Våryr bie.
Et annet av de biebildene jeg fikk tatt i dag.
Bildet inngår i albumet Bier og blomster. -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma EX 150mm F2.8 APO Macro DG HSM
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeIso 200
  • Nei
  • AnnetHar brukt 1.4x telekonverter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger551
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132419} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Grethe B.

Okeiiida , så var denne bedre enn den forrige. Helt topp faktiskm ed refleksen i øyet, og så nært...Pleeease, hvor får jeg tak i dette objektivet??
Fortsatt god kveld!

mvh
gt
Frode A.

:))

Jeg kjøpte mitt av Jan W. på www.itech.no.
De har det også andre steder ser jeg og prisene er ikke skremmende høye heller.

Objektivet er det beste jeg har jobbet med (ikke regn med MP-E65 i denne omgang) innen macro. AF'en funker faktisk til insekter som ikke flyr og til vanlig telefoto er den lynkjapp. Lurer på at jeg kanskje må gå tilbake på det jeg tidligere har sagt: ''MF er det eneste som duger til macro'' :) men jeg skulle ha hatt noen flere fokuspunkter enn det 300D tilbyr om AF skal bli en vane.........
Mener at den er skarpere på full åpning enn det meste(alt?) av glass jeg har selv eller har prøvd, selv med en 1.4x Kenko telekonverter er den skarp som rakkern på full åpning. Vekten er helt ok, passe tyngde til at ting blir noenlunde stødig og samtidig ikke alfor tungt å dra rundt. Stativfestet klikkes enkelt av/på (jeg liker faktisk å ha det på for å få et bedre grep når jeg tar håndholdte bilder også) og kan enkelt etterlates på en monpod/tripod om man vil ta en runde med bildetaking uten stativ.
Objektivet har IF og endrer derfor ikke lengde (som EX 105/2.8 gjør), noe som er praktisk.

Noe som også er veldig fint med dette objektivet er at det har FMO (Full Manual Override), dvs. at man kan manuelt fokusere selv om objektivet er satt til AF. Dette hjelper veldig på hvor raskt man klarer å arbeide i dårlig lys, mye uromomenter som AF'n kan feste seg på (småskog, kjerr, gress osv) mm. da man manuelt kjapt finner noenlunde fokus for så å la AF'en ta over siste biten :) (om man har et fokuspunkt som passer da..)

Løp og kjøp!!!

Mvh: Frode
Eli B.

Jøie meg så er det i gang igjen! Har ennå ikke sett de jeg, og det er tydelig at dere har vår. Knakende godt bilde dette. Og gratulerer med objektivet ditt.
mvh Eli
Avsluttet .

Nå er de her, både insektene og de gode macrobildene. Objektivt sett er dette veldig bra. Humre, så bra salgsinformasjon om et objektiv har jeg aldri fått i noen fotobutikk. Litt synd at jeg fotograferer med Olympus. Fikk nesten kjøpelyst.

Mvh
ARVE
Øyvind A.

Så var vi i gang igjen. Bildet er ok, men ikke i nærheten av dine beste.
Refleksene er ikke så pene og detaljeringen kunne vært bedre.

Angående objektivet: Har du noen formening om hvordan dette er i forhold til Sigma 180 makro? Bortsett fra forskjell i brennvidde/arbeidsavstand?

Ø.
Frode A.

Jeg har ikke brukt Sigmas 180/3.5 Macro så veldig mye, men hastigheten på AF er enormt bra på 150/2.8 i forhold til alle macroobjektiver jeg har prøvd (har ikke prøvd Canons 200mm macro). Mener også bestemt at 150/2.8 er skarpere på full åpning enn det meste :)

Om jeg hadde lysproblemer med EX 105/2.8 så var det ingenting mot hva jeg har nå :(
Har en Macro Blitz Brakett i bestilling og når den kommer vil det nok bli mulig å få satt lyset mye bedre (blir jo litt anderledes å kunne sette 3 blitzer rett opp i/rundt motivet istedet for å prøve å få blitzen på kamerahusets blitzsko til å lyse gjennom både objektiv og solblender).

Er veldig klar over at dette ikke er blant mine beste bilder, men måtte bare få vist frem at sommeren er på tur. Måtte jo også få testet nyobjektivet :)

Mvh: Frode
Inger-Lise S.

Lekre farger her og virkelig god skarphet på biens øye. Bildet er jo flott, selv om det ikke er av dine beste. Slår de fleste allikevel;)

Mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu