Følgesvenner
Sunniva har to viktige følgesvenner her i livet sålangt, smokk & sutteklut. Hun har sin helt spesielle teknikk når det gjelder å håndtere suttekluten. Et hjørne tvinnes til en tynn spiss og blir deretter stappet inn (!!!) i øret.

Kanskje ikke verdens mest spennende bilde, men vil gjerne ha kommentarer på lyssettingen på bildet.
Bildet inngår i albumet = S U N N I V A = - Min datter
Utstyr
  • E20P
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt om kvelden, så de eneste lyskildene i rommet er en leselampe på hver side, ca. 1 meter fra motivet. Lyset er rettet litt på skrå bakover.

    Stativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger490
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_36531} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Stein Rune B.

Nusselig og god modell.
For hard skygge til ett lite barn,
artig utrykk på ungen,
konklusjon bra kontakt med barnet,
teknisk ikke topp.
Lykke til videre.
Hilsen SRB
Marius J.

Litt hardt lys, og litt ugunstig kutting av handa nede i venstre hjørne (ville enten hatt med mer eller ikke hatt den med)
Ellers et pent barneportrett med fin stemning !
elisabeth t.

Å hun var jo herlig! Sier meg forøvrig enig med ovenforstående angående lys og hånd, men komposisjon og uttrykk var glimrende : )
Nils B.

Greie toner i bildet men lyset er litt hardt. De er vanskelige å ta bilde av disse små nusselige, men når det først sitter, ja da .........
Håper du fortsetter å forsøke potensialet er der.
mvh Nils
Janne Cesilie J.

åååå!
Fikk meg til å tenke tilbake til min egen barndom...
hadde selv en sutteklut jeg var helt avhengi av som jeg kalte ''umma''!
Når moren min vasket den ble jeg helt hysterisk hehehe.
Nydelig barnebilde igjen Hege,
men er samtidig enig i kommentaren til Marius.
Stå på!!!
Gleder meg til flere søte!
Og takk for tilbakeblikket til min egen barndom!
Mvh JCJ
Bent S.

Herlig. De har så mange rariteter for seg, våre kjære barn. Lyset er litt hardt, men allikevel, bildet er flott. Så nydelige øyne!
Mvh. Bent
Hege K.

Tusen takk for at dere tar dere tid til å kommentere :-)

Lærer veldig mye av det.

Enig i at lyset er for hardt. Strever vettet av meg for å finne en ok lyssetting ved hjelp av div. lamper (på dagtid har jeg sjelden tid til å ta bilder så dagslyset får jeg ikke mye hjelp fra...). Noe særlig lengre lukkertid enn 1/15 har jeg erfart er vrient da disse småtrolla sjelden sitter rolig lenge av gangen. Prøver videre... :-)
Roger M.

Selv om jeg ikke kjenner jenta, synes jeg dette er et bilde med mye personlighet. Det er flott!

Det som kunne vært mer vellykket er, som andre har kommentert før, lyssettingen. Noen har sagt at lyset er for hardt for barn. Det kan være noe i det, men jeg synes det blir vel ''formelpreget''. Jeg synes det litt harde ''hovedlyset'' (fra høyre sett fra betrakteren) kler bildet. Det som er problemet for meg, er at det er for stor forskjell mellom den lyse og den mørke siden. Lyset fra venstresiden fungerer ikke ideelt som oppletting av skyggene, i stedet sette det et utbrent høylys i håret, som burde vært unngått. Hvis du hadde fått dette lyset til å fungere bedre, ville lyssettingen fungert bedre. Tenk også på at du kunne brukt en reflektor til å oppnå dette. Det trenger ikke være noe dyrt og spesiallaget -- en hvit pappplate, en isoporbit eller et hvitt laken fungerer helt greit. En slik løsning ville gitt et bløtere lys enn den lampen du brukte.

En liten ting til slutt. Hvis du tar bildet inn i Photoshop (eller tilsvarende) og ser på histogrammet over lysintensiteter, vil du se at bildet har mange veldig mørke piksler og mange veldig lyse piksler. Det er et symptom på ''klipping'', dvs at du mister nyanser i de dypeste skyggene og i de lyseste høylysene. Vanligvis vil det være gunstig å unngå dette.
- Roger
Hege K.

RM: Tusen takk for at du tok deg til til å kommentere bildet mitt så utfyllende. Veldig lærerikt!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu