Valmuer
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-07 22:59:21
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-06-07 23:00:52
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50 mm 1:2 Macro ED
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger291
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_91738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Finn M.
Godt bilde med gjentagende former og bruk av selektiv fokus. Skulle ønsket at hele toppen av valmuen var skarp, men jeg antar dette er umulig uten å få frem en forstyrrende bankgrunn.

Liker fargekombinasjonene i bildet.

Den lyse flekken øverst synes jeg forstyrret synsinntrykket, selv om flekken på sett og vis skaper dybde i bildet.

mvh Finn
Avsluttet .
Jeg er ingen kløpper på macro, men det ser unektelig vakkert ut. Fin plassering av fokuspunket. Den lyse flekken er nevnt.

MvhJRH
Kurt S.
Litt usikker på den lyse flekken som Finn nevner.
Ellers flotte former og farger.
Meget dekorativt og fint bilde.
mvh Kurt
Inger-Lise S.
Et fint macrobilde.Jeg liker macrobilder med selektiv fokus.Fine farger her,men jeg er litt usikker på den gule flekken oppe.Mulig den kvikker opp bildet...Jo,tror den må være de.
En vakker blomst du har foreviget:)

mvh Inger-Lise
Rune T.
Jeg synes absolutt at den ORANSJE flekken skal være i bildet, men synes ikke den passer der den er plassert! Tilfører etter min mening bildet ingenting. Hadde den derimot vært litt høyere oppe hadde det vært helt annerledes. Dermed en sterk kontrast eller ramme til den bakre frøknoppen til valmuen.

Så, tilbake og jobb frem flere alternativer Caroline :)

Mvh
Rune
Inga Helene J.
Flott bilde av valmuen. Enig med Rune ang. plassering av den oransje flekken. Den skarpe valmuen kunne godt vært plassert litt lenger opp synes jeg. Det grønne feltet øverst blir litt for stort etter min smak. Men for all del, det er pirk.

Inga
Marianne M.
Hei Caroline

Et spennende bilde med spenstige farger....
Jeg er også enig med som synes den orange valmuen skulle komme høyere opp i bildet.Det ville gjort bildet enda mer spenstig...Liker den duse grønne bakgrunnen...
Ellers flott med de gjentatte formene (avblomstrede valmuer...)
Spent på om du går ut og gjør flere forsøk.. ;-}

Mvh Marianne
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og forslag! :-)

Finn: Særlig takk for kommentaren om den lyse flekken helt opp. Jeg er enig i at den forstyrrer og jeg synes ikke den ga mer dybdevirkning til bildet. Rart jeg ikke la merke til og fjernet den selv, men det er noe av det som er så fint med Dotten - andre hjelper en å se. :-) Også enig at det er synd ikke hele den avblomstrede valumen ble skarp. Det går an - jeg fikk det til i dag (se v3).

Rune: Sukk! Ja, jeg må vel prøve igjen. v1 tok jeg i går, men var ikke helt fornøyd. Prøvde igjen i dag - med enda dårligere resultat synes jeg. Men legger ut ''beviset'' som v3. Den orange flekken er en ikke-avblomstret valmue. Nå er det meldt regn noen dager, men hvis valmuene fremdeles står der når regnet gir seg, så skal jeg prøve igjen. Jeg ser helt klart for meg hvordan jeg gjerne skulle hatt dette bildet. Jeg får det bare ikke til. :-(

Inga: Godt forslag å plassere den skarpe avblomstrede høyere. Skal prøve på det også hvis jeg får anledning. :-)
Bjørn H.
Hei Caroline ...

Se her ja ... det blei jo slett ikke dårlig :)

Hmmm.... tja .. lysflekken er nevnt, og fjernet i V2, bra.

I V3 har du hele valmuen skarp og det var ikke værst, tross all vind og blåst .... :) Men komposisjonsmessig liker jeg V2 best. (mulig jeg er litt kjedelig men det da får jeg heller være det :)

Ser at det kan bli mye grønn flate, så ideelt sett kunne nok hele smæla ligget litt høyere i ruta. Du kan selvfølgelig ta av noe grønt i toppen ??

Men du, totalt sett blei dette et skikkelig trivelig bilde ... heeeelt klart ...

Hyggelig utflukt :)

Natta ...

Bjørn ;¤





May-Lise L.
Liker v 2 godt, jeg :-)
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer, og takk for sist Bjørn. Det var en riktig fin tur til Botanisk hage. Jeg gleder meg til å se dine bilder. :-) Jeg ser det der med at det ble mye grønt på bildet og var inne på tanken om å kutte i toppen, men jeg syntes formatet ble så kjedelig da. Det må nok heller bli flere turer og flere forsøk. Ellers liker jeg også v2 best - synes v3 ble altfor uryddig. Jeg må huske og jukse litt neste gang - brette tilside flere av de avblomstrede valumene.
Kristoffer R.
Det ble fint, dette her. Jeg tror jeg foretrekker v2, men v1 er slett ikke dårlig heller. V3 blir for rotete for meg.... dybdeskarpheten in v1 er veldig spennende.

Tror jeg har to småting å utsette på dette: det er litt for mye grønt øverst i bildet, og den orange blomsten i bakgrunnen (en valmue, kanskje?) tar litt vel mye oppmerksomhet.

Ellers stilig!

Sidsel A.
For noen farger! Lekkert. Versjon 1 for meg.
mvh Sidsel
Rune Edvin H.
Mmmmm. Jo, veldig sommer og derfor bra.
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu