Kristine
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-10-14 11:51:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Nikon AF Nikkor 50mm 1:1,8 D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger643
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159795} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Tone A.

Eit nydeleg portrett av ei vakker jente. Flotte hudtonar i eit fint lys, det mørke og elegante sjalet framhevar hudtonane og gir hontrast. Klare og vakre augo med eit direkte blikk. Den røde lepestifta friskar opp portrettet. Litt av håret heng litt fram saman med øyrepynten og mjukar opp inntrykket. Fin komposisjon, men det er ein litt kunstig overgang mellom sjalet og bakgrunnen på høgre side. Elles eit nydeleg portrett.
:) Tone
Vu N.

Nydelig portrett Cristina, liker godt utsnittet! Behagelig skarpt på øyene og behagelig soft på huden!

mvh Vu
Cristina B.

Hei Tone og Vu, tusen takk.
Ville prøve det med softing, og der kom jeg nok noen lunde i havn.

Helt enig ang skjeftet i overgangen til bakgrunnen. Det fikk jeg ikke til. Har prøvd å blure kanten i ettertid, det hjalp noe. Bedre forslag?

Jo da, som skjønt er bakgrunnen byttet ut, da den opprinnelig var en trist grå hvit farge med en anelse blått.
-Cristina
Stine J.

Hei Cristina,

Intenst og nært portrett. God øyekontakt med modellen. Overgangen med skjerfet mot bakgrunnen er allerede nevnt. Har dessverre ikke forslag til hvordan du kan få rettet det, men..

Jeg syns du har vært litt uheldig med belysningen, se inne i øynene hvor øyevippene lager skygge. Det kunne du unngått ved å hatt en reflektor foran modellen (eventuelt en hvit isoporplate) som hun kunne holdt for å lyse opp nedenfra. Alternativt hatt lyskilden fra den ene siden som kunne gitt et spennende skyggespill på de rette plassene.

Gode farger og grei softing (dvs ikke for mye). :-)

mvh Stine
Kasper M.

Dette var et fint portrett. Den intense rød-faregen på leppene virker bra.

Kasper
Helge R.

Enig med Stine. Eneste er skyggen over øyeeplet. Eller er bildet og modellen bra.
;)Helge
Cristina B.

Hei Stine, det er interessant det du sier om skygger.
Nettopp der har jeg ikke skjønt poenget ennå. Det eneste jeg tenkte var å unngå mest mulig skygger.

Vi kadde laget en plate med sølvpapir vi holdt både under ansiktet og fra siden, men husker ikke i ettertid hvordan vi gjorde det akkurat her. Forresten hengte vi opp diverse laken rundt oss (vi hadde fotograferingen på balkongen) Målet var å hindre solen skulle lage skygge. Dette her er prøving og feiling, men kjempe gøy. Og blits ble brukt også på de fleste bildene.

Som du sier lyset er viktig ved portretter og der famler jeg meg frem. Om jeg får tatt nye bilder i dag, skal jeg tenke mer på om skygger kan brukes positivt. Det høres lettere ut en gjort, men tar den utfordringen, så en eller annen gang får jeg det til….

Takk til deg også Kasper. :D
Fred S.

Kort og godt et svært tiltalende portrett. Hadde det vært i svart/hvitt ville blikket til jenta helt sikkert gitt meg en liten Garbo-følelse, delvis søvnig, delvis vurderende, delvis litt kynisk, delvis forførende... ( ja, jeg kunne sikkert ha gjort liste lenger). Har dessuten sans for hettegensere til slike portretter, uvisst av hvilken grunn. Fargen på leppestiften kan diskuteres, men hvis du muligens prøver å gjenskape noe femtitalls her, så fungerer den bra.

vh fred
Cristina B.

Takker igjen til både Helge og Fred.
Ja, det en god ide Fred, det skal jeg prøve, men da velger jeg enten ett av de andre bildene jeg har eller har det i minne til neste fotografering.
Å finne tilbehør som gir assosiasjoner og det lille ekstra til bildet, er viktig også.
:-)
Steinulf L.

Som du selv sier, tilbehøret er viktig - samt bakgrunnen. Som her er fri for forstyrrelser. Ikke helt sikker på om jeg er så begeistret for den skyggen som nesten sniker seg frem til venstre øye. Bare pirk. Vellaget, med din sedvanlige sans for kvalitet. På min skjerm fungerer v#2 best.
Per Harald O.

Vakkert portrett, spenstig komposisjon. Litt hardt lys rett under nesen.
Kan lettes, gjerne med en isoporplate.
Eliza A.

Nært og nydelig portrett!!
Flott kontakt og flott lys.

Eliza
Georg K.

Good observation of Stine regarding the shadows in the eyes - even though they are the part of the image I like best - the clarity there is simply fascinating - and who doesn't like beautiful eyes ?
Same as Fred - the ''dress'' is something I find very attractive in such an portrait - without really going into details - it appears as a kind of contradiction.
It is a portrait - supposed to show a persons face in an embracing manner - and the clue of the veil is adding the very same moment again a touch, idea, smell, taste of mystery - and again - seeing this from my point of view - some mystery is just exciting :
Not so sure about the large, silver ear-ring - or ?
Lipstick is top - colour and shape - like the original versions tone better.
Stine has a point - and still - I would be proud if it would have been mine :)
Cristina B.

Hei tusen takk til både Eliza og George. Virkelig gøy og inspirerende.

Jeg tror nok jeg kan forbedre dette bildet mer idag. Skal prøve å lette skyggen i øynene, og prøve å dempe trøttheten under øynene. Og den øredobben er jeg enig i nå.

Egentlig var det (nesten) hvit bakgrunn, og jeg tror det blir bedre med det. Da forsvinner problemet med skjerfet også.

Dette bildet trenger jeg mye tid på, men jeg skal jammen gjøre det på nytt i etterbehandlingen, fordi jeg vet jeg kan få det til bedre nå, som jeg har lært meg litt mer PS enn tidligere. Eventuelt om det blir vellykket, så legger jeg det ut som nytt bilde.
Lillian L.

Lyst hår, blek hud, direkte blått blikk, rødmalte lepper, og over det hele - hijab? Spenstig!
Mvh LillianI.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu