Eg ser deg , så pass deg!
Svarte svaner er ikke det jeg ser til daglig, så eg reiste te Bryne for å finne svanene som jeg hadde hørt om. Fant begge to, her ser dere hannen som passet på meg absolutt hele tiden. Hunnen som lå på reir blåste i trompeten sin. Det lød nesten som Jurassic park lyder. Ett øredøvendet trompet signal. Bildet av hunnen på reir legger jeg ut en av dagene.
Bildet inngår i albumet Fugleparken -
Utstyr
  • Nikon F65
  • Nikon AF, 70-300
  • Blender-
  • FilmtypeFuji Reala
  • Nei
  • AnnetTa med hørselsvern
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger558
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26776} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Frank W. G.

Dette var stilig og anderledes. Fargene er også veldig fine, og balansen i bildet er også bra.

Frank
Tomm H.

Thumb'en så ut som en sjøorm. Fint bilde. Traff forresten på to slike svaner i en park på Madeira for noen uker siden, og hadde heller aldri sette de før da. De virket ganske aggressive.

Tomm
Bjørn H.

Hvis jeg tyder Frank´s ''anderledes'' så godt som jeg kan, så mente han dette negativt ;o)
Det er noe med hodet og steinen som jeg ikke får til å stemme...
Jeg tror du har lagt steinen der for å oppveie den tygden du har på høyre side.
Tror det hadde vært bedre uten steinen,men da tror jeg at bildet hadde tippet over mot høyre,så jeg vet ikke helt,hehe
Noen forslag?
Ellers et flott bilde med flotte skarpe farger og en fin fugl.

Bjørn
Povl Kjeld H.

Hej Nils.
Jeg må indrømme at jeg også troede du havde været en tur i Skotland! Fantastisk flot set, beskæringen er helt i top, og farverne taler sit tydelige sprog. Tip top helt igennem.
mvh. pkh.
Fortsat god aften.
Carsten S.

Det blir jo penere og penere. Veldig fin med solen på øye. Det lille solflekk i venstere på steinen kunne kanskje vært beskjært, men uten pirk...pen.
Finn Arne M.

Synes du får godt fram det du forteller om Svanen som passer på.
Fargene er gode og beskjæringen synes jeg passer.

mvh FAM
Tom A. T.

Fint bilde som på en bra måte viser at hannen her er skikkelig på vakt, noe som underbygges av stillingen på fuglen. Bildet gjengis med fint lys og bra farger.
mvh Tom T
Nils L.

Interessant og annerledes bilde. Bra blikk på fuglen. Den grønne fargen fra vegetasjonen i vannspeilet blir en veldig fin kontrast til den svarte fuglen.
Mvh Nils
Nils B.

Takker og bukker for tilbakemeldingene. Det var utrolig spennende å ta bilde av denne hannen, hele holdningen var forskjellig fra de hvite svanene. Takk igjen.
nbh
Eskil O.

Du er flink, artig å se når bildene ikke virker oppstilt og tilfeldig. Flott utsnitt, nydelige farger.

Eskil.
Jostein M.

Fabelaktig Nils. Naar jeg kommer hjem baerer det rett til Bryne. Snakkes Jostein
Jostein M.

Fabelaktig Nils. Naar jeg kommer hjem baerer det rett til Bryne. Snakkes Jostein
Roy S.

Flott og annerledes Nils. Hadde sansen for dette.
Avsluttet .

Flott dette Nils. Liker godt balansen i bildet. Uskarpheten i bakgrunnen og det herlige grønnskjæret sitter som et skudd. Legg dette til et pent knippe med innertiere du har :-)
Ivar
Ferran C.

great shot, i like alot, because it´s diferent presentation that swans use to appear on pictures, you gave some wider arround giving some air in the picture.
Very nice composition and presentacion.
Ferran
Carsten A.

Tja.
MVH CA
Avsluttet .

Nils!
Artig å lese kommentarene til bildet ditt. Men helt klart: Stiv i blikken er den!
Men hva kan man få ut av en kommentar som ''tja''?
Olav
Carsten A.

At det kanskje var umaken verd å se på et bilde som hadde fått en god del kommentarer - men at det desverre ikke viste å gi noe utbytte.
MVH CA
Avsluttet .

Du verden.
Olav
Nils B.

Til alle Tusen takk
Til OLAV, tja eg e målløs
Til CA. Subjektiv vurdering av bildet er helt ok, men ''TJA'' .
Nå er det nå en gang slik at JEG hadde glede av å dele dette bildet med alle de andre, noen synes det var ok, noen bra, og noen topp.
mvh Nils
Carsten A.

Man kan si hva man mener, eller nøye seg med et ''Tja''. Ettersom du åpenbart mener at ''Tja'' ikke er bra nok, ta deg gjerne bryet med å lese tråden http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesInnlegg.cgi?id=39727
MVH CA
Lars L.

Støtter CA fult ut. Hva dette bildet anngår så er det jo slett ikke av de værste. Det har noen kvaliteter. Være er det med alle folkene som legger ut alle mulig bilder av ''den søte og snille'' hunden de har. 98% av disse ''kjøterne'' er avbildet på en totalt uinteressang måte. Bildene har muligens en verdi for hundeeierene, og kan henges på veggen på jobben eller liknende, men har ingenting på en webside som denne å gjøre.
Anders Lea K.

Synes du er totalt urettferdig med dette bildet Carsten...synes du kan si hva du mener eller ikke si noe jeg for min del....
Jostein M.

Jeg begynner naa aa bli rimelig sjokkert over en del kommentarer her paa dotten. Holdningene til CA er for meg rimelig merkelige. Jeg vet at dette bildet som Nils har lagt ut her er et ''konge bilde''. Har faktisk en natur fotograf her med meg naa og han bemerket dette bildet. CA: naa tror jeg det er paa tide aa gaa litt inn i seg selv.
Mvh Jostein
Birna R.

CA kan sikkert svare for seg selv, men for egen regning kan jeg legge til at JMs kommentar er tidstypisk og illustrerer dilemmaet fotodotno står overfor. Jo flere deltakere, jo lavere nivå og desto større sjanse for at likegyldig bilde blir utropt til ''konge''. Det er nok av ens egne man skal ha det, ja.

CAs ''holdning'' er vel ikke merkverdigere enn at han benytter sin soleklare rett til å men hva han vil. Jeg er også naturfotograf, og kan ikke annet enn si meg enig med CA i at dette er et bilde under pari. Dårlig komponert (overlappende bildeelementer, slapt utsnitt og tendens til overeksponering. Dersom dette skal være et ''konge''bilde, så ønsker jeg monarkiet avskaffet - øyeblikkelig.

Merknadene ovenfor er ingen forkleinelse av fotografen, som helt sikkert har gjort en innsats og dessuten dokumentert en sjelden fugl, men det er altså ikke nok og det er langt igjen. Om et godt naturbilde er målet.

Nils B.

Takk skal dere ha. Ingen sure miner her i gården.
Joda svanen er skjelden, og jeg er klar over at det er langt igjen til det optimale målet. Var helig å få muligheten til å fotografere denne, og tok muligheten. Ikke ville den stå stille og ikke ville den la meg sitte i fred, ikke ville den posere og ikke ville den gi meg mulighet til å komme nærmere reiret. Det var motlys, og tildlig morgen, og lyset i vannet bar preg av det som vokser omkring. Ikke for å forsvare bilde, men for¨å si at bildet i seg selv var gøy å ta.
Å komentere/ kritisere de som mener noe om bildet føler jeg er feil. Hva skal en da lære av.
Karl Øystein L.

Sjokerende å høre sånn negativ kritikk om et så konge bilde som dette. Keep on the good work Nils. Virker som om jeg må ta en tur til Bryne neste gang jeg er i traktene for å finne bra motiv. MVH Karl
Carsten A.

Hva Anders Karlskås mener vet han kanskje selv, men uttalelsen til meg om at ''synes du kan si hva du mener eller ikke si noe jeg for min del....'' kan ikke være sjenerende klar for andre.

Jostein Moene bør i sine kommentarer holde seg til å kommentere bilder, ikke andre personer. Det bryter med grunnleggende forutsetninger for bildekritikken.

Karl Øystein Linge oppgir om seg selv at han ''studerer Bachelor of Photography på James Cook University i Australia, og håper å kunne leve som fotograf etter endt utdannelse''. Jeg blir ikke sjokkert over at han omtaler dette bildet som ''et så konge bilde'', men selsomt er det.
MVH CA
Lars L.

CA, for en gang skyld slo du deg på kjeften nå. Venligst ikke komenter KØL som person (henvisning til studiested o.l.) når du ber JM om ikke å komentere personer. Derimot må du gjærne skrive et 100 linjers innlegg om hvorfor dette ikke er et kongebilde slik noen hevder (jeg er på ingen måte blandet dem).
Carsten A.

LL: Jeg har ikke omtalt Karl Øystein Linge ''som person'', og har f.eks. ikke sagt et ord om noen egenskap han måtte ha eller mangle. Oplysningene om hans studivirksomhet ligger åpent på hans side her på FOTOdotNO. Jeg er på denne bakgrunn overrasket hans overstrømmende beskrivelse av dette bildet. Henvisning til opplysninger han åpenbart har ønsket å gjøre kjent er bestemt ikke det samme som å karakterisere denne personen. Du får ha din mening, men la det være helt klart at jeg mener din innvending er en misforståelse.
MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu