Skremte måker
...... og noen duer ved Vaterlandsbroen, Oslo.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-18 21:30:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-02-18 21:31:51
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-02-18 21:35:27
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2004-02-19 09:22:00
    Versjon #5
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2.8-3.5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger471
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77394} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Magnus R.

De er nok ikke så skremte ( bare later som), egentlig er de bare veldig glupske, SKAL HA, SKAL HA !
Fint kaosbilde med harmoniske farvetoner.

Mvh
Magnus
Kurt S.
Definitivt et ''litt'' anderledes måkebilde. Fullt kaos her ser det ut til -:) Tøft, kreativt og også dekorativt bilde dette.
mvh Kurt
Inger-Lise S.
Hei! Måker ja! De roper nok som M.R sier!
Men et flott og annerledes måkebilde dette.
Fine fargenyanser.Dette likte jeg godt i all sin kaos,men det var merkelig nok harmoni i bildet likevel:)
Stilig!
Inger-Lise:)
Caroline M. S.
Takk for raske kommentarer. :-)

Kanskje jeg husker feil - at de her ikke fløy vekk, men gikk inn for landing for å fortære de to kiloene med solsikkefrø jeg hadde med (måtte jukse litt for å få flest mulig samlet på færrest mulige centimeter *SS*).

Inger-Lise: At du synes det virker harmonisk til tross for kaoset er ikke merkelig synes jeg. Det er jo ikke så mange farger her og selv om alt er uskarpt og utydelig er det noen som er bittelitt tydeligere. :-)
Hans Olav S.
Ble jo ganske stilig dette, bevegelsesuskarpheter til tross.
Kaos er det i allefall. Kanskje litt mindre bevegelse hadde gjort seg? Kunne tenkt meg at du kuttet litt i bunnen, de helt hvite feltene der virker litt forstyrrende på meg.


MVH
Hans Olav
Avsluttet .
Dette var et skikkelig action bilde!

Jeg kan se de for meg, og lukker jeg øynene hører jeg tydelig alle skrikene.

Veldig stilig.

- Ingrid -
Tom D.
Bra formidling av det en faktisk opplever i det øyeblikk flokken eksploderer i vingeslag og skrik.
Kan dog være enig med HOS i at litt mindre bevegelsesuskarphet ville gjort bildet enda bedre.
Mvh Tom
Sidsel A.
'Luftig og lett'' bevegelsesbilde. En fin ''vri'' på fuglebildene. Duse, behagelige, gråhvite toner. Pent.
mvh Sidsel
Steinulf L.
Bra kaosformidling som hadde vært enda bedre om du hade et skarpt område, f.eks en vinge eller helst et hode.
Allan K.
Spennende!
Man kan nesten høre skrålet fra fuglene :)
Avsluttet .
Artig, synes bilde med sine uskarpheter bare forsterker inntrykket av fullt kaos.
Christian
Carsten A.
Bra kaosbilde, ikke så lett dette. Syns nok eller det vinner på en litt annen tonefordeling (S-kurve) og litt høyere fargemetning.

MVH CA
John G.
For egen del blir det litt for mye kaos, Caroline.
Savner ett element som kunne satt litt fokus. Her er den største måka(litt til høyre) nesten et slikt element, men altså bare nesten...
John :-)
Toini B.
Dette var flott! Liker spesielt godt skrikemåken;)
Bjørn H.
Kaos kaos kaos dette ... kult på sin måte Caroline, men sanvner muligens litt mer kontrast....slik at kaoset hadde vært litt enklere å fått tak på...dette smelter på en eller annen måte litt for mye i sammen.

Kanskje litt mindre bevegelsesuskarphet også hadde tjent bilde.

Ideen og tanken er super -

Bjørn ;¤
Kristoffer R.
Morsomt forsøk igjen - det er gøy at du eksperimenterer. Bevegelsesuskarphet har du jo holdt på med lenge her på dotten, og det er du også flink til!

Fargene her er flotte, men jeg savner muligens litt kontrast, jeg også. Tror også at jeg synes det blir litt for mye grått i veggen (eller hva det nå er for noe) i øverste halvdel av bildet. På den ene siden skaper den flaten litt luft i bildet, noe som gjør at motivet kommer klarere frem, men på den andre siden forstyrrer den litt i alt livet du skaper i fulglene.

Når jeg ser litt lenge på det, tror jeg at jeg hadde foretrukket at du kappet bildet grovt på venstre side, helt bort til vingen av fuglen i midten av bildet. Da tror jeg det hele blir mer harmonisk.

For meg, iallfall. :-)
Sverre Farstad H.
Hei, Caroline! Uvanlig, spennende og absolutt godt bilde. Tror dette hadde mistet mye av det spennende om det var skarpt.
Mvh Sverre
Kristine G.
Stilig Caroline! Uskarpheten kledde virkelig bildet :-)
Caroline M. S.
Takk for kommentarer og mange forslag. Det er kjempefint - jeg liker det! Jeg har prøvd det meste av det dere foreslår, men får det ikke til å bli bra. Fant ut hva S-kurve er på et tysk nettsted, og har prøvd meg på v2. Tviler på at det var slik Carsten mente. Jeg synes i hvert fall selv at det ble lite fint.

På v3 har jeg forsøkt å kombinere forslag fra Hans Olav om å fjerne noe av det hvite i bunn og forslag fra Rune Tallaksen om å dempe de svarteste/mørkeste partiene. Det med å dempe det mørke har jeg stor tro på, men fikk det ikke til. Prøvde forskjellige måter. Først med viskelær og så med utklipp av biter hvor jeg lysnet ved hjelp av contrast/brightness. I begge tilfellene viste det for godt rundt kantene at jeg hadde mekket på det. Endte til slutt med å bruke replace colour, men det ble nok ikke helt bra det heller.

Grunnen til at jeg har størst tro på lysne de mørkeste partiene er at jeg selv liker at det ikke er så mye farger og kontraster. Jeg liker også at alt er uskarpt, men jeg skjønner godt at flere gjerne hadde sett at noe var skarpt og at større kontrast (og kanskje også mer fargmetning) kunne gitt et skarpere inntrykk.

På v4 har jeg beskåret slik Kristoffer foreslår og økt kontrasten.
Jarle L.
Versjon 1 fungere best for meg. Høyre del er ok, men litt mye bevegelse i venstre. Fargetonene er fine, og bildet har sikkert vært dekorativt i rimelig stort format.
Ler litt når jeg ser for meg opptaksituasjonen :)
Var det bare du og fuglene...eller hadde dere tilskuere?

Jarle
Tor-Ståle H.
Liker dette, mye dynamikk og action.

Føyer meg også til de som kunne tenkt seg mer kontraster, farger og ''punch''.

Har et eksemple; http://www.adepta.no/tsh/bilder/101217b.jpg

Et annet spørsmål: Ser at du bruker E-1 - er du fornøyd?

mvh,

8) T-S
Caroline M. S.
Takk Jarle. Om vi hadde tilskuere? Sikkert. Det var jo midt i byen, men jeg la ikke merke til annet enn fuglene. Når sant skal sies skvatt jeg mer enn jeg noen gang har gjort. Var sikker på at jeg ville bli flydd ned og dekket av måkedritt. Uvææh. Det ble jeg heldigvis ikke. :-)
Caroline M. S.
Tor-Ståle: Du kom i mellom. Ikke dumt det du har laget. Jeg synes det gjorde seg med så mye svart.

Om jeg er fornøyd med E-1? Ja! :-) Det var vidunderlig å få byttet ut IXUSet med et kamera som kan brukes helmanuelt. Men når det er sagt så må jeg jo legge til at jeg ikke har så mye sammenligningsgrunnlag. Har nesten ikke tatt i andre digitale speilreflekskameraer. Jeg kjøpte E-1'en straks det kom i butikkene - godt å holde i, ganske lett og enkelt å finne ut av. Aner ikke om billedkvaliteten er bedre eller dårligere enn andre digitale speilreflekskameraer, men E-1 er haugen på bra nok for meg. :-)
Carsten A.
Caroline, kurveverktøyet er et meget kraftig virkemiddel, selv meget små endringer av kurveformen gir utslag. S-kurve er å heve den delen som representerer de lyse mellomtonene en smule, og så senke den delen som representerer de mørkere mellomtonene litt. Ved omvendt S-kurve gjør man det motsatte.

MVH CA
Caroline M. S.
Takk Carsten! Jeg syntes det var en veldig liten S jeg laget, men godt å få bekreftet at det ikke var som v2 du tenkte det skulle bli. :-) Jeg skal prøve litt til og være mindre hard på labben.
Arne S.
Her hersker kaos. Ingen tvil om det. Jeg synes bildet blir litt 'midtimellom'. Kunne tenkt meg motivet enda mer abstrakt med rendyrkede former og linjer. Eller delvis skarpt med tydelig handling. Dette kaller jeg anarki.

Har likevel gode følelser for bildet. Du er inne på noe, og det skal lite til før det blir fullklaff.

:)
Caroline M. S.
Takk til deg også Arne. Jeg skjønner hva du mener og har nå handlet et par kilo til med solsikkefrø og venter bare på litt bedre lys. :-)
Line .
Savner mitt barndoms hjem ved sjøen når jeg ser bildet ditt :-) Jeg vil hjem til mamma!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu