I eksil - sommar på Ytste Skotet
Kvar har eg gjort av meg?
Det er vel ikkje fritt for at eg lurer på det sjølv og - men det er ein stad der internett berre er ein fjern draum og einaste urbane lyd er den evindelege norge-rundt-melodien frå den allestads-enerverande isbilen (orsak Sveinemann) - og sanneleg er ikkje det eit av dei produkta som eg saknar aller minst i mitt friviljuge eksil på hi sida ta fjorden, rett over fjorden for Kokarsteinen, tohundreogtjue bratte meter rett opp frå ein god fiskeplass som både eg og dei tre kattane på garden set stor pris på. Ja, det er her eg er: I friviljug eksil saman med to grisar, fire sauer to høner og eit nokre bortløpne geiter. Ja, og ikkje å gløyme da: Minst to spøkjelse som bur i huset i lag med meg. . . Det er vanskeleg å vite kven som er mest skremd av det, eg eller dei.
Skulle nokon ønskje å besøkje meg, heimsøkje som det vel og heiter, så er det berre å ta turen - vi er der, og både hjarterom og husrom er det der - om eg lærer leksa så skal det kunne verte både kakestykke til kaffien og middag . . . . . men dette er reklame så det seier eg ikkje.
Utstyr
  • Olympus E-330
  • Olympus Zuizko Digital 14-54 1:2.8-3.5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger416
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Sigmund R.

Hei Odd Karsten
Her såg det da triveleg ut, flott med tåka som ligg som et slør rundt solbrendt panel og tømmerstokker, vårgrønt gras og skiferganger som vitner om en forgangen tid.
Her er det mye som lar minnene gli tilbake til 50 tallet med sepratorer og hesjer, kvelder med hjemmebrent osv... bra bilde som klarer å fremkalle slike minner!
Perfect!
Sigmund
Tove H.

Dette likte jeg utrolig godt! Bra komposisjon,- farger, -spøkelsesstemning,- lys og skodde,- nostalgifaktor og ikke minst sjarmfaktor. Rett og slett en anbefaling verdig.
Mvh Tove
Inger-Lise S.

Riktig trivelig! Her var det stemning:-) Og mye fin struktur i treverk,stein, ymse gråtoner og annet spennende!!Leser du ikke blir ensom. Det er bra!
Mye selskap i dyr og synlige og usynlige gjester ;) Ser en synlig i hvite klær/laken/filler i bakgrunnen;-)Så mener nok noen at et bilde av ei seter/støl,hus/hytte i gråvær ikke er grensesprengende.(Hvorfor skulle nå alle bilder være det forresten ???) Men motivet har noe mer verdifullt enn det! Og den som ikke ser HVA, kan bare undres ;-) For det går ikke å forklare til de...Dessuten taler bildet for seg selv! Og når du skriver din undertekst på toppen,skriver på DIN måte, da er jeg solgt!
Sum: Her må en anbefaling til!!!
P.S. Håper de bortløpne geitene kommer hjem!
Nyt sommeren og ditt eksil!

Inger-Lise :-)

Egil S.

Et meget flott bilde!
Bildet har et flott utsnitt, og tåken i bildet gjør at dette nærmer seg en tier.
Du får min anbefaling for dette flotte bildet!

Mvh.
-Egil
Hans-Jørgen H.

Hallo Odd Karsten!
Så her er ditt Soria Moria!!!
Spennende stad og eit mystisk stemningsbilde!
Må ha en nærmere veibeskrivelse: Hvor ligger Ytste Skotet?
Ikke umulig at jeg tat meg en tur...farande fant som jeg er!
Good luck, og ei treveleg helg!
Hans-Jørgen
Odd Karsten H.

Hei! og takk for kommentarar!

Jau, Ytste Skotet er verkeleg eit Shangri-La som ligg rett over fjorden for Dyrkorn på Sunnmøre. Det er to måtar å ta seg dit på, anten med båt fram til ein bratt stig som tek deg 220 høgdemeter opp frå sjøen (om lag ein halv times gange)(båten hass Johan har faste turar kvar søndag) . Den andre vegen er over fjellet frå Ramstaddalen i Sykkylven – sjølv brukte eg fire timar med altfor tung ryggsekk på den turen. Dei spreke, og særleg dei som har vit til å legge att datamaskin og litt av fotoutstyret, (sa eg verkeleg det?) dei kan sikkert klare det på tre timar – trur eg.
Og så seier eg med tante mi: «Kaffien stende på bordet!»
John H.

Hei
Fint stemningsbilde fra Skotet. Har mange av desse Fjellgardane i samlinga etter kvart. Blir vel eit besøk dit neste år au.
John
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu