Tatt fra Kistrand. Litt utenfor Bodø kommune.
Bildet inngår i albumet Landskap -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeISO 100, RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger589
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Nikolai E.

Knall bra bilde, nydelig og rolig atmosfære tross en tiltagende dramatisk himmel. Ville helst vært foruten snøsporene i forgrunnen. Fint med båten på sjøen, men tror den røde bøyen forstyrrer mer enn den gir en liten fargekontrast. Komposisjonen er perfekt. Bildet anbefales!
Mattis B.

Jeg elsker den røde bøylen! den bryter opp kompen og fargene i bildet ditt:) Synest den er prikken over i'en. Skulle likt å sett båten over bøyla til venstre i bildet, det hadde gjort mye for balansen. Nå synest jeg bildets balanse heller veldig mye mot høyre, men ellers fungerer det fint:)

Mvh Mattis
Inger Anne Maritsdotter V.

Skarpt, klart og velkomponert,
den røde bøya utgjorde det lille extra:-))
Johan K.

Takk for kommentarer, og anbefaling. Hyggelig :)

Personlig liker jeg den røde bøyen. Synes den bryter litt opp med resten.

Mattis: Jepp, skjønner hva du mener angående balansen. Skulle gjerne likt at båten og bøyla heller lå til venstre. Prøvde å komponere det slik at steinene til venstre skulle balansere litt. Synes det funket OK det. Men mulig det skulle vært noe i vannet på venstresiden og.

Johan
Jan Frode A.

Velkomponert og med rød bøye :-)

Slutter meg til de gode kommentarene, dette ble veldig bra.
Den lille fargeklatten som bøya lager, gjør absolutt det lille ektra.

mvh -jfa-

Eli B.

Vakkert bilde som formidler fred, ro og en flott stemning.
mvh Eli
Odd Tore S.

Skikkelig gråtung stemning med fine steiner og bakgrunn.
Og så var det bøya da. Fint med en slik fargeklatt i alt det litt dystre, men den kommer for langt mot kanten og drar blikket bort fra resten av bildet. Jeg tror den hadde gjort seg bedre om den var nærmere midten av bildeflaten (men ikke midt i, for all del!).
Odd Tore
Gunnar G.

Fint bilde. Da jeg åpnet det og fikk betraktet det, var det første som slo meg ''Litt synd med båten og bøya''. De er kommet alt for langt ut mot kanten, noe også flere andre har bemerket. Men et stykke beskjæringsark opp på skjermen, og ny ventrekant lagt like til venstre for den store steinen og tvers gjennom øya i bakgrunnen, ga helt annet liv og funksjon til båt og bøye. Om du vil kan du faktisk beskjære bildet annerledes nemlig fra høyre like til venstre for båten. Da synes jeg selv at sporene i snøen får større betydning i bildet enn i det du har her. Og forsøker du nok en annen beskjæring, kutter du nedenfra halvveis mellom den lille steinen (over den store) og bøya, og du får et svært langstrakt bilde. Det underlige er at jeg synes båt og bøye blir riktigere plassert i dette bildet enn i hovebildet. Rart hvordan beskjæring kan endre på et bilde, og ditt har minst tre andre gode bilder i seg.
Gunnar
Kurt S.

Hei.
Dette synes jeg ble lekkert.
Det med balanse kan være vanskelig. Jeg tenker da på bøya og båten.
Et slikt innslag av kontrastfarge mener jeg er prikken over ièn i et bilde som dette.
I dette tilfellet tror jeg imidlertid at akkurat de to elementene bidrar til litt ubalanse i bildet, i og med at den store steinen også befinner seg på høyresida. Skulle derfor likt å hatt båten og bøya til venstre for midten i bildet. Eller, kanskje hatt steinen på venstresida. Sporene synes jeg må være der. De leder blikket mot båten. Da skulle som sagt steinen vært på venstresida. Tror det blir min konklusjon etter å ha fintenkt litt -:)
Men, da hadde det jo blitt et annet bilde. Huff, dette var ikke lett -:)
Fint ble det iallefall. Fin dybde, flotte blåtoner og rolig/ flott stemning.
Mvh Kurt
Sidsel A.

Komposisjonen funker, men det er fargen som gjør bildet, synes jeg. Fantastisk med de stålgrå/blå nyansene - og så bøya som prikken over i'en.
mvh Sidsek
Stine J.

Enda et flott bilde fra fjæra, Johan. Liker spesielt godt komposisjonen her med steinene i front, bøya og båten. Helt topp. :-)

mvh Stine
Janne L.

Virkelig flott. Gode kontraster. Du har tatt mange flotte bilder i fjæra i det siste.
Janne
Fred S.

Synes dette er pent og harmonisk. Vellykket komposisjon, og en blutung himmel av det slaget jeg har sans for. Den røde bøya kanskje litt anonymt plassert; den er ikke uvesentlig her.

vh fred
Johan K.

Takker for kommentarer :)

Ja, det har blitt en del tusling i fjæra med kameraet i det siste. Stille og rolige steder det. Trives godt der. Uansett vær. Gjerne i gråvær som på dette :)

Har forsøkt forskjellige beskjæringer til dette bildet, også som foreslått av GG. De fungerte bra de og. Ble jo litt et annet bilde. Synes selv det står best slik det er. Men, er enig i at båten og bøya er litt ugunstig plassert.

Johan
Hege J.

Virkelig et vakkert og idyllisk naturmotiv du har her, Johan. Dette likte jeg godt! :-) Bildet har fint lys og klare farger til tross for gråværet.

Bøya hører absolutt til som en fargeklatt, og båten gjør seg også godt, MEN er enig med de som ville plassert disse elementene litt lenger inn i bildeflaten. Hadde også vært ideelt om båten unngikk speilingen fra holmen. Men siden bildet er tatt fra ditt nærmiljø og du liker å tusle rundt i fjæra, kommer det jo uttallige muligheter til å fotografere igjen - og igjen - og igjen...! :-)

Mvh Hege
Inger-Lise S.

Hei! Et nydelig motiv du har her. Det har du presentert på en dyktig måte. Fin komposisjon, fine farger, god stemning... Meget bra!

Inger-Lise
Marion A.

Flott bilde. De flest superlativer jeg kan komme på er allerede nevnt! Den røde bøyen gjør seg godt i motivet, men jeg synes den er litt ''kunstig'' rød. Du tar mange flotte bilder, og jeg venter spennt på det neste. Du er herved avmerket som en av mine favorittfotografer.
MVH Marion
Jan-Christian S.

Nydelig!! Får rett å slett lyst til å gå å stille meg i fjæra for bare å se. Noe jeg ikke gjør for ofte, men burde vurdere. Synd d må slike flotte bilder til for å komme seg ut. :)

JC
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu