Munner i havet...
I stede for å gå på byen å feste natt til søndag tok æ kameraet mitt med til fjæra. Gikk vel kansje en kilometer før æ endelig kom frem til et behagelig og flott motiv. For at vannet skulle få en fin flyt og bilde en god dybde satt æ blenderen høyt. Hele F32, men det var egentlig mest for å teste kor godt den nye linsa min kunne tegne selv på en slik blender. Ble ganske overrasket ettersom bildet tegnet seg opp ganske skarpt.
Jepp, æ e fornøyd med linsa så nu håper æ bare dåkker e fornøyd med bilde mitt. Liker roen i det sjøl... Vel, vel..Fyr løs..

MVH Kay:-D
Bildet inngår i albumet Varangerfjorden - Varangerfjorden kan være et fantastik syn når bare sikten er god nok. Når man da har kameraet med må det bare foreviges.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-31 14:09:25
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • Tamron SP AF 28-75mm F/2.8 XR DI
  • Brennvidde28 (44)mm
  • Blenderf/32
  • Lukker1s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - ISO100
    - Fjernutløser
    - Fargebehandling i Photoshop
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger478
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_90615} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Atle H.
Mulig mange er uenig med meg, men jeg ville
faktisk hatt berget på andre siden av bekken
mindre skarp..
Jeg liker den bløte myke bekken, men blir
distrahert av det skarpe berget som stjeler
unødvendig oppmerksomhet.
Venche J.
Atle er kanskje inne på noe? Kanskje dette vakre motivet rett og slett hadde blitt bedre uten sløring.

PS. En tur med kameraet er da minst 100 ganger mer konstruktivt en en fest. Bra du tok til fornuft. :)

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei kay.

Gratulere med nytt objektiv.

Er imponert over dine flotte komposisjoner , du viser alltid et veldig bevisst valg ; så også her ; veldig god komposisjon.

Likte godt fargene og den lange lukkertida du har brukt her.

Fortsatt god pinse .

Mvh Inger Anne
Kay R.
Takk for kommentar Atle...

Skjønner godt ka du mener. Tenker mye i samme rettning sjøl, noe du kan se av mine eldre bilder. Absolut glad for å høre din mening.
Nu skal det vel også sies at setting du snakker om ikke var mulig i dette tilfellet. Da hadde æ isåfall ødelagt hele bakgrunnen min samt skylinjen. Hær var nemmlig ikke himmel og forgrunn severdig.
Når alt det e sagt må æ jo også få si at æ e litt uenig med dæ. Hær e min hensikt å få elva og berget så skarpt som mulig. Dæm ilag utgjør mitt hovedmotiv. Ville ikke ha så mye hav og bakgrunns fjell... Vel, vel.. Takker for din kommentar. Litt uening på en par ting, men det e jo også det foto handler om. Smaken varierer...

MVH Kay:-)
Rolf J.
Hallo Kay.

Objektivet innfrir ser det ut for.
Ikke enig med Atle ang. skarphet på berget, du har gitt liv til elva med den lange lukkertia og gitt oss et fint komponert panorama fra Varangerfjorden med typiske farger fra seint på kvelden.
Lykke til videre med Tamron linsa.
Rolf
Erlend J.
Hei Kai
synes du tar mange fine bilder ute i naturen og dette er vel ikke et unntak. synes bevegelsen i vannet er viktig for dette bildet. Steinene i forgrunnen har fine farger, og kanskje det hadde vert fint med mere av denne forgrunnen. Men uansett ser det ut til at turen var velykket.
Erlend.
Eirik H. U.
Enkelt og flott bilde. Skarphet og uskarphet er der det bør være, synes jeg. Jeg dro for øvrig på fest i stedet, men innser at din prioritering var mer konstruktiv.
Tom A.
hmm, tja. Liker motivet, men blir forstyrret av berget over elva.. klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker det eller ikke, syns kanskje det blir litt dominerende som det er nå. Men jøsses jeg skjønner hvorfor du er fornøyd med linsa ja :)
Arne R.
Flott bilde! Jeg liker at bildet er skarpt helt til andre siden av fjorden slik at de flotte skyene kommer til sin rett.

Mvh. Arne

PS! Takk for kommentaren til mitt bilde!
Avsluttet .
Stemningsfullt bilde. Den lange lukkertiden gjorde dette bildet. Fint når vannet er skikkelig soft. Plager meg ikke at berget bak er skarpt.

-Svein O. Ekornesvåg-
Wes D.
Superb shot - excellent exposure - I like this photo a lot.
Kind regards Wes
Jan-Eilert P.
Hei Kay!

Dette var flott. Syns motivet kler sløret bekk. Så max blender var nok særdeles vellykket. Jeg syns heller ikke berget i bakgrunnen forstyrrer. Det er mange flotte farger i bildet og fin komposisjon. Det skjer veldig mye i bildet- nesten på grensen av hva det tåler- forgrunn, sløret elv, berg, hav og dramatiske skyer på himmelen, men jeg syns du har løst det veldig bra.

Jan-Eilert
Frode A.
Et veldig pent bilde igjen :)

Liker det slørete myke vannet i bekken. Skulle kanskje ha ønsket noe mer skarphet i bildet, men som du nevner har du blendet veldig mye ned.
Kanskje et ND eller polariseringsfilter kunne hjelpe deg litt med det?

Mvh: Frode
Kristian S.
Pent. Syns ikke berget burde vært mindre skarpt.

KES
Kjetil S.
Hei Kay.

For å ta det første først, så kan en rangel på byen medføre en veldig økning i kreativiteten. Tror det henger sammen med de innbakte sperringene vi har for alt mulig rart. Hvis en nå ikke brenner bort for mange av de små grå. Resultatet av en fest kan vise seg å bli ganske så konstruktivt, så du får ingen stjerne i margen hos meg for dette *hehe*
Når det gjelder bildet syns jeg du har fått fram en fin og dus stemning.
Liker skarpheten,tross blendern, og at du ikke lar himmelen suge til seg for mye av motivet. Fine fargetoner.
Passe sus i elva.
Ha en fin kveld.

K:-)


Kay R.
Hei folkens...

Takker for kommentarer og innspill...

Ser ut som motivet mitt falt i smak hos de fleste.
Bildet ble tatt ca. kl.0200 på natta. Da var det et svakt men flott tone i lyset. Var akkurat mørkt nok til at æ klarte å duse vannet sånn passe. Dette er en effekt æ liker veldig godt sjøl, men som æ sa tidligere var æ egentlig ute å testa forskjellig eksponeringer med den nye linsa. Vil finne ut om den holder mål, hvis ikke sendes den tilbake... Ser bra ut så langt, men har enda mye å prøve... Mine andre linser falt litt igjennom på max blender, men det gjorde ikke Tamron linsa.

Frode: Du har nok rett i at et filter hadde funka hær, men da hadde æ ikke fått testa blenderen på samme måte. Hadde nok vært best å beholdt lukkertiden på ca.1 sek og fått blender tallet litt lavere... Nu skal det vel også sies at alle mine filter e 58mm... Har ikke fått filter til min nye linse ettersom den måler 67mm i ytter ring....

Kjetil: He,he.... Joda skjønner ka du mener... Kan nok avsløre at flere av mine bilder e tatt med en par eksponerings pils...
Blir bare vanskelig for mæ å kombinere ettersom vi har så store avstander hær oppe... Uten bil kommer æ mæ ikke til motivene mine... Må vel skaffe mæ en sjåfør etterhvert...
Glad du likte bilde. Takker for kommentar...

MVH Kay:-)
Kay R.
Har da lagt til en versjon 2 for dæm som ikke synes det e skarpt nok eller at klarere vann e tingen. Det beste hadde nok vært å gjøre som Frode never å sette på et filter. Da hadde det vært mulig å beholde bilde veldig skarpt samtidig som den duse effekten hadde kommet frem. Vel, en versjon 2 for alle som finner ut at dette er et bedre bilde...

MVH Kay:-)
Eliza A.
Begge versjoner er vakre så vanskelig å velge her!
Nydelig utsnitt.

Eliza
Mariann S.
Dette bildet var vakkert og idyllisk :-)

Mvh -Mariann-
Stig B.
Likte v1 best, fin kveldsaktivitet det her :-). Fin komposisjon, men kunne tenkt meg litt mer skarphet på berget.

Enig med FAa i at et gråfilter kan være nyttig i slike situasjoner, slipper da å blende så langt ned for å få den ønskede lukkertiden.

Mvh STig
Dina Maria L.
Flott komposisjon Kay.
Elva virker levende pga bruke av lukketiden, og berget synes jeg burde være skarpt.

Gratulerer med ny linse :-)

mvh
dina
Ulf R.
hm, her ser det ut som det meste er sagt! hadde det vært mitt bilde hadde jeg gått for 3-4 sekunders lukker, og ikke 1 sekund, da hadde det falt enda mer i smak for min del. ellers er det bare supert, rett og slett, meget godt jobbet.

/ulf
Odd Tore S.
Hei, Kay!
Motivet ditt er, som vanlig, velvalgt og stemningsfullt, så over til teknikken:
Jeg ser ikke at du har lagt ut data for v2, men det utrolig hvor mye skarpere steinene har blitt. Hvor mye av det skyldes større blenderåpning, kortere lukkertid, bruk av usm?
Hvis f/32 gir så mye uskarphet, må jeg tenke litt mer når jeg bruker f/22 på EF-S 18-55. Det har vært endel kommentarer om at det ikke blir helt skarpt, men jeg har ikke sett tydelige forskjeller mellom f/16 og f/22 i actual pixels (1:1). Har du noen kommentarer til dette?
MVH
Odd Tore
Kay R.
Hei Odd Tore...

Egentlig skulle de tekniske spesifikasjonene stå under bilde på versjon 2, men teksten krølla seg til når æ la det ut...
På versjon 2 Er blenderen F/9, lukkertid 1/13 og ISO 100.
Selvsagt var dette bilde mye skarpere, men hele effekten av bilde forsvinner (i mine øyne). F/32 e jo selvsagt ekstremt, men som æ har nevt tidligere var dette mest for å teste blenderen på mitt nye objektiv. Det beste for bilde hadde sikkert vært som Frode never å brukt filter. Kunne da beholdt blenderen passe bra samtidig som lukkertiden hadde holdt seg på 1 sek... Synes det e bra at bilde tegnet seg så pass bra opp med en blender på F/32. Hadde nemmlig ikke trudd det.. Begge bildene har fått samme ''dose'' USM trøkk i etterbehandlingen så forskjellene du ser mellom bildene e faktisk den reelle forskjellen mellom blender verdiene.

På den andre spørsmålet du stiller mæ kan æ selvsagt ikke gi noen fasit, men æ kan jo forklare litt rundt min opplevelse på samme problem.

Har jo også tatt masse bilder med min 18-55 linse og brukt blenderverdier fra F/16 - F/22. Ser svært liten forskjell på et slikt nivå (F/22 e vel den høyeste på 18-55 linsa?) Du vil nok ikke se noen enorme forskjeller på F/16 og F/22 annet enn at det totale dybde inntrykket går opp. Grunne til at du ser en slik forskjell på bildet mitt ovenfor e at blender forskjellan e på F/9 og F/32... Det e litt av et sprang. Men hær brukes jo også Tamorn linsa og ikke Canon 18-55.
Slike ting vil også være påvirket av motivet ditt, hvilket lys du har, hvor mørkt, osv.... På mitt bilde ser du forskjellan svært godt p.g.a. at æ har tatt bilder av mange stenformer i forgrunn og et berg på andre siden av elva. Her finnes mange linjer og former som vil bli oppdaget veldig raskt ved forskjellig bruk av blender. Ville nok ikke sett den samme effekten hvis æ hadde tatt et mørkere bilde uten lyset som lyser opp strukturer og former i stenene og berg... Ja du skjønner ka æ mener. Har ofte mørk forgrunn på mine bilder nettopp p.g.a. at æ bruker slike blender verdier. Det har du vel sett..?? Håper æ var til litt hjelp iallefall Odd Tore.. Sier det iallefall sånn som æ ser det. Du får ha tusen takk for kommentar...

Takk til alle andre som også har hatt synspunkter om bildet mitt...

MVH Kay:-)
Janne L.
Så nydeligt med det duse vannet. Ble liksom en fin stamning over det bilde. Nydeligt.

Janne
Bjørn H.
Hei Kay .....

Dette er flott å se på ...Liker i grunnen begge to, men er nærmest V1 ...

Syns absolutt berget på den andre siden skal få være så skarpt som det er ...

Behagelig foto :)

Bjørn ;¤
Jonny E.
Hei hei Kay

Her har du et bilde som e helt etter min smak (V1),
dette e sikkert et flott motiv i mange typer vær og lys.
Steinan i forgrunnen og berget må helt klart være skarpt.

På mitt G3 e det en innebygd ND-filter funksjon,
finnes det på ditt 300D?

Ha en fortsatt trivelig dag

. JonnyE
Inger-Lise S.
Hei Kay! Her likte jeg best v#2,selv om v#1 også var fin.
Men her har jeg lært mye ved å lese under bildene dine og sammenligne:) Takk for det!(Våger ikke si hvor høyt blendertall jeg brukte i en foss;)
Ellers er det et nydelig motiv fra deg igjen,dyktig presentert.

Mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu