Hvalbåter
Tre versjoner av samme bildet. Hvilken foretrekker dere?
Bildet inngår i albumet Island -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-15 13:55:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-03-15 13:56:14
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde20mm
  • Blender-
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeISO 200, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger599
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130714} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Kurt S.
Foretrekker V#2. Tauene på de andre versjonene (de nede til høyre) synes jeg ikke ble helt bra. Linjene forsvinner der bare ut i intet. Tauene fremme har en ''misjon'' - Trekker blikket og oppmerksomheten mot båtene som er hovedmotivet. Tauene går i en lett diagonal og skaper fin dynamikk i bildet.
V2 har flott komposisjon synes jeg. Navnet/nummeret til båten er med å skape balanse i bildet.
Flott utsnitt og V2 ble skikkelig bra - etter min mening da.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Jeg liker også versjn 2 best. Tauene gir fine linjer inn i bildet. Flotte speilinger i vannet. Blir satt litt tilbake til barndom i Sandefjord, når hvalbåtene kom hjem...

Jeg vet jo ikke hvilken farge det egentlig er på båtene, men jeg synes bildet kanskje er litt vel grått, så jeg ville gjerne hatt båtene litt mørkere (litt mer kontrast?), men det er vel en smakssak.
Sverre Farstad H.
Hei, Caroline. Synes ikke dette var spesielt bra. Bildet er som jeg ser det, gjennomgående grått, og komposisjonen synes jeg heller ikke er helt god. Bildet veldig veldig tungt på høyre side med de mørke båtene, og kjedelig grptt - nesten mot utbrenthet på venstre side i vannspeilet.
Speilingene øverst til venstre av et stilas(?) er et pluss som blir en motvekt til de ellers forholdsvis store flatene.
Antagelig vil bildet gi mening sett i sammenheng med serien det tilhører - men isolert sett er vel ikke dette et bilde av normal caroline-standard.
Mvh Sverre
Eirik H.
Eg synest dette var riktig delikat. Toneskalaen er nydeleg, og i v2 sit komposisjonen også. Dette er noko av det beste eg har sett frå deg på lenge, og det seier eg ikkje fordi det er monokromt.
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og forslag. :-)

Jeg prøvde en versjon med mer kontrast da jeg holdt på med dette bildet, men den likte jeg ikke. Da forsvarnt de få detaljene som er i båtene. Dessuten er jeg nok påvirket av at det var ganske tett tåke da jeg tok bildet. Jeg ser fremdeles grå tåke her, men det er det sikkert ikke lett å se for andre. Disse hvalbåtene har ligget til kai i over 30 år - det passet så godt at de lå i tåken. :-)

''Stillaset'' øverst er et gjerde langs kaien og speilingen av gjerdet.

Jeg har vist dette bildet til andre også, og nesten alle liker v2 best. Selv liker jeg best v1 (selv om jeg er lett påvirkelig og på gli mot v2 *S*). Jeg har en hang til å like litt rotete bilder og synes v2 ble mer steril.
Sverre Farstad H.
Hei, igjen, Caroline. Forklaringen rundt bildet er nyttig, men bildet skal jo helst stå for seg selv. Skjønte jo at det var hvalbåter av tittel osv - men om du hadde tatt med litt mer av baugene, som ofte er veldig særpregede for hvalbåter, ville bildet fått en helt annen dynamikk.
Jeg må jo kanskje pressisere at jeg ikke mener bildet er dårlig - det er bare ikke, slik jeg ser det, av det jeg oppfatter som typisk Caroline-kvalitet.
Mvh Sverre
Marion N.
Hei Caroline! Eg følger fleirtalet i versjonspreferanse: V2. Og eg syns denne komposisjonen er knall! Tau og speiling og kai, alt bidrar positivt til komposisjonen. Savna førs litt meir trøkk og kontraster, men etter litt betenkningstid syns eg den duse framtoninga må vere der. Og ettersom det var tåke er jo dette det mest naturtro i alle tilfeller. Eg syns du har vert flink til å sjå detajer i denne komposisjonen, båtane er flotte å sjå på og det er lett å bli overvelda og oversjå dei ''små ting'' og reine linjene. Har sjølv tatt bilde av desse båtane: bilde nr. 135744 , trur nok det er mange tar en fotostopp på kaia!

Mvh Marion
Odd Tore S.
Her var det mange fine linjer og speilinger, og mye pent kan sies om dette.
For å gå rett på saken:
Jeg savner det typiske for baugen til hvalbåter.
Jeg tror at du har kuttet for hardt i toppen. Kanskje speilbildet hadde gjort jobben, om det var mer kontrastrikt, men jeg tviler litt.
Jeg blir heller ikke helt enig med meg selv om vinkelen du har tatt det i, om bildet burde vært tatt litt mer forfra slik at båtene sto mer fra hverandre. Samtidig ble speilingene veldig bra nå, men grå.
Som versjon ville jeg valgt v1 uten tauverket nede til høyre. Det synes jeg blir litt masete og forstyrrende.
Ikke så greit dette, med et motiv som jeg egentlig synes veldig bra om, men som likevel ikke treffer helt, og hvor jeg er nokså usikker på om forslagene til forandringer virkelig ville være forslag til forbedringer.
God tur til Kina!
Odd Tore
S. N.
Hei,
v2 har den beste balansen,
savner ikke karakteristiske bauger, er egentlig ikke helt sikker på hva en baug er (litt flaut når man kommer fra ei øy. Trodde det var foran, men det er kanskje oppe foran?) Dessuten står det jo tydelig hvalur på båtene og hva slags båt det er spiller vel uansett ikke så stor rolle ettersom det ikke er ''artsbilde'' du har tatt. Det jeg liker er de gjentagende båtene bakover, og sjøen som er så stille at den ser ut som glatt tåke. Tåkesuppe var det jeg tenkte da jeg så bildet først, og da synes jeg det ble rett og slett for grått og kontrastløst. Etterhvert vokser det på meg, detaljene dukker opp og jeg sitter tilslutt og mener at bildet (v2) har en slags stillhet over seg som jeg liker godt. Tror dette hadde vært ok å sett dette på papir.

Silje
Thorfinn B.
v1 best i mine øyne. Føler kompen sitter best her. Fin miljøskildring og hyggelig at Island har oppkalt en båt etter Hvaler-øyene :-)
Caroline M. S.
Tusen takk for nye, fyldige kommentarer. Og Thorfinn - godt at i hvert fall en som liker v1 best. :-)

Jeg skjønner godt at dere savner baugen, som kommer så godt fram på Marions bilde. Jeg prøvde på det først, men fikk det bare så altfor rotete med styrhus og master. Og så oppdaget jeg de tåkete speilingene i vannet. Jeg synes nok selv også at det ikke sitter helt her - at jeg ikke ble helt ferdig (før turistbussen skulle videre et ti minutters stopp). Noe med at jeg ikke hadde fått hele båter ut av tankene før jeg begynte på speilingene. Skulle gjerne hatt mer tid. Dere har sikkert hatt det slik noen ganger dere også - at dere liksom føler at dere er på vei til noe, men så forsvant motivet eller dere måtte dra. Men på tross av at dette ikke er helt max, liker jeg bildet ganske godt selv. I hvert fall foreløpig. ;-)

Sverre: Klart at bilder skal stå på egne bein uten forklaring. :-) Jeg synes det er nyttig å få vite at du synes bildet ser blasst ut, tungt på høyresiden/ubalansert og at du savner baugen. He, he - med alt det jallaet jeg har lagt ut her på Dotten, så vet jeg sannelig ikke om jeg kan ta ''typisk Caroline-kvalitet'' som et kompliment. Takk likevel. :-)

Silje: Jeg lo godt av ''artsbilde''-kommentaren din. Den skal jeg huske og bruke når det passer seg sånn. :-D

Odd Tore: Hmm - jeg tenkte at tauet i høyre hjørne balanserte bildet litt/oppveiet for annet rot - også var det det med at jeg liker litt rot da/syntes v2 så noe steril ut. Kanskje jeg får prøve en v1 uten tau. Men ellers så er jeg vel mest enig med deg hvis jeg forstår deg rett - at du mener nytt opptak ville vært beste løsning her. Takk - nå er kuffert og kamerasekk (uten tele - det kommer jeg sikkert til å ange på ca annenhver dag) pakket og klar for Kina. :-)

God Påske alle sammen. :-)
Dag J.
Jeg syns de tre versjonene blir variasjon over samme tema. Kanskje jeg foretrekker v1, men det er marginalt.

Flott komp og toner, og alt i alt et flott bilde.
Rune L.
Nå vet jeg ikke hvordan hvalbåter ser ut. Så hvilke detaljer som er kuttet vekk, aner jeg ikke.

Ellers synes jeg v.1 helt klart er det som er best av disse. Synes du har her har fått et rent og pent bilde. Liker denne versjonen veldig godt.

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu