Murvegg
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-26 16:14:36
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-01-26 16:15:27
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-01-26 17:42:30
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2005-02-03 02:26:11
    Versjon #5
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO 200, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger685
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124347} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Rune Edvin H.
Fint mønster, men savner et forstyrrende element av ett eller annen slag. Den lille ekstra dingsen eller skyggen som får meg til å lure...
Rune
Hans Jacob H.
Fint og minimalistisk, men jeg savner også det lille ekstra.
Kanskje bedre i sort/hvitt?

Hans Jacob
Kristoffer L.
Hei Caroline,

Dette likte jeg. Enkelt, stilrent og velbalansert. En fin komposisjon - jeg trenger ingen andre elementer i dette bildet. Men en titt på det i gråskala ga mersmak - skulle gjerne sett en god s/h-versjon.... ;-)

- Kristoffer

Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og forslag. Jeg er nok enig med Rune og Hans Jacob at det mangler noe her (et eller annet - det er både for mye og for lite på en gang liksom). Jeg likte godt formen på skyggene (he, he - og var godt fornøyd med at de ikke var helt svarte, men at det viser i del detaljer i skyggene - i motsetning til slik jeg ofte pleier å få det).

Jeg har lagt ut to svart-hvitt-versjoner (den andre ser jeg ble gråere enn jeg hadde tenkt meg - rart hvor annerledes det ser ut på skjermen her i forhold til i PS). Jeg kan vel tenke meg at mange helst ville hatt en svart-hvit-versjon med hvitere mur og svartere skygge. Jeg prøvde på det også, men (som nesten alltid) liker jeg bedre svart-hvitt-bilder med mye grått.

V2 og v3 er ubeskårne - noen andre som så dette likte ikke det smale formatet på v1. Selv syntes jeg det så rart ut med full bredde siden himmelen er så liten. Hvis noen andre her har synspunkt på smal v1 og full bredde v2/v3, så vil jeg (selvsagt!) gjerne høre. :-)
Hege J.
Hei Karoline! :)

Bildet ditt er stilrent og flott, og etter min mening, med tilstrekkelig antall elementer til å gjøre det spennende å betrakte.
Skyggene er fine og skaper fine linjer i bildet.
Likte fargeversjonen best.

Mvh Hege
Kristoffer L.
For moro skyld tok jeg inn bildet i bildebehandlingsprogrammet mitt og lekte litt med leves og toning. Har mailet deg s/h-versjonen jeg så for meg. ;-)

- Kristoffer
Caroline M. S.
Takk for kommentar Hege og takk for ny versjon Kristoffer. Så morsomt at den er grønn - jeg satt akkurat her og tenkte at jeg skulle prøve meg på en grønn versjon (men ikke med like mørke skygger som din v4). :-)
Kristoffer L.
Hmmm... var ikke meningen at den skulle være grønn. Begynner å lure på kalibreringen av denne skjermen (LCD, skal sjekke mot en annen CRT-skjerm). Har kun dratt på ørlite gult, mest i skyggene, minst i høylysene...

- Kristoffer
Odd Tore S.
Du har da nok elementer her, men mangler kontrast for å gjøre de du har mer synlige.
OK at det lysere grå er lyst grå, men det mørke bør være mørkere. v3 er et langt skritt på vei, v1 blir for pent. Du trenger ikke lage skyggene mørkere (muligens litt, vil gjerne se litt detaljer), men resten av muren kunne godt hatt enda mer kontrast. Detaljene her er jo murens personlighet, sprekker, avflakninger, skygge av nakent tre.
s/h her, uten tvil. Om det hadde vært film, så gjerne med tydelig kornstruktur, men helst ikke kunstig PS-struktur.
Nei, jeg har ikke drukket eller slått meg i hodet.
Odd Tore
Arne S.
Aner jeg en kjønnsforskjell her. Feminint mykt mot maskulint hardt? Originalen framstår som en behagelig presentasjon. V2 og V3 framstår som grå og ''tannløs''. V4 grenser til hard og ufølsom, men likevel bedre.

Ikke lett ..

Jeg velger meg originalen, med kutt i overkant (bort med himmel og rød stripe) og ørlite mer kontrast i skyggene. Skyggene danner nemlig svært fine, balanserte linjer - som er nok motiv i seg selv.

:)
Rune H.
Synes også at det er plenty av fengende elementer i bildet!

#2 og #3 ble for grå og ''tannløse'' etter min smak - hvorpå #1 og #4 fungerer godt - om enn på hvert sitt vis.

Arne sin kommentar om feminint/maskulint trakk i smilebåndet - og har trolig noe for seg. Uttrykkene framstår i alle fall slik!

Synes skyggene i trærne fremheves bedre i #4 - skaper et annerledes liv i bildet! Bra!

Rune :)
Avsluttet .
Jeg synes også V1 og 4 gir det beste resultatet her, tror nesten jeg foretrekker nr 4. Der kommer fokus mer på formene - ikke på at det er en mur, hvis du skjønner? Liker det veldig godt!
Sidsel A.
Synes # 1 er enkel og stilren. Det blå øverst gir bildet det ''lille ekstra'' i mine øyne.
mvh Sidsel
Dag T.
Versjon 1 eller 4. De fungerer bra på hver sin måte.
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. :-) *ler* Det er jammen ikke lett for meg dette her (jeg som er så lett påvirkelig) når dere har så forskjellige meninger. Men dere som liker Kristoffers v4 - jeg skjønner hvor dere vil, men som nevnt ovenfor ender jeg nesten alltid opp med å like gråe, kontrastløse greier selv (må være noe alvorlig feil med smaken min).

Jeg synes det er en god ide å kutte bort himmelen - må bare la bildet hvile litt før jeg gjør det (siden jeg i utgangspunktet var så fornøyd med blå himmel - alle andre bilder jeg tok samme uken, i Praha, hadde hvit eller grå himmel). Også må jeg løsrive meg litt fra at jeg var så fornøyd med at skyggene ikke er mørke. :-)

... og Odd Tore: nei, da - jeg tror verken du er brisen eller har slått deg i hodet - jeg liker korn jeg også og skulle gjerne hatt det på en s/h-versjon, men heller ikke jeg liker PS-korn. I hvert fall ikke de jeg får til å lage med PS. Så noen som hadde laget fine/''naturlige'' korn med noen programmer en gang (men husker ikke hva de het - ganske dyre var de også).
Stine J.
Et flott motiv, skyggene gjør bildet interessant. Foretrekker v1, liker både himmelen og den røde linjen med takstein i kontrast til veggen og linjene som lages av skyggene.
mvh Stine
Bjørn H.
Hei Caro(line) :)

Her er klart et motiv som ikke er overlesset med for mange elementer .., men som er 110 % rendyrket minimalistisk --

Jeg liker det, men ..hmm .. lurer på om jeg syns det bir noe som mangler alivevel, vet ikke hva .. ??

Ser flotte skygger, fine former og syns absolutt du er inne på noe -

Jeg syns V1 funker best ... 2 og 3 er litt livløse, og treeren knocker ut nr 4 ...så det sååå :=

Forslaget til Arne kan også funke, men da blir det enda mer ribba !!! jaja ...

Nei, putt inn en slyngplante eller en katt i fritt svev ...

god aften ..

Bjørn ;¤

Eli B.
Liker bildet og da best v1. Både fargen på veggen, skyggene og himmelen faller i smak. Du ser detaljene - veldig bra!
mvh Eli
Inger-Lise S.
Hei! Enkelt,stilrent og lekkert. Varme,fine farger, men det gjorde seg godt uten farger også. Savner ingenting her. Herlig minimalistisk.

Inger-Lise:)
S. N.
Hm
prøvde kutte i toppen og fant en mann som snakker med en oppmerksom katt.
Nå klarer jeg nesten ikke se noe annet ;)

Liker forøvrig originalen bra,
men hadde gjerne sett at du hadde hentet ut mer kontraster i muren jmf v4, spesielt den greinskyggen som går gjennom ''hodet'' hadde gjort seg mer markert, samme med det grumset i nedkant.

Silje

Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og forslag. Nå har jeg laget en hvor himmelen er tatt vekk (v4), som Arne foreslo. Det ble bra det synes jeg, men svart-hvitt må jeg nok streve ganske mye mer med før jeg får det til.

Silje - næh - jeg ser og ser, men jeg ser verken mannen eller katten. *hulk* Og jeg som synes det er så gøy å se ting som egentlig ikke er der.
S. N.
Hm,
ja, der er kanskje litt søkt,
men det er altså selve de to skyggene jeg tenker på. Mann og katt, sett fra siden. Hos mannen er den øverste klumpen hodet, og den nederste ølmagen.
Katta den lille til høyre, som har lagt hodet bakover og ser forventningsfullt opp på fyren.

Nuvel.
Kutting på v5 er fin,
men synes nok det hvite er blitt for lyst.

Silje

Arne S.
Fantasien din er fascinerende, Silje. Er det typisk at menn har ølmage? Jeg ser en kvinne med pupper og gravid mage i samtale med en delfin.

:)
Caroline M. S.
Ha, ha - morsomme dere! Og god fantasi har dere begge. Nå begynner jeg å føle meg litt mer ovenpå igjen - for den gravide damen ser jeg også nå. Og da jeg først hadde sett den, så klarte jeg også å se mannen med ølmage. Men katten og delfinen trenger jeg litt mer tid for å se tydelig. :-)

Silje: Jeg så v4 på en annen skjerm - der så det ut som det var utbrente flekker både her og der (særlig på høyresiden) og detaljene i skyggene på v4 så omtrent ut som detaljene ser ut på v2 på min skjerm. Jeg tror min skjerm er for mørk og den andre for lys. *sukk* Jeg må nok krype til korset og kalibrere skjermen min (og håpe jeg ikke bare gjør alt enda verre).
Caroline M. S.
... eh, sorry - refererte til feil versjon - det var v5 jeg så på en annen skjerm.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu