Engel I
Bildet inngår i albumet Kirkegårdsengeler - Så noen fine engler i siste nummer av Practical Photography. Uheldigvis ikke mange engler på kirkegårdene i Oslo. Etter å ha trålet tre kirkegårder, fant jeg fant fire engler på Vår frelsers gravlund.
Utstyr
  • Canon IXUS 400
  • Zuiko 50 mm 1:2 Macro ED
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger385
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_93299} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Inger-Lise S.
Bra bilde.Du har fått fram ''ekte'' farge og konsistens godt her.Fin engel i godt utsnitt.

Bra du fant noen,etter å ha travet 3 kirkegårder!

Mvh Inger-Lise
Mariann S.
Liker bildet godt.
Er veldig glad i engler :-)

Mvh -Mariann-
Avsluttet .
Bra, teknisk men bildet halter litt på grunn av flatt lys. Tipper du ikke hadde med deg lysrigg, så du får skylde på vårherre for det dårlige lyset.
-k
Rune N.
Enig, en god ide. Lyset kunne nok vært mer spennende, artig med ''sløret''.

mvh
Rune
Eskil O.
Passe trangt utsnitt, likte at det er litt lite kontrast.
Flott detalj.

Eskil.
Eli B.
Fint, stilig med mosen på håret hennes, det er kanskje på tide at hun gråner litt......
mvh Eli
Bjørn H.
Pent bilde Caroline ....

Det gule innslaget på blomstene gjør seg godt ...

Ellers syns jeg lyset er litt daft.....

Bjørn ;¤

Fred S.
Sant nok, våre kirkegårder mangler den dramatikken og det patoset en kan finne i mange andre europeiske land; husker selv kirkegården i Whitby på østkysten av England; en samling dystre, men vakre graver foran en mørk kirkeruin, og midt blant gravene den til Draculas ''far'', Bram Stoker. Det ga meg et ''salig grøss''
Vel, du får fortsette å utforske de i Oslo; synes denne fangsten var ''småpen'', og ikke minst var det stilig med lavet som danner et fint mønster.

vh fred
Odd Tore S.
Jeg synes at lavet i sløret redder bildet, men tror at det kunne vært mye mer å hente med skarpt sidelys og relieffvirkninger.
MVH
Odd Tore
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarerer. :-)

''Mosesløret'' er eneste grunnen til at jeg tok dette bildet. ''Skarpt sidelys og relieffvirkning'' og ''lysrigg'' som Odd Tore og Kjell foreslår, er jeg stygt redd for at overgår mine fototekniske ferdigheter (og utstyr). Men jeg skjønner poenget - er enig i at bildet er flatt (både på grunn av lyset og at engelen/Maria-skikkelsen kanskje bare stikker en halv cm ut fra gravstøtten og jeg knapt en gang har fått den halve centimeteren til å vise). Jeg tror jeg får ta et aldri så lite kurs, lese meg opp på lyssetting og bruk av reflektorskjermer. :-)
Caroline M. S.
Fred: Skulle gjerne sett Bram Stokers grav jeg også. :-) Var en gang i Dublin Writer's Museum hvor man kan høre (i høretelefon) de irske forfatterne lese fra bøkene sine. Lenge trodde jeg det var Bram Stoker jeg hørte, men siden han døde i 1912 var det nok ikke forfatteren som leste akkurat ved Bram Stoker-avdelingen. Passe grøss var det likevel.

Mens jeg gikk rundt på kirkegårdene i Oslo lurte jeg litt på hvorfor det er så få engler, duer og andre forseggjorte gravstøtter i Norge. Har det noe med at vi er protestanter? Er det slik at katolikkene og anglikanerne bruker mer engler? Eller er det bare at norske graver er så nye (bare noen få fra 1800-tallet og så godt som ingen som er eldre enn det)?
Inga Helene J.
Hei Caroline!

Jeg likte buen over hodet hennes og sløret. Buen har du fått tydelig fram og sløret er med på å skape dybde. For meg ser det mer ut som en Maria-skikkelse enn en engel, men det er uvesentlig. Spent på fortsettelsen.

Inga
Kristoffer R.
kanskje litt flatt lys, men mosen gjør dette til et spennende bilde likevel! Du er flink til å dra ut på fotoekspedisjoner.
KG S.
På kyrkogårdar finns många motiv att fånga. Tycker du fått en bra reliefkänsla i bilden. Funderat på att ta en nattversion? endast upplyst av ett stearinljus. En blåsig kväll i höst... Stå på!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu