Vorspiel
Hunden søker etter et nytt mål. Blikket har ikke festet seg. Men snart vil hun oppdage noe...
I dag har jeg tatt 128 megabite med svart hund, for å få bedre tak på ''den slags''...
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • -
  • Blender-
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetCrop, bite litt levels, curves og USM etter ''Gefühl''
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_67280} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Inge H.

fin hund, vakre farger. Men får en følelse av at bilde holder på å ''dette'' - heller for mye mot høyre, selv om hunden står riktig...
Mike T.

Takk for rask kommentar Inge, gleder meg.
Vi er i ganske skrå terreng. Bildet er tatt vannrett.
Hilsen Mike
Tor A.

Klart - fint bilde Mike.


mvh
Tor
Venche J.

Flott bilde - nydelig hund. :)

Wenche.
Steinulf L.

Vakker hund. Kanskje litt mye USM? Hunden er blank og fin i pelsen, men det er ett eller annet som ikke ser helt riktig ut. Kan ikke helt sette fingeren på det.
Mike T.

Takk, Steinulf, her er vi inne på problemstillingen. Jeg har vært tilbakeholdende med USM: radius 0,4 - amount 75% og threshold litt over null (husker ikke nøyaktig). Jeg har brukt blitz - har ikke tid å omprogrammere kamera.
Sannsynligvis blir det spesielt vanskelig for meg fordi min skjerm er ikke den beste. Her MÅ jeg foreta meg noe.
Hilsen Mike
Inger-Lise S.

Jeg har sett flere hundre hundebilder,og vet som du at det er vanskelig å fotografere sorte hunder.Men dette er det beste bildet jeg noensinne har sett av en sort hund!DEt er meget godt! Hunder ''snakker'' jo også med ...skal vi si skyggelegninger? i ansiktet,slik at en sort hund ikke er helt sort for et øvet øye,til tross for kun sort pels.
Her har du klart å ta et bilde som er skarpt,meget dyktig utført,og for de som ikke er vant til å se sorte hunder:Legg merke til ''fargespillet'' i denne hunden,til tross for at den er sort.
Jeg kunne klaget på at vi ikke så labbene,men det ville være dumt flisespikkeri,-likeså bakgrunnen.Hunden er fotografert i sitt rette element,-i naturen. Kjempeflott! (Det var vel båndtvang,siden du hadde lenken på..? :-)
Hilsen Inger-Lise
Mike T.

Nå får jeg sove godt, Inger Lise (sammen med hunden).
Gleder meg over din kommentar.
Når dette er sagt, så har Steinulv kanskje et poeng: ''Speilingen'' på venstre forben indikerer, at noe er ikke helt perfekt. Men jeg ville få med litt ''skum'' rundt munnen.
Ja, vi har båndtvang hele året - men dette er et trygt terreng - ingen sauer eller folk. Jeg har selv tenkt på å sløyfe halsbånd på mine tre hunder neste gang vi er ute.
Bildet burde kanskje vært presentert som ''portrett''. Jeg er klar over at situasjonen rundt er lite spennende.
Hilsen Mike
Mike T.

Skal hete: venstre bakben.
Mike
Inger-Lise S.

Hei Mike! Ånei,jeg mente ikke at bakgrunnen var lite spennende! Noen ville kalt den urolig,men den er egentlig rolig nok,for hunden kommer så godt fram likevel.Men hadde selvsagt kommet enda bedre fram ved en roligere bakgrunn..Fint at du får sove godt! Ærlig fortjent! Godnatt Mike!
Hilsen fra Inger-Lise
Caroline M. S.

Fin hund med bra pels. Blank og man ser hårene tydelig. Til og med den våte snuten viser tydelig. Imponerende hvor bra du har fått til denne svarte hunden. :-)

Jeg synes bakgrunn, selv om det er et pent landskap med fine farger, forstyrrer veldig. Det blir ikke nok avstand mellom hund og fjell og skog - de går nesten i ett. Her ville det sannsynligvis vært bedre med uskarp bakgrunn. Lyngen i forgrunnen virker noe utbrendt.

Også kunne det kanskje vært en fordel om du hadde tatt av hundehalsbåndet. Hva er det som henger ut fra båndet mot venstre? Et strå? Forstyrrer litt det også.
Mike T.

Hei Caroline,
takk for ros og ris. Får man ris, veier rosen spesielt mye :-) .
Skal sørge for at hundene er uten halsbånd i framtiden. Strået forstyrrer, men det hadde nå engang satt seg fast i halsbåndet. Vil man vise hundens ''natur'', kan man ikke påvirke hunden på någet vis og må ungå enhver kontakt. Hunden plasserer seg der hvor han vil, og er aldri i ro lenger enn ett sekund. De fleste bilder må jeg forkaste nettopp på grunn av bakgrunnen, eller fordi jeg kom for sent.
Når det gjelder dybdeskarpheten så er det slik at jeg hadde programmert kameraet på 1/500 sec, blitz og autofokus. Det er ikke tid å endre noe, og man vet ikke hva tid og hvor neste bilde blir tatt, ei heller ikke hva det handler om. Det er umulig å planlegge noe i detalj.
Verst er det vel med den tørre lyngen. Derfor har jeg kuttet leggene til hunden. Lyng opplever jeg som meget vanskelig, med mine to små hunder er dette et enda større problem (de har en grå-brindle farge).
Dette skal ikke være en forsvarstale. Det er jo opp til meg om jeg legger et bilde ut eller ikke. Og med mye trening og prøving vil jeg nok etter hvert lage flere brukbare bilder enn per i dag. Dette her var det beste av 61 bilder denne dagen!!!
Hilsen Mike
Tom D.

Hvis jeg har forstått det korrekt, var målet ditt å klare å få frem et brukbart bilde av en sort hund - altså kunne se detaljer i pels og anatomi.
Der synes jeg du har lykkes meget godt !
Så får heller dette med bakgrunn, bånd/ikke bånd komme senere.
Ellers må jeg si at pelsen skinner noe utrolig bra - var hunden våt ?
Mvh Tom
Avsluttet .

Ja Mike, det er en fryd å se på. FOR noen flotte tegninger i hundens pels. Meget pernt å betrakte. Litt av et blikk får jeg si, ja det ser da unektelig ut til at det har festet seg på noe, eller er i ferd med å gjøre det.

Likte at du har tonet ned bakgrunnen litt for å fremheve hunden. FLOTT utført !!!!

Vh Svenn
Caroline M. S.

Hei igjen Mike - jeg oppfatter ikke kommentaren din til kommentaren min som noen forsvarstale. :-) Men jeg ser, som jeg så ofte ser, at fotografene er fullt klar over svakheter ved bilder/forbedringsmuligheter og egentlig ikke trenger de negative kommentarene/forbedringsforslagene som blir gitt. Jeg legger også ut bilder, vel vitende om at de ikke er perfekte - mye lenger fra å være perfekte enn dine bilder er. Jeg håper inderlig du ikke oppfattet kommentaren min dithen at du ikke burde lagt ut bildet!

Jeg (og flere) burde nok bli mye flinkere til å heller tipse om forbedringer som kan gjøres med bildet slik det er - ikke om hvordan man kunne tatt bildet annerledes. Det er jeg ikke flink til - kommer nok av svært så mangelfulle kunnskaper om foto.

At det er vanskelig å ta et godt bilde av en svart hund ute i naturen tror jeg så gjerne. :-) Selv klarer jeg jo ikke få fram detaljene i stillestående objekter en gang og hvordan det blir når jeg prøver meg på noe som kan bevege seg/beveger seg, har du jo sett. ;-D
Stig B.

Veldig godt bilde av svart hund, flott fargespill i pelsen. Fin holdning, helt upåvirket av fotograf. Halsbånd og strå plager ikke meg, det er den naturlige tilstanden. Et fint øyeblikk du fikk festet til brikken.

Du har programmert til 1/500 sekund, kanskje du heller kan programmere til en stor blender, og så får tiden bli det den blir??? I dette lyset ville du fått kort nok lukkertid til å fryse bevegelse uansett, tror jeg. På denne måten kan du kanskje fått tonet ned bakgrunnen litt.

Dersom du hadde tatt bildet fra en posisjon mer i den retningen hunden ser, så kanskje du ville fått mer himmel som bakgrunn for hunden??? Må imidlertid benytte situasjonene når de oppstår.

Mvh Stig
Mike T.

Takk til deg Stig. God tip med stor blende. Da har du henvist meg på noe som kan hjelpe. Jeg har som sagt ikke den helt store erfaringen, men prøver meg fram.
Håper på flere dager med lav sol, for å kunne eksperimentere videre i dette terreng, som er vår hovedarena for tiden. Desverre ser været ikke lovende ut i øyeblikket.
Hilsen Mike
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte hvordan du fremstiller hunden din her,men syns nok,som nevnt her at bakgrunnen forstyrrer litt;hunden hadde et godt blikk;flott hund;)
Hans Olav S.

Hei Mike

Synes dette var et riktig flott hundebilde. Du har klart å få frem mye tegning/detaljer på den mørke hunde, og den har i tillegg en spennende positur.

Bakgrunnen er litt urolig og forstyrrer litt. Mon tro om du kan softe den i PhotoShop?

MVH
Hans Olav
Marina R.

Dette var et bra bilde Mike!
Fine reflekser i pelsen, noe som ikke er så lett å få frem på sorte hunder.. Fin skarphet og bra komp syns jeg.
Tommy R.

Fint hundebilde. Bra lys. Litt mer av beina eller nederst burde kanskje vært med. ( alt av beina faktisk ) Dybdeskarpheten kunne nok vært en anntydning mindre slik at bakgrunnen ble litt mer diffus.... selv om det faktisk også fungerer slik den er nå.
Nils B.

Har sett på dette bilden noen ganger Mike å finner det både bra gjennomført og med toner som fengsler. Sort hund har jeg selv (Belgisk fårehund) så jeg har også forsøkt nettopp dette. Om jeg skulle komme med et råd ang dette bilde ville det være å faktisk beskjære bort himmelen. Dette gjør at fargene og kontrastene i resten av bildet er med på å løfte hunden enda nærmere betrakteren. BRA!!!
mvh Nils
Rune Edvin H.

Ser ut til at du har lært deg å takle detaljer i svart bedre nå..
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu