Rose
Siden flere synes noen av de andre blomsterbildene mine har vært for enkle, så tenkte jeg jeg skulle prøve og ta noen med mer på. Liker fargene på denne rosa rosen, men... tja... sannelig om jeg vet når det gjelder resten.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50 mm 1:2 Macro ED
  • Brennvidde43,2mm
  • Blenderf/2.0
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeISO 200 jpg
  • Nei
  • AnnetPluss Zuiko Extension Tube EX-25
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger606
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95162} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Are-Martin S.
Det var behagelig å se på denne. Fine farger (må bare nevne at rosa ikke er min yndlingsfarge *kremt*) og avslappende linjer. Jeg er mest glad i bilder hvor det i alle fall er NOE som er skarpt. Dette er et av unntakene. På min skjerm er det et par steder et blåaktig skjær, jeg vet ikke om du har gjort det slik med vilje.
Anne-Cecilie Wendelborg H.
Veldig pent og passe abstrakt.
Likte at det var forskjellige rosatoner,
gjør at det virker ''soft''.
Kristoffer R.
Fint utsnitt og godt utnyttet motiv. Fargene er kanskje ikke de jeg helst ville hatt hengende på stueveggen, men til sitt bruk er de helt ypperlige. Man kan da ikke mobbe rosen for at den har den fagen, kan van vel? Softingen her passer godt til motivet -- du skaper en litt drømmende stemning. Jeg liker at det er lysere i toppen enn i bunn -- det gjør det hele luftig og tilgjengelig.
Bjørn H.
Hei Caroline ...

Dette syns jeg fungerer utmerket ...

Savner ikke skarpheten, og bildet fremstår drømmeaktig og behagelig for øyet ...

Søtt og mykt gjort ... :)

Bjørn ;¤

Line .
Fargen har du fått nok kommentarer på... ;-) Liker det jeg også, deilig og avslappende bilde. Fint på veggen, eller på kafe - men ikke i rosa..
Caroline M. S.
Takk for hyggelige kommentarer. :-)

He, he - ikke ti ville hester (eller klekkelig betaling) hadde fått meg til å henge dette opp på veggen Kristoffer. :-D Rosa er ikke akkurat yndlingsfargen min heller.

Are-Martin: Ja, det er mye blått her. Så ikke slik ut i virkeligheten. Jeg har nok skygget for motivet og sikkert hatt feil hvitbalanse-instilling. Kunne sikkert fjernet noe/alt det blå med litt mekking i PS. Tenkte ikke på det - så bare fargene og likte de. Men på den annen side - dette ser jo knapt ut som en blomst og da gjør det vel ikke så mye at fargene er unaturlige. :-)
Kurt S.
Rosa er ikke min favorittfarge heller. Blir litt for feminint for meg -:) Bildet ble likevel veldig dekorativt og flott!
Det må vel være dette som kalles rendyrking av linjer -:)
mvh Kurt
Viktor J.
En behagelig komposisjon med dus farge og mange fine linjer.
MVH Viktor
Steinulf L.
Lekkert og drømmende.
Arne S.
Et flott bilde som står seg godt på alle måter. Spesielt liker jeg fliken som vifter elegant opp mot øvre bildkant. Rosa er en farge som finnes og slik sett helt grei. Personlig smak avgjør ikke om et bilde er godt eller ei.

:)
Kurt S.
A.S: Forstår hva du mener -:) Burde nok heller skrevet: ''SYNES bildet likevel ble dekorativt og flott''
Sorry -:)
mvh Kurt
John G.
Fint, ikke gærnt i det hele tatt, men allikevel veldig søtt, da(sikkert ikke den beste kommentaren du har fått...)...
John :-)
Inga Helene J.
Fine linjer og delikate farger. Stilig!

Inga
Amund Blix A.
Deilig myk stemning her Caroline...
Bortimot erotiskt :-)
S. N.
lekkert og nesten gjennomsiktig, ser ut som den lyser fra innsiden. et pent stykke arbeid.

silje


Marianne M.
Hei Caroline
Veldig sensuelt synes jeg...mykt drømmeaktig og diskret. Jeg synes du har fått fram en stemning her....og til den stemningen passer den sarte rosafargen perfekt ;-}
Synes ikke at det har noen betydning om hva som er yndlingsfarge,eller ikke...et godt bilde,er et godt bilde uansett farge ;-}

Mvh Marianne
Rune T.
Hei Line!
Enkelt og greit. Vakkert og passerlig abstrahert. Den blå tonen i øvre kant langs fliken som Arne sier, bidrar til at bildet blir meget bra! Godt utført!!!

mvh
Rune
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. :-) Må innrømme at jeg er litt overrasket over at ingen har sagt uff, uff og nei, nei her. Det er lov det også! :-)

Silje og Marianne: Gjennomsiktig og sart - nå ga dere meg en ide. Kanskje jeg skal prøve å få dette til å bli mer sart og gjennomsiktig? *kikker på klokken* Det får bli i morgen. :-)

Kurt: Jeg forstår hva du mener. :-) Egentlig synes jeg det er helt unødvenig å skrive 'synes' - det er jo en selvfølge at den som skriver noe synes noe. Eh - egentlig burde jeg her skrevet: Det er helt unødvendig.... Men vi er vel engstelige for å virke bombastiske og autoritære. :-)

John: He, he - søtt ja. Jeg ville nok også vært tilbøyelig til å si ''allikevel'' på det meste som er søtt. :-)
Hans-Petter L.
Dette burde kunne gli lett inn i ''takkekort-markedet'' (og det er positivt ment).

mvh
hpl
Ann F.
Uff, uff og nei, nei vil jeg ikke si. Men det ble kanskje litt vel mye søtligrosa?
Det er mange fine former i bildet, men litt vanskelig å skille dem ut. Hva med en liten økning i kontrast så de ulike valørene av rosa skiller seg bedre fra hverandre?
Dekorativt absolutt, men ikke helt i mål. Men langt på vei mot noe severdig.
Og det kan kanskje også beskjæres litt fra bunnen, ca 1/3 opp mot det lyse midtfeltet?
Mvh Ann
Thorfinn B.
Diffusheten er god og fargene ligeså. Komposisjonen derimot blir litt kjedelig og midtstilt.
Karianne H.
Hei! Jeg liker slike diffuse blomsterbilder, og synes dette er vakkert! Om ikke rosa er min yndlingsfarge heller, så er det jo nydelig på blomster da.....
Dette er et delikat og flott bilde som jeg synes du har vært meget heldig med. Lekkert, vil jeg si!

Karianne :-)
Eli B.
Hei, jeg synes bildet er vakkert, rolig og godt å se på. Dette begrunner jeg i den deilige fargen og det gode lyset, og den gode dusheten som du har fått frem. Veldig bra synes jeg.
mvh Eli
Rune Edvin H.
Behagelig-.
Rune
Inger-Lise S.
Uten å være bombastisk eller autoritær,syns jeg bildet ditt er delikat og drømmeaktig.Helt anig med Arne Strømme og Marianne Moen i at et bildets farge (eller en blomsts farge,for den saks skyld) ikke avgjør bildets kvalitet.

mvh Inger-Lise
Dag T.
Enig med Thorfinn. Delikat bilde, søtt, men litt kjedelig på grunn av komposisjonen.
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer, og særlig takk til Ann, Thorfinn og Dag. Dere setter fingeren på det som gjør at jeg syntes dette var et ''tja- sannelig om jeg vet''-bilde. Det er noe helt feil med komposisjonen.

Nå har jeg prøvd med mer kontrast slik Ann foreslo - det ble ikke bedre (så for hardt ut - selv med bare bittelitt mer kontrast). Prøvde også lysere/mer gjennomsiktig, men da ble det noe vel grått og trist. Også har jeg prøvd diverse beskjæringer/utsnitt - det funket heller ikke. Klumpen i midten er for stor.
Sidsel A.
Dette synes jeg var av de diffuse blomsterbildene som funker uten et sterkere fokuspunkt. Ikke søtt, men delikat, etter min mening. Liker komposisjonen og fargene.
mvh Sidsel
Caroline L.
Vakker!

Caroline
Sverre Farstad H.
Hei, Caroline. Det var da veldig så rosa dette var, da. Ville nok selv ha tonet ned det rosa, og Foretatt en tettere beskjæring inn mot midten - tror jeg. Motivet kan faktisk sette i gang en del assosiasjoner - uten at det skal konkretiseres - men, som sagt, veeeeeldig rosa.

Mvh Sverre
Siri Elisabeth J.
En bitte liten vakker fargesymfoni rett og slett.

Hilsen fra Siri:-)
Rune N.
Sukk og stønn, denne har jeg ikke sett før i dag! Noe så nydelig! Helt etter mitt hjerte.

Takk skal du ha for denne opplevelsen, Caroline!

mvh
Rune

Sukk....
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. :-)

Sverre: Jeg har forsøkt med et utall utsnitt og beskjæringer, men det funket ikke. Komposisjonen er ikke bra på dette bildet - det skurrer skikkelig. Jeg prøvde farge- og kontrastendringer også, men likte ikke noen av versjonene.
Marie J.
Jeg synes det ble både for søtt og for kjedelig. Prøv med en annen farge, så tror jeg at bildet blir veldig bra. Test det det ut i gammelgrønt,så får du se hva jeg mener:-)

mvh MJ
Caroline M. S.
Hei og takk for tipset Marie. :-) Hyggelig at du har funnet dette gamle bildet fra 2004. Godt mulig at det hadde gjort seg i en helt annen og mindre klissete farge. Selv om jeg synes det er OK med søte greier også i mellom. Så vidt jeg husker var planen min da jeg tok dette bildet å lage en del like bilder av blomster, men i ulike og ekte/naturlige farger. Ble ikke noe mer av det prosjektet fordi jeg syntes det var for vanskelig å bruke 50mm og mellomring. På den tiden fantes det ikke noe ordentlig makro-objektiv til Olympus E-1, men det gjør det nå og jeg har nylig anskaffet en 150mm makro. Kanskje jeg skal ta fatt i det gamle prosjektet mitt igjen og lage en serie litt abstrakte blomsterbilder i ulike farger.

Når det gjelder akkurat dette bildet så tror jeg at jeg har slettet det for lenge siden. Syntes ikke komposisjonen holdt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu