Trær i tåke
Bildet inngår i albumet Island -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-25 16:24:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-25 22:10:37
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-05-25 22:17:37
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde52mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger726
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140298} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
Behagelig å se på, men ikke så veldig spennende. jeg tror bildet vinner seg på litt kutting i toppern for å dyrke frem tredelingen i bildeflaten.
Johan K.
Pent, og ganske komfortabelt å se på. Foto i tåke gir ofte spennende resultater.
Synes kanskje bildet mangler noe... et interessepunkt av noe slag.

Johan
Bjørn H.
Syns vel dette er ganske så fredfult og beroligende å se på ...

Liker de duse tonene og enkelheten i kompet ..

Er vel enig med Mr. Listerud i at det kan kappes litt i toppen, men ikke mye, kanskje kun 1 -1.5 cm ...

Tja ...det første man tenker ved et slikt type motiv er at det kunne vært et elemenet til, for å øke spenningen. Men her savner jeg ikke det. Dette må få nytes som det står.

Hva med litt mer kontrast ?? kun liiiiit ??

Bjørn ;¤



Caroline M. S.
Takk for kommentarer og forslag. Jeg syntes umiddelbart det virket som en god ide å kappe himmelen, men ikke så mye som du foreslår Steinulf. Her har jeg lagt ut en v2 hvor jeg har tatt bort omtrent en centimeter (prøvde også med mer, men det likte jeg ikke). Vet ikke helt jeg - liker i grunnen bedre v1 enn v2. Kanskje fordi jeg har blitt så vant til v1?

Egentlig syntes jeg også at jeg hadde flist til ganske kraftig med kontrast og mer fargemetning på v1 også, men har nå tatt enda hardere i på v2.

He, he - jeg tror jeg må være en form for avviker siden jeg liker kjedelige bilder med lite å se på og ganske dempede farger. Hadde det ikke vært for at folk nesten alltid ber om mer fargemetning og kontrast på bildene mine, hadde nok v1 vært enda gråere enn den er. :-) Men tusen takk for tipsene likevel - jeg har flere andre bilder som har blitt bedre enn jeg trodde de ville bli etter at jeg har dratt hardere i spakene etter forslag fra dottere. :-)
Øyvind A.
Stramt komponert, toner og kontrast er helt ok. Det er tross alt tåke.
Bildet er greit nok, uten å gi det helt store. Sagt på en annen måte, jeg savner noe som gjør at bildet varer lenger.
Ø.
Steinulf L.
V#2 ble bra.
Med mer kontrast oppdaget jeg også stråene til høyre. Bonus.
Avsluttet .
Jeg liker begge versjonene, men må jeg velge, blir det nok V1. Synes den forgrunnen passer best til tåka bak.

Jeg kunne nok også tenkt meg et bitte lite ekstra interessepunkt. Stråene til høyre er fine, men ikke helt nok...
Fred S.
Må bare si det; denne tåka er litt for blodfattig for meg, og komposisjonen forbausende statisk til å være deg.

vh fred
Rune N.
Ja, dette likte jeg også. Statisk, og stramt, tja det er vel det, men det er faktisk det jeg liker ved bildet. Det gir en veldig ro i bildet.

Om jeg skal foreslå en endring så er det å kappe litt fra høyre, slik at du rendyrker bua som dannes av tretoppene, mot den motsatt bua som dannes av bakken. Så blir det enda mer statisk....

mvh
Rune
Odd Arild E.
V.1 - gir en mykere overgang mellom forgrunn og trær - bør beholde den diffuse stilen, uten sterke kontraster. Himmelen kan kuttes ørlite - 1cm.
Et rolig og harmonisk bilde.
Odd A
Arne S.
Ingen tvil om at bildet har en visuell verdi i all sin tåkebelagte stillhet. Stillhet og lavmælthet er verdifulle kvaliteter og kan lett drukne i jungelen av skrikende inntrykk. For meg blir bildet bedre dersom du kutter ut hele grasvollen i forkant. Da rendyrkes stillheten og den fine 'bevegelsen' i grantoppene kommer bedre fram.

Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og forslag. :-) Jeg har lagt ut to versjoner til. Synes begge ble OK, men skal nok heller tenke på å ta bilde av kun trær uten forgrunn neste gang jeg ser trær i tåken. Synes ideen til Arne er god.
Odd Tore S.
Her er det flere versjoner og tydeligvis flere forslag i kommentarene. Jeg har ikke lest kommentarene, derimot har jeg sett på bildet på flere skjermer.
Jeg liker skog, tåke og stillhet. Det er bra her. Jeg liker også at skogen har forankring i grunnen i denne typen setting, men selv grunnen trenger ikke være viktig.
''Min'' versjon av bildet ville derfor være v1 med bare en strimmel av gressbunn nederst. Kanskje litt mindre ''himmel''?
Det kan godt være at en liten kontrastøking hadde gjort seg, slikt klarer jeg ikke å bedømme uten å se bildet på skjerm og i ytterste fall sammenligne versjoner side ved side.
Grunnen til at jeg måtte sjekke på mer enn én skjerm her er en litt merkelig fargevariasjon i skogen. At toppen stort sett har grønnskjær, er greit nok. Men den nedre delen varierer mellom grønnskjær og rødaktig skjær, og fikk meg til å tenke i retning skjermproblem. Det var det ikke, derimot tror jeg at det kommer av løvtrær før løvsprett? Så det er gjerne korrekt nok, men det forstyrret min opplevelse av stillheten i tåka.
Merkelig nok er dette mindre synlig i v3, så her lar vel øyet seg lure, om du ikke har trikset litt i PS?
Odd Tore
Caroline M. S.
Takk for kommentar Odd Tore. Bare en tynn stripe gress høres også ut for å være et godt forslag. Det er nok ikke noe galt med skjermene dine. Det er litt fargevariasjoner på alle disse og på de jeg har øket kontrasten mest er gresset gulere. Jeg husker det som en slags mellomting av v1 og v2 (bildet er tatt på Island i februar i år) og du tipper helt riktig. Det stod noen busker eller småtrær (uten blader eller nåler) med rødlig stamme foran grantrærene. De viser nok best på v1 og v2.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu