Statue av Leiv Erikson og Hallgrimskirken i Reykjavik på Island. Tidlig en morgen i tett tåke, men tåken kom ikke så godt fram som jeg hadde håpet.

Liker dere fargeversjonen eller svart-hvitt-versjonen best? (Eller ingen av de?)

PS - Ser jeg burde fjernet lyset/prikkene nede til høyre og venstre på kirken. :-(
Bildet inngår i albumet Island -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-07 17:23:44
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/4s
  • FilmtypeISO 200, RAW,
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger751
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129686} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Edvin S.
Joda, likte dette, og spesielt fargeversjonen (V1), da den har den ''lille'' spensten. Men om du klarer å klone vekk lampen til høyre, så tror jeg ingen vil gråte. Ellers er jeg meget forsiktig av natur til å bruke PS, samt anbefale bruk av det. De lysene er jo greit å ta i samme slengen.

Flott og rent, dette her ... ;-)

PS: Forresten, beskjær gjerne bildet par mm på toppen, så det blir ''jevnt''.

Mvh ~ Arne ~
Caroline M. S.
Takk for kommentar og forslag Arne. :-) Jeg blir smårar av alt jeg ikke ser mens jeg holder på i PS, så som ''ujevnheten'' på toppen (den får jeg enten jevne ut eller klippe bort). Det samme med den lille, mørke flisen av kirkedøren som viser i bunnen av bildet. Lyktestolpen så jeg (he, he - ikke så vanskelig å unngå å se den), men klarte ikke bestemme meg for om jeg ville ha den der eller ei. Ser absolutt poenget med å ta den bort, men så var det et eller annet med at dette bildet er så rett på/avbildning at jeg tenkte den kanskje burde være der likevel.
Kristine G.
Hei Caroline.

Hadde mest sansen for fargeversjonen jeg også. Likte tåke-effekten men ville ha markert rundt statuen i forgrunnen og dratt litt ned i den mørkeste delen i curves for å få fram statuen bedre. Jeg tok meg friheten til å hente inn bildet i PS og jeg syns det funket bra :-) Fin komposisjon!
S. N.
Hei,
enig med KG (uten å ha sjekket) at litt mørker mørk del hadde gjort seg,
og tror med fordel du kan skjære bort den ujevne bunnen (det mørke vinduet og den lille sokkelbiten i venstre hjørne (og da slipper du å klone vekk lysene))

Synes ellers at dette fungerer fint,
kunne ønsket litt mer gradert eller skyaktig tåke for å få det litt mer spennende, men det blir streng tatt litt utenfor det som lar seg gjøre.

:) Silje
Avsluttet .
Hei,
Synes bildet er veldig bra. Ville kanskje beskjært nederste del opp til der hvor buen på statusokkelen starter. Liker fargeversjonen best.

Liker fargeversjonen best, fremhever statuen litt mer.

Mvh

PMN:-)
Pål E.
Jeg liker begge, men foretrekker fargeversjonen som slett ikke tar vekk tåkefølelsen. Kutt gjerne 2-3 mm i topp og bunn. Lyktestolpen sjenerer ikke, den gir en viss motvekt mot statuen. Liker også samspillet mellom sokkel og kirkens profil, noe jeg selv har forsøkt å utnytte i bilde nr. 125836, der under en ganske annen lyssetting.
hilsen Pål
Erlend M.
Enig med Pål. Fargeversjonen er definitvt best. Ganske stilig og majestetisk bilde.
Steinar H.
Hei.
Flott komposisjon dette, og fargeversjonen var absolutt best.
Kutt i topp, vekk med lampe, vekk med lys, vekk med dør, ta en stor kopi, og heng den på veggen. Det ville jeg gjort.
Hvis du har mer å vise på venstre side så prøv det. Litt trangt ved siden av Leiv.

Steinar
Bjørn H.
Syns dette var et stramt og majestetisk bilde Caroline ...

Det som slo meg umiddelbart var at jeg likte fargebilde best, og at den lille fargeinformasjonen som er, står fint opp mot den grå bygningen og den ellers så kjølige grå tåka - og når det hele legges på en grå enkel bakgrunn, blir totalt intrykket meget estetisk ...(så det skarru ha ` - )

Hadde nok også kappet 1/2 cm i bånn til over denne dørkarmen og over de to gule øynene på høyre side -

Men alt annen må få stå -

Lampa bør IKKE KLONES.... den er der,og den er fin der :)))

Syns heller ikke Leiv Erikson bør klones bort heller ... hehe .... (kunne ikke dy meg )... håper det er romslighet for en liten spøøøk i disse tider ----

liker som du skjønner arbeidet ditt bræææ -

Bjørn ;¤



Ronnie S.
Flott bilde av flott arkitektur. Skulle ønske jeg kunne se toppen av kirken.
Avsluttet .
Liker også fargeversjonen best og er enig i det meste som er sagt over om kuttforslag. Litt mer fremhevet statue som nevnt, og jeg synes også at lyktenstolpen bør være der.

Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og mange gode forslag. :-)

Jeg er enig i at det er for trangt på venstresiden (har ikke beskåret der, så det er ikke mer å gå på). Jeg husker jeg ville ha statuen litt (voldsomt) langt til venstre, men det ble for mye her (så jeg da jeg fikk åpnet bildet i PS). Jeg tok flere bilder av kirken og statuen og tror jeg skal ha noen som kan beskjæres slik at det blir litt mer luft til venstre. Jeg har også noen hvor toppen av kirken med spir og kors viser så vidt det er i tåken, men da jeg satt med disse bildene i går likte jeg egentlig best dette som er kuttet. Jeg får ta fram de andre og kikke litt til på de siden dere savner toppen. :-)

Silje: Det går an å ''gradere tåken''. Jeg prøvde på et annet bilde i går. Levels, Mode: Colour Dogde og prosent under 70 en plass. Fikk det ikke til å se pent ut, men det går sikkert om jeg prøver litt mer. Og da skal jeg også prøve igjen med mørkere statue Kristine. Jeg er ikke noe flink med slikt - i går fikk jeg halo rundt statuen på noen av forsøkene og for mørk statue på andre (vil ikke ha den helt silhuett).

Godt forslag også å kutte bort nederste del av sokkelen til statuen, og buen i sokkelen og buen på kirken er jo kjempefin på Pål E. sitt bilde. Jeg så buene da jeg tok bildet, men har en tendens til å ville ha med disharmoni og ble så opphengt nederste delen av sokkelen at jeg bare tok bilder hvor den er med. Jeg skal se på beskjæring opp til buen, men har en liten følelse av at det vil bli for snaut i bunnen med slik beskjæring på akkurat dette bildet.

Jeg liker også fargevarianten best - den er kaldere på en måte og ikke så grå som svart-hvitt-versjonen. Jeg skal mekke litt mer på bildet, og hvis jeg får det til skal jeg legge ut en versjon eller to til med forslagene deres. :-)

Marius F.
Synes det fungerer bra med den stramme komposisjonen hvor statuen bryter litt med det hele. I og med at fargene er såpass duse og lite intense blir ikke forskjellen stor til versjonen i s/h. Foretrekker #1. Får litt en feel av en kirke som strekker seg inn i skyene. Liker det.

Mvh, MF
Eli B.
Liker v2 best. Flott bilde!
mvh Eli
Ketil K.
Bra gjentagelse i statuefoten og høyre del av kirken. Godt sett, ble jo et ganske originalt arkitekturfoto. Litt lavere standpunkt så det svarte feltet i midten forsvinner som påpekt hadde kanskje vært mulig?
Dag T.
Versjon 1 er bra, ikke gjør noen endringer.
Dag J.
Enig med siste taler. V1 takk. Veldig stilig.
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer: :-)

Dag og Dag: Mener dere at jeg ikke skal gjøre noen som helst endringer? Ikke en gang fjerne de to lysprikkene nede til høyre eller klone bort (eller beskjære) slik at sokkelklumpen på venstre siden av statuen går bort? (Nå tenkte jeg at jeg i hvert fall vil ta bort klumpen og prikkene, men kanskje beholde lyset fra vinduene på venstre side av kirken, lyktestolpen og ujevnheten på høyresiden på toppen/spiret).
Dag T.
Jepp, for meg er bildet stramt nok. Små detaljer som ikke forstyrrer er bare mat for blikket ved neste betraktning .-)
Dag J.
Med fare for å virke litt fantasiløs og uten egne meninger; enig med siste taler.:) Bildet er bra som det er det. Du risikerer bare å sterilisere det dersom du fjerner for mye. Det er så store uniforme flater i bildet at de små detaljene er krydder i mine øyne.
Caroline M. S.
Takk igjen Dag og Dag. :-) Ja, dere har så absolutt gode poenger/argumenter med ''mat for blikket'' og ''krydder''. Jeg tror sannelig dere har overbevist meg (men jeg skal lage en renere likevel og se hva jeg synes).
Lars L.
Begge versjoner er ok, fargeversjonen kanskje best slik jeg ser det.
Ellers ingen grunn til å fjerne noe.
André M.
Hiver meg på: Staselig i fargeversjon. Liker komp, lys, tåke og plasseringen av Leiv. Bra!.
Caroline M. S.
Takk til dere også Lars og André. :-)

En fra et annet nettsted mekket nye versjoner for meg. De ligger på http://skilbred.foto.no under Hallgrim's Church. Der er ryddet/renset, croppet og statuen har fått seg en omgang. Det ble bedre enn jeg hadde trodd det ville bli.
Marianne M.
Hei Caroline
Et mektig bilde synes jeg...,og jeg vil gjerne ha den lille fargeinformasjonen som er i v #1 :-}
Og...når jeg får tenkt meg om så tåler jeg de små ''uromomentene'' nederst i bildet også...Ser at de tilføyer litt til en ellers så stram komposisjon.
Flott ariktektur(som jeg gjerne skulle ha sett sjøl...)

Mvh Marianne
Avsluttet .
Sent ute men jeg føyer meg til den gode kritikken bildet har fått. Jeg likte også fargeversjonen best.

MvhJRH
Odd Tore S.
I tillegg til linjene synes jeg at kontrasten mellom Leiv og kirken måtte være hovedinnholdet her. Her synes jeg at du har vært for forsiktig.
Nå har jeg sjekket hjemmesiden din også, v2 og v3 ble forbedringer, men balanserer på grensen av for mye av det gode. Litt kutt i bunnen var positivt.
Fargeversjonen gjør seg best her.
Et alternativ med mer kirke kunne vært spennende å se. Jeg husker ikke toppen av denne, så det kan jo hende at det kuttet du har gjort tilførte mer til motivet enn det fjernet.
Odd Tore
Arne S.
Bra dette, Caroline! Lysprikkene nede må være med. Litt tydeliggjøring av detaljer og skygger i statuen - spesielt hode - og bildet er i boks.

:)
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-) Jeg ser (og har sett) det der med toppen av statuen, men jeg (he, he) vil helst ikke se det. På opptaksstedet var det nemlig tydelig at ikke bare kirken, men også statuen, forsvant i tåken - mer og mer jo lenger opp man kikket. Jeg var skuffet over at jeg ikke klarte å få fram det på bildet, så jeg får nok heller krype til korset og fikse på statuen slik at den lille tåken som er der går helt bort.
Inger-Lise S.
Et fint motiv. Jeg liker stemningen her. Jeg har ikke noe å utsette på v#1 og velger den.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu