfingerregelen; Bruk aldri tregere lukker enn brennvidden på objektivet. Hvis du ønsker å få det noenlunde skarpt. Altså med 50mm bør du ha minst 50 i lukker (dvs 60/1)
''kiss my ass while I eat your food''

Takk for sist forresten!
Avsluttet .
Småmorsomt rumpebeskuende fuglebilde. Koppene fungerer godt som innramming. Bevegelsen i stjerten hører med. Jeg ville kappet rett under ''355ml''-merket på den høyre koppen.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer: :-)

Christer: Ha, ha - vet du, jeg synes den blir skarpere jo lengre jeg ser på den jeg også. Regner med at det er ønsketenkning. :-D Jo, jeg kan tommelfingerregelen, men er ikke så voldsomt flink til å følge med på lukkertid når jeg har satt kameraet på blender-prioritet. Og, som så ofte, så bildet skarpt ut på kameraskjermen, selv om jeg hadde mine mistanker om at det ikke var det. Fikk ikke mer enn en (kort) sjanse heller - spurven forsvant temmelig fort. :-( Ja, takk for sist. :-)

Tommy: Jeg har lagt ut en v2 til deg (burde vel helst lagt ut en til Stian også, men det får holde med denne. Hadde ikke regnet med forslag her i det hele tatt - bare litt latter). :-) Jeg synes nok v1 er best (hvis man i det hele tatt kan snakke om slikt på et bilde som dette). Synes bordflaten/det grønne gir mer liv - også liker jeg bedre formatet på v1 (synes v2 ble tyngre, mer klumpete - også ser det selvsagt enda mer uskarpt ut på den hvor alt kommer enda ''nærmere'').

Jeg la nok helst ut dette bildet fordi jeg synes det passet på en dag hvor ny foto.no-ordning med deling av Dotten i en Billedkritkk og et Billedgalleri har blitt kunngjort. Bildet holder overhodet ikke mål teknisk - og sikkert ikke komposisjonsmessig heller. Men jeg synes det er morsomt og håper/tror at det kanskje for noen kan være et (lite) alternativ til mange andre fuglebilder - siden det er i bymiljø (eller rettere: park-/kafemiljø), ''unaturlig'' kost for fuglen og noe annerledes vinkel (bakfra).

Altså et bilde jeg ikke ville hatt betenkeligheter med å legge ut i det planlagte Billedgalleriet, men ikke ville lagt ut på Billedkritikken (fordi jeg ser feilene og vet hvorfor det ble feil). At noen likevel kommer med forslag til forbedringer, synes jeg er kjempeflott. Det håper jeg at også vil skje i Billedgalleriet! :-)

Faktisk har jeg lært mye mer av kommentarer jeg har fått på dårlige bilder med feil som jeg trodde var hinsides reparasjon/forbedring enn jeg har fått på bilder med mindre feil som jeg trodde jeg ville få forbedringsforslag på. Og jeg har fått aha-opplevelser av kommentarer på bilder med åpenbart svært så haltende komposisjon (av den typen jeg ikke har vært i stand til å se selv hvorfor det har blitt feil - når jeg bare har følt at det ikke stemmer uten helt å vite hvorfor).

Sånn for læringens skyld frister det mest å legge ut dårlige bilder på Dotten. Men jeg må vel legge ut bilder jeg selv synes har blitt bra også - bare for (forhåpetligvis) vise at jeg lærer noe av kommentarene jeg får og at det går framover. :-)
Ann F.
Artig, jeg liker bildet til tross for (eller kanskje faktisk på grunn av) dets tekniske såkalte uperfektheter.
Og enig med Stian i at en LITEN kapping fra bunnen (ca. 1/3 opp mot koppen, til speilingene begynner).
Og veldig enig med dine egne tanker om delingen i galleri og kritikk.
Mvh Ann
Avsluttet .
Ja, jeg synes utsnittet i versjon 2 ble bedre:-)
Dag T.
Versjon 1 er best, for der avsluttes koppen til høyre på en naturlig måte. I versjon 2 blir den en tung og ubestemmelig søyle. Dessuten synes jeg ikke refleksene i bunnen av versjon 1 gjør noe, det er rolig i fargene og skaper litt dybde.
Odd Tore S.
Her får jeg inntrykk av at du har fanget en liten frekkas som tok for seg av lunchtallerknen din, eller pleier du å fore småfuglene på papptallerken og tilby assortert drikke i 355 ml krus i tillegg?
Jeg synes at dette ble et artig og uventet bilde. Uskarpheten er til å leve med, eller er den kanskje en forutsetning for at dette skal funke? Hadde det gitt samme levende og halvrotete inntrykk om bildet var knivskarpt etter læreboka om fotografering av fugler bakfra?
Speilingen i bunn er bra, hadde du kuttet det aller nederste med ikke-speiling hadde følelsen av dybde økt.
-------------
Jeg forstår at etter de nye normene burde jeg ikke brukt ''jeg synes'', men kutter jeg ut dette blir kommentarene alt for absolutte til at jeg tør å komme med de.
Odd Tore
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Odd Tore: Det som er ille med dette bildet er at ingenting er skarpt (eller at ingenting er uskarpt nok). Det jeg prøvde på var å få skarpe bein og klør, men uskarp fuglekropp. Måtte antakeligvis vært nærmere for å fått til det (for at skarpe bein/klør skulle vist). Spurven var veldig urolig i kroppen - beveget på seg hele tiden, men det stå ut som beina var i ro. Det var liksom det jeg så og prøvde å ta bilde. Ja, også hele settingen med med papptallerk og krus. Like etter at jeg knipset dette vippet brettet og krus og papptallerk gikk i bakken - og spurven flakset skremt avgårde.

He, he - nei, det er vanskelige å unngå ''synes'' synes jeg (men jeg prøver sånn halvhjertet), selv om jeg ikke oppfatter andres kommentarer uten ''synes'' som bombastiske. ;-)
Inger-Lise S.
Hei Caroline! Et artig bilde du har tatt:) Artige kommentarer også. Men fint å lese at det er flere som mener at det tekniske ikke alltid er det viktigste. Noen ganger har bildet så mye ''sjel'' at det tekniske blir mindre viktig.
Jeg syns sannelig jeg ser et ansikt i stumpen på småtten her og:)
Jeg liker best den komposisjonen du har valgt i v#1. Jeg fikk balansen i bildet til å stemme mer her.
Men om dette ville passe best i billedgalleriet eller under billedkritikken...?Tror nok det er hinsides sistnevnte, men morsomt så det holder.

mvh Inger-Lise
Caroline M. S.
Takk for kommentar Inger-Lise. Jeg så ansiktet jeg også. :-) Jeg er både enig og uenig med deg - i dette bildet synes jeg den dårlige tekniske kvaliteten ødelegger for mye (jeg ser mer at ingenting er skarpt enn noe annet) og siden jeg vet hvorfor det ble feil, ville det aldri ramlet meg inn å legge det ut på en ny Billedkritikk.
Avsluttet .
Heisann Caroline

Jeg har lest noen av kommentarene, men kan ike se at noen har kommentert håndholdt opptakt i forhold til stativ med den lukkertiden du har. Generelt sett er det smart å bruke stativ på opptak som er lengre i tid enn 1/60 s. Ikke at jeg skal påberope meg som noen ekspert på dette, men det er noe jeg har last meg til selv. Erfaringsmessig har må det vel sies at for egen del har jeg tilgode å oppleve et skarpt bilde under 1/60 s.

Når det er sagt syens jeg uskarpheten kler bildet. Det er liksom litt action i det. Og disse spurvene er jo kjappe også, så det kan passe fint med uskarpheten. Jeg reagerte overhodet ikke på uskarpheten da jeg først så bildet.

Beskjæringen synes jeg går begge veier. Man mister mye luft i bildet ved å gå tettere på, selv om jeg også er fan av tette bilder. Her spriker det sikkert litt i det jeg sier, men jeg tror at hvis jeg ikke hadde sett v1, så hadde jeg heller ikke reagert på beskjæringen. Jeg foretrekker v1 fremfor v2.

Toppers bilde Caroline !!!

Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu