Vinduer i Akerselva
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde54mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/6s
  • FilmtypeISO 800, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger830
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122610} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Trond H.
Hmm, teknisk fint, og veldig kreativt sett. Fine farger og lysvirkninger som utfyller kvarandre. Zoomteknikken som er nytta har også sitt for seg. Det eg ikkje umiddelbart fell for er komposisjonen, som eg ikkje opplever harmonisk nok. Det er fint at du har med lysa i nedre del av bildet, men eg tykkjer at elvekanten ligg for høgt i bildet, da det er her auget mitt kviler og tar sitt utgangspunkt. Eg vert på konstant vandring, og får dermed ikkje den roen eg søkjer i biletet.
Eit alternativ er å kutte vekk dei nedre lysa heilt og haldent, eit anna er at du evt kunne tatt eit lågare standpunkt og dermed fått lysrefleksjonane i elva nærare kvarandre. Men då blir bildet litt annleis.. :-/

MVH TH
Eli B.
Hei Caroline, kunstnerisk og flott dette. Er ikke helt enig med Trond at jeg ikke får ro i bildet, jeg synes jeg får den roen jeg trenger til å like bildet godt.
Blikket mitt går heller til det mørkeblå området nederst i bildet enn til elvekanten. Egentlig ser jeg nesten ikke den øvre delen, likevel må delen være der for å gi bildet en brytning og en helhet. Flott utført synes jeg.
Hilsen Eli
Kjartan T.
Pent bilde du presenterer her. Er heller ikke enig med Trond H. i at det er vanskelig å finne roen når man kikker på det utsnittet av verden som du har foreviget. Mine øyne søker ganske raskt inn i midten, ja sånn ca. mot det mørkeblå som Eli B. nevner.

Pent utført på alle måter dette, men det som gjør meg litt urolig er at det ganske fort blir litt kjedelig å se på. Er det bare vakkert? Mangler det noe i innhold? Kommer jeg tilbake for å se på det? Jo, jeg tror det - for å tenke litt mer på hva som mangler.
Steinulf L.
Spennende. Her er det rom for flere utsnitt, f. eks med kun speilingene i vannet.
Arne S.
Jeg kan styre meg for rammen. Rammer er effektmakeri ved nettpresentasjon. Når det er sagt - synes jeg - at resten av bildet er effektmakeri også. Jeg liker den turkise amøben oppe til høyre. Det gir næring til fantasien min, men ikke nok til å redde bildet.

:)
Avsluttet .
Det ser flott ut ved første øyekast, farger som er gode å se på. Men etter en stund blir jeg for opphengt i stripeeffekten, særlig alle stablene på venstre side. Det blir kanskje litt for mye zoom? Jeg innbiller meg at jeg ville likt et ''naturlig'' bilde atskillig bedre. Ser for meg at det er litt liv i vannet så speilingene av vinduene ville være litt uregelmessige.

Jeg synes det er fint med vannkanten så høyt oppe i bildet, slik at det bare er en vindusrekke på oversiden. Og som sag - fargene er akkurat ''mine'' farger!
Venche J.
Flott eksperiment og nydelige farger.

Jeg for min del plages mest av rammen og syntes den tar oppmerksomheten bort fra bildet.

Dekorativ fargeklatt, jeg tror nesten jeg ville vært så frekk å prøve med å speile venstresiden for symmetriens skyld. :)

Wenche.
Birna R.
øvre del av bildet blir for urolig og bryter med resten. ikke noe imot zoom-teknikken som sådan, men jeg ville ha hoildt en knapp på et objektiv i forgrunnen som samlingspunkt for øyet, istf. det grumset i bakgrunnen (sidne det er lysere så trekkes blikket ut av bilderammen samtidig)
S. N.
Hm, litt usikker her, tror det er fjerde gang jeg er innom.
Ender opp med samme konklusjon hver gang, dog.

Som eksperiment er det både litt morsomt og estetisk,
men ut over det er jeg ikke overbevist.
Jeg synes virkemidlet ditt blir for tydelig, og uten at jeg riktig skjønner hvorfor du har valgt den løsningen, samtidig som jeg savner et interessepunkt. Skulle gjerne sett et snev mindre effekt, og antydning til bevegelse et eller annet sted. En blurry syklist på vei ut av bildet. En siluett i en av speilingene i vinduet. Jeg synes jeg kan ane en sjel der oppe på bredden en sted, men han/hun drukner litt i det hele.

Så for min del,
et tja. Pent. Men ikke så spennende.

Silje
Jan Fredrik I.
Jeg er enig med BR i at den øvre delen bryter litt for mye med resten og ville derfor ha kuttet bildet i vannkanten.
Det du sitter igjen med da synes jeg er behagelig å se på samtidig som det overlater litt mer til fantasien, føler at både bildet og tittel tar fra meg muligheten til å ''filosofere'' litt over innholdet i bildet.
Teknisk synes jeg det var fint løst.

Mvh

Jan Fredrik
Caroline M. S.
Tusen takk for gode kommentarer alle sammen! :-) Jeg er enig med dere i det meste. Her har jeg zoomet og beveget kameraet ekstra i tillegg (fordi jeg uansett ikke klarte å holde det stødig nok. Hadde ikke med stativ). Det første jeg prøvde på var å ta bilde av bare speilingene i vannet, men akkurat her var de litt kjedelige (og uskarpt ble det også). Så prøvde jeg med både vann og bygning – stadig altfor uskarpt. Så da var det bare å flise til med både zoom og kamerabevegelse. Så Silje – det var nok ikke noen bevisst bruk av virkemidler for å oppnå noe – snarere forsøk på å unngå noe (et helt vanlig uskarpt bilde). :-)

Jeg prøvde meg også et annet sted langs elva med noen trær i forgrunnen, men for mørkt til å få noe ut av det. Så ja – jeg skjønner godt hva dere mener med at det mangler et interessepunkt i forgrunnen. ”Grumset” i bakgrunnen er en bygning som går rett ned i elva – ikke mulig å gå der, men når dere sier det – så ser også jeg noe som ligner litt på et menneske oppe i det turkise på høyresiden av bildet.

Hvis jeg kun skulle tatt bilde av kun speilingene i vannet ville jeg nok gjort noe helt annet – synes i hvert fall ikke at de slik de er her ville vært nok (og derfor vil jeg ikke lage en versjon med bare vannet, men jeg skal se på hvordan det blir med å klippe bort den nederste rekken med vindusspeilinger). De (vindusspeilingene) burde i tilfelle hatt annet mønster, kanskje flere farger – i hvert fall ikke zoomet som her. Det jeg selv likte med bildet er ”grumset” og den ganske store fargeforskjellen mellom vannet og ”grumset”, men ja – det er ganske grumsete det hele. :-)

Og dermed kommer jeg til rammen. Jeg pleier ikke være særlig begeistret for rammer jeg heller, men jeg syntes bildet så bedre ut med ramme. Kanskje det er en like god test som ”svart-hvitt-testen” (altså om bildet også holder uten farger)? Kanskje jeg (og andre?) bør ta det som en god idikasjon på at et bilde ikke er bra nok når jeg (eller andre?) synes det blir bedre med ramme?

Jeg tror også jeg skjønner hva dere mener med at det er urolig og uharmonisk. Selv likte jeg godt at det er masete – litt slik jeg opplever deler av Akerselva. Men klart det er forskjell på vellykket masete og bare masete. Jeg skal ta meg en tur ned igjen en dag med stativ og huske på alle de fine tipsene og innspillene jeg har fått her. :-)
Bjørn H.
Hei Line ...

Takk for en fin tur langs elva ..

En skikkelig urolig fargeklatt det her ... -

Det meste er sagt, og du selv har også skrevet en aldri så liten stil :)) hehe

Fine farger og et kult eksperiment, helt klart -

Jeg personlig ville foretrukket noe av motiv i mer harmoni og ro ...
Hadde f.eks vinduene i øvre halvdel vært skarpe, og den nederste delen vært sløret f.eks med en lengre lukker...hadde bildet etter mine fattige evner hatt en lengre holdbarhetsdato ...

Ramma er nevnt :=

Bjørn ;¤

Carsten A.
I og for seg bra mht. farger og former, ganske fikst men ikke helt originalt eksperiment. Ikke lett å vurdere bildet isolert fra dette påklistrete rammeverket.

Endel demping av øvre del hadde antakelig ført til at denne ikke dominerte såpass sterkt og heller ikke ledet blikket ut av bildet. Et mer håndfast blikk punkt et eller annet sted hadd nok ikke vært av veien.

MVH CA
Christer B.
Enig mye av det som er sagt her, synes særlig den tredimensjonale følelsen som bevegelsen/zoomen skaper gir en deilig dybde i bildet. Men det ender liksom opp i ingenting, skulle gjerne hatt en and eller svømmende hund eller narkoman med delerium på ryggsvøm. Mangler liksom et blikkfang. Ellers en fiffig teknikk! Stå på :)
c
John G.
Ikke så dumt med rammetest, kanskje :-)
Visuellt ''morsomt'' men heller ikke så mye mer. Effekten er fin, men som flere over her, savner også jeg noe å feste/hvile blikket på, kanskje i sentrum av bildet hvor zoomeffekten er minst...
John :-)
Ann F.
Litt vel dominerende øvre del som vist, men det er ikke ueffent med brytingen i mønster. En kraftig demping av toppen kan virke positivt.
Nederste del alene har jeg også sansen for, men det er noe med mønsterbruddet som gjør at jeg liker oppbyggingen av helheten - forutsatt at alt det lyse dempes. Litt vekkloning av det lyseste oppe t.v., generell demping/jobbing med burn tool kan gjøre at virkningen blir helt annerledes, balansen mellom delene bedre siden det øverste ikke lenger får dominere så mye pga lysheten.
Rammen, derimot . . .
Mvh Ann
Caroline M. S.
Tusen takk for nye tips og forslag. :-) Jeg skal ha de med i tankene til en annen gang, men skal prøve Anns forslag om å dempe øverste delen på dette bildet så snart jeg får tid.
Jon-Petter T.
Spennende og dekorativ flate med et passe sug. Den horisontale linjen øverst holder det hele på plass, mens ''atomene'' i vannet skaper fin uro og en spennende bildeflate.
Alt i at et spennende og velkomponert abstrakt bilde med gode farger.
Rammen derimot kan jeg godt unnvære...

MVH
J-P
Inger-Lise S.
Hei Line! Dette var virkelig spennende. Kreativt og annerledes og med fine farger og godt lys.Men jeg syns øvre del av bildet bryter med resten og savner mer ro oppe.
Jeg er ikke så glad i brede rammer, men denne rammen vil jeg påstå ikke sjenerer på noen måte. Derimot syns jeg den passer her.

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu