Fuglefjellet
Tenkte det var på tide å legge ut et nytt bilde fra Ekkerøy. Den hær gangen e bildet tatt på østsiden av ekkerøy, men andre ord Fuglefjellet... Blåser som regel helt for jævlig på fuglefjellet og den hær dagen var jo selvsagt intet unntak. Bølgene var mektige. Måtte ta bildet for hånd ettersom stativet tippa over. Fikk en fin positur når objektivet var helt nede i 18mm brennvidde... Håper selvsagt å få med noen fugler når æ etterhvert beveger mæ opp på fjellet. Hvis æ får til da...
Bildet inngår i albumet Ekkerøy/Fuglefjellet - Vakkert sted ca. 10km. øst for vadsø. Utrolig fugleliv, samt historikk fra dette stedet.
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • canon EF-S 18-55mm
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annet- Lå på en sten å tok bilde håndholdt. Stativet tippet over i vinden.
    -RAW filmformat - ISO200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger384
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_86710} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Inger Anne Maritsdotter V.
Kjempefint bilde !!

Et spesielt og nesten malerisk bilde , der du greier å formidle den litt dramatiske stemningen ; fin balanse i komposisjonen ; særlig at du også tar med de steinene på stranda .
Velkomponert og vakkert :)

vh Inger Anne
Inger-Lise S.
Ja,dette var flott! Her er jeg helt enig i alt IAV skriver.Vakker natur,fin komp.,herlig vann og fin forgrunn.
Dyktig presentert.

mvh Inger-Lise:)
Kay R.
Takk for kommentar...

Bilde ble litt bevegelses uskarpt ettersom æ måtte ta bildet håndholdt. Litt synd. Klarte det tåelig bra ettersom æ lå på en sten å tviholdt på kameraet, men 100% ble det ikke. Kan ikke engang begynne å forklare kor hardt det blåste den dagen. Synes ikke det heller kommer godt nok frem av bildet, men det ble jo en ganske dramatisk stemning alikevel. Ble veldig fornøyd med dybden som kom frem til tross for litt eksponerings tid håndholdt...

MVH Kay:-)
Rolf J.
Hallo Kay.
Fin komp. Bra dybdeskarphet, fint motiv, men litt for mørkt synes jeg.
Synes at den mørke stranden ballanserer den gråe himmelen, men hadde likt at litt mer detaljer i forgrunnen hadde vist.
Ser frem til senere bilder når du kommer i posisjon på fuglefjellet.
Rolf
Venche J.
Sjødraget er heftig ser jeg. :)

Enig med Rolf i at det er litt mørkt. Gleder meg til du finner fuglene.

Wenche.
Dina Maria L.
Hei

Bra komposisjon, fine linjer og flott sjø, og til å være håndholdt er dette en bra prestasjon. Det kan blåse bra der.
Men personlig synes jeg fargene virker litt ''blasse''.


Dina :-)

Avsluttet .
Tøft bilde!! Men du skulle ha prøvd å få med meire av himmeln og kleppt nokka av dn nedre deln vækk. Ellers vældi bra!!!
Odd Eirik S.
Likte veldig godt linjeføringen som leder blikket på en fin måte over hele bildet. Synes også du har valgt en lukker som er passe for å få frem sjøgangen uten at den blir for ullen. Fine skyformasjoner. Ser ut som det kommer mer uvær ute i havgapet. (Hvis det er det som er ut til høyre i bildet.)

Ser ut til å være ganske nakent og kaldt der ute på Ekkerøy.
Som Wenche så gleder jeg meg til du finner fuglene.

Ok, litt mørkt og blasst i fargene, men det var vel slik det var da du tok bildet. Er jo ikke så forbasket mye å gjøre med lyset. Ikke bare å slå på en bryter der nei.
Men i PS kan man jo lage det lyset man vill. Så spørs det om du ønsker å vise naturen slik den er eller et PS manipulert bilde for å behage oss som ser på. Du får gjøre som du vil, men muligheten er der.

Men i det store og hele en flott komposisjon.

mvh
Odd Eirik
Kjetil S.
Hei Kay.
Syns dette harmonerer bra. Akkurat nok bølgebevegelse mot statisk land er en god effekt. Ville nok tiltet kameraet mer ned og fått mindre himmel om mer forgrunnen. De steinene som ligger der ser jeg absolutt muligheter i*s*. Tror dramatikken hadde kommet mer fram med bare litt av himmelen og mer strand/stein med.

Syns ikke bildet er blast eller mørkt. Syns heller ikke man bør la seg fange av trenden her på foto.no om metning, mye farger, etc., bare for å godgjøre kritikerne. Da kan en snart miste tråden i det man vil formidle. Vi, som betrakter og kritiserer, skulle heller bli flinkere til å godta og å klare å se hva fotografen vil med sitt motiv.
Nå har jo jeg også kommet med forslag til ''forbedringer'' så jeg er jo noe unntak til mine ord.


Vel, syns dette er bra, Kay.

Ha en fin kveld.

K:-)
Odd Tore S.
Hei, Kay!
Rolig og voldsomt på en gang, landdelen og skyene ser ganske stille og rolig ut, mens bølgene klart viser at her går det for seg.
Jeg lurer på om bildet hadde vunnet på om du hadde tatt noen skritt bakover og vinklet kameraet mer nedover, det kunne kanskje vært interessant å se enden på odden og sett litt mer på steinene som Kjetil foreslår.
Ellers kan det være lurt å binde fast ryggsekken eller lignende til stativet for å gi det mer vekt og stabilisere det når det blåser som verst.
MVH
Odd Tore
Christoffer S.
Hei Kay!

Veldig fin stemning i bildet ditt! Du er heldig som har så mye storslagen natur rundt deg!
Jeg tenkter også at du kanskje kunne har vinklet kamera litt mer nedover, det hadde nok løftet lyset i hele bildet om du ble kvitt det meste av himmelen... men da hadde jo også bildet blitt et helt annet da...
Åsså gjør linjene i bildet at jeg føler det heller mot høyre, men det tror jeg bare er et synsbedrag..?
Men et veldig fint bilde med fin linjeføring, og bevegelsen i sjøen er kjempeflott!

-Christoffer
Frode A.
Storslagen natur du har rundt deg Kay :)

Syns bildet viser ganske godt hvor barskt det kan være der oppe i nord ;)
Bildet er kanskje ørilte grann mørkt, men det blir jo en smakssak for seeren da.
Man ser tydelig på bølgene at du har brukt ''lang'' lukkertid og jeg synes du har vært flink til å holde kameraet stødig her.

Stå på videre :)
Mvh: Frode
Jonny E.
Hei hei Kay

Ja, her står han rett på, ser det e rokk på bølgen som
slår innover land så det viser godt at det blåser kraftig.

Kjetil kommer også med veldig mye fornuftig i
sin kommentar, det kan være lett og la seg
rive med av kommentarer og trend.

Et barskt bilde.

. JonnyE
Kay R.
Hei alle sammen og takk for kommentarer...

Ser at det e litt delte meninger om bildet, noe som selvsagt e flott ettersom smak og behag e forskjellig...

Når det gjelder bildet e det som sagt tatt ved fuglefjellet i dårlig vær. Lys og farger var ikke det som preget det æ så når æ tok bilde heller, så resultatet e derretter.

Odd Eirik og Kjetil e inne på noe viktig hær. E liksom blitt en trend å sette harde fargemettinger på bilder selv dær dæm ikke hører hjemme. Synes dette også e tilfellet hær... Vil ikke sette på for mange farger når motivet ikke hadde disse fargene når æ tok bildet. Ville faktisk ikke vært helt reelt. Ikke misforstå mæ nu, æ elsker masse farger, men alt til sin tid....

Når alt det e sagt må æ jo også få legge til at det hær langt i fra e det beste bilde æ har prestert. Synes bare det var fint å tilføye i Ekkerøy serien min ettersom den representerer mye av det værforholdet som e dær ute...

E veldig glad for alle tilbakemeldinger. Bilder handler om hva man liker også. Ser jo ut til at alle stort sett likte bilde, bare på litt forskjellig måte... Flott..

MVH Kay:-D
Bjørn H.
Hei Kay ...

Liker bildet ditt, og spesielt fargene og lyset.

Mulig jeg syns forgrunnen kunne vært roligere, men er usikker ...

Saftig bilde er det uansett .

Bjørn ;¤

Ivar E.
Hallo, Kay!
Nydeleg! Du har gjort ein flott fangst her! Bra du ikkje blåste bort! :-)
Det meste er vel kommentert alt, og eg ser blant anna at enkelte synest bildet er for mørkt. Vel, eg er ikkje heilt einig. På min skjerm ser eg nok detaljar. Eg trur dessutan ikkje at du har stort å gå på før du brenn ut himmelen og misser detaljar der. Bildet er kanskje også ganske rett i forhold til det faktiske lyset på Ekkerøy?
Eg har sett på ein del av dei tidlegare bilda dine og må berre seie at du er dyktig til å formidle frå eit område av landet vårt som har eit fantastisk lys vi søringar berre kan drøyme om...
mvh, ivar
Kristian S.
Fint bilde. Ikke verdens beste lomp. Likte bølgene. De ser slørete ut.

KES
Jan-Eilert P.
Her har du fått et fint bilde tross flatt lys (ser det ut til). Komposisjonen er etter min mening flott. Fine linjer. Ellers gleder jeg meg til å ta turen innom Ekkerøy i sommer. Jan-Eilert
Nils L.
Duverden så kaldt det så ut. Flott struktur på sjøen. FInt med steinene i forgrunnen.
Mvh Nils :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu