Toyota
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 200, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger632
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125400} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .
Dette synes jeg virkelig ble et stilig bilde med speilingen av treet i den sorte blanke lakken.
Jeg er litt usikker på om høyre kant bør beskjæres litegrann, får ikke bestemt meg der. Det er noe ''kjedelig'' der (og nede i hjørnet) i forhold til resten av bildet. Men det er ikke noe stort poeng.
Erlend K.
Fin speiling, men du har kanskje litt mye med i bildet ditt. En 6x6 beskjæring hvor lykten ligger ned mot høyre bildekant tror jeg er en bedre løsning. Den detaljen med vinduet/vindusviskeren trenger ikke være med.

Speilingen din er ren og klar, hvor kun trærne vises i panseret. Du har forøvrig en landskapsspeiling i bildet også, men dette blir for mye synes jeg. Her er det bedre å rendyrke ett tema.
Odd Tore S.
Toyota i svart har et panser som er velegnet for speiling av trær. Litt krumme flater med knekk gjør seg godt her.
Frontrute og vinduspusser blir støy i denne sammenhengen.
Derimot har jeg ikke problemer med speilingen av landskapet på siden av forskjermen, på en måte liker jeg den måten speilingene møter hverandre og samtidig separeres av et ''nøytralt'' område i krumningen av forskjermen.
Jeg tror ikke at en beskjæring av dette opptaket er veien å gå, ser heller for meg et nytt opptak hvor det er planlagt fra starten av at frontruta ikke skal være med. Samtidig kan du jo også vurdere verdien av lyktespyler som element i bildet.
Odd Tore
Steinulf L.
Lyktespyler ja, frontrute nei.
Glad det ikke er min jobb å holde denne blank.
Inger-Lise S.
Hei! Et spennende bilde. Veldig bra teknisk. (Har prøvd på det samme...)
Jeg er litt usikker med hensyn til alt du har tatt med her. Vanskelig å foreslå hvor du evnt. skulle kuttet. Du fikk et vakkert lite bilde ekstra oppe til høyre:)

Inger-Lise:)
Geir B.
Viste ikke at en japansk bil kunne gjøre seg så godt på bilde, men likte dette godt. Speilingen gjorde seg.

Geir.
Caroline M. S.
Tusen takk for fine og nyttige kommentarer. :-) Jeg sleit i ca ti minutter med dette bildet - tok 12 med forskjellige vinkler og kamerainnstillinger. Dette er det 12 (siste) og beste, men så kom uheldigvis eieren av bilen og kjørte avgårde. Akkurat da jeg føte at jeg nærmet meg/var på vei til å få det til. :-(

Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg nesten jeg la ut dette i håp om at folk skulle like det (he, he - jeg hadde så lyst å få til dette), men kommentarene deres bekrefter det jeg egentlig visste/følte - at bildet ikke funker helt.

Det jeg liker minst med bildet er at lykten er så stor og dominerende, men jeg klarte ikke få til noen kutting av lykten (på stedet) som jeg syntes funket. Speilingen på skjermen på høyre side syntes jeg var OK - litt morsomt med ''to bilder i ett''. Jeg prøvde også å få til mer vindu, men på de ble lykten uheldig plassert og på andre igjen fikk jeg med enda mer uintressant høyreside (hjul og asfalt). Jeg prøvde også helt uten vindu, men da syntes jeg det ble for mye kun speiling av trær og for lite bil (så nesten uten som trespeiling i vann).

Jeg er enig med deg Odd Tore - neste gang jeg ser en nypolert svart bil med trær på panseret får jeg prøve igjen - og få det mer slik Erlend foreslår uten å ha 6x6 beskjæring. :-)

Og så noe helt annet: Jeg så dette bildet på en lysere skjerm enn min. På den så bildet ille ut - altfor lys lykt (og den så også svært så uskarp ut) og bilen så også ganske lys ut. Kanskje et umulig spørsmål, men hvordan ser dette ut på deres skjermer? Her på min er bildet relativt mørkt med blåsvart panser på midten, brungrått på venstre side og mørkgråblå skjerm på venstresiden.
Odd Tore S.
På min skjerm er fargen på bilen så perfekt som man kan ønske seg for en svart bil. Jeg har fotografert mange svarte (veteran)biler, og vet hvor vanskelig det er å treffe skikkelig her. Så alle ære av det!
Da jeg kommenterte, trodde jeg at bilen var din, og hadde opprinnelig skrevet at du kunne jo flyttet litt på den for å få speilingene til å passe litt bedre på panseret. Nå forstår jeg at du står overfor en vanskeligere oppgave.
Lykter har jo blitt utspekulerte designdetaljer, ikke alltid til glede for fotografen.
Håper du finner enda en blankpolert svart bil i passende omgivelser en dag, jeg følger med!
Odd Tore
Bjørn H.
Hastverk er lastverk .... :)))) neeeida ...pst: (håper en liten fleip funker selv på kritikken) -

Jeg liker Toyata, og jeg liker bildet ..

Mulig lykta blir litt voldsom, men ,.. nok en gang et bra detaljbilde fra deg, som viser at du absolutt bruker øya godt når du er ute på tur ... :))

Takk for en hyggelig kveld forresten ..

Bjørn ;¤



Arne S.
Interessant og originalt, selv om motivet i seg ikke er nytt. Frontlyset gir assosiasjoner til en båt. Speilingen av trekronene får tankene inn på konflikten natur/'velstand'.

Men jeg vet ikke om bildet holder så veldig lenge. Innholdet er ikke sterkt nok til å veie opp for en haltende komposisjon. Uansett visuelt fengende.

(Bjørn: Klart vi kan fleipe på kritikken. Ingenting er så alvorlig at det ikke kan fleipes med .. bortsett fra et par ting :)
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Odd Tore: Jeg misforstod tydeligvis, men det går egentlig ut på det samme (flytte bil selv eller finne en annen vinkel eller en annen bil). :-) Det fine med å være amatørfotograf er at det ikke finnes noen bilder jeg *må* ta - ingen som henger over skulderen min og vil ha levering innen en tidsfrist. Så man har tid til å gjøre ting så godt man kan og kan slette det man ikke får til. At ''opptaksbetingelsene'' ikke var ideelle er ingen god unnskyldning. Nå har jeg med din og andres hjelp kommet et skritt videre - neste gang jeg finner en bilspeiling får jeg det kanskje til. :-)

Jeg synes jeg var heldig med fargen her. Har prøvd meg på speiling i svarte biler før, men da har det vært blå himmel ute og himmelen har blitt speilet mørk blå i panseret (som her for eksempel: bilde nr. 119801). Da jeg tok dette bildet var himmelen grå og ganske mørk.

Bjørn: He, he - jeg jobber så sakte at jeg alltid får hastverk jeg. ;-) Takk det samme (jeg driver fortsatt ''egenterapi'' for å gjenoppbygge selvtilliten etter å ha sett alle de bra bildene dine). :-)
Caroline M. S.
... og takk til deg også Arne (du kom i mellom). Ja, enig - bildet mangler helt klart det lille ekstra (overraskelse, historie, komp som skikkelig sitter - eller noe annet som gjør at det ikke mer eller mindre umiddelbart går rett i glemmeboken).
Sidsel A.
Likte i utgangspunktet bildet svært godt. Ved nærmere ettersyn lurer jeg på om du kunne ha kuttet toppen og gjort det kvadratisk. Da hadde du mistet det fine speilbildet øverst til høyre, men det hele ville kanskje blitt konsentrert - og lykta fått en større ''rolle''.
mvh Sidsel
Elisabeth W.
Ergerlig med den bileieren, for jeg tenker nok også at du er i nærheten men ikke helt i mål med dette bildet. Det blir litt mange elementer. Noen er fine hver for seg men overdøver hverandre litt (lyktedetaljer, landskapsspeilinger) og noen ville det uansett ha vært bedre å være foruten (frontrute, vindusviskere). Men de var kanskje var vriene å bli kvitt, når biler nå engang er skrudd sammen som de er, og du neppe hadde gardintrapp med deg og ubegrensede vinkler å velge i. Alt i alt? Fortsett å holde øynene åpne for biler med speiling i, for det er en fin idé.

-- Elisabeth
Siv D.
Jeg troddde først at frontlyset var en slags veldig moderne utseende båt og at den lå på et mørkt vann med speilinger fra trærne over. men så så jeg nederste og øverste del, la to og to sammen, og forsto at det var en bil.
og da brast idyllen litt.

pent er det likevel :)

s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu