• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-02 23:34:12
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko digital 50-200 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/1250s
  • FilmtypeISO 400, jpg,
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger406
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_98588} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Jan-Wilford A.
Fint bilde og blomsten var akkurat passe soft.
Jonas L.
Enig.
Pent gjort!
mvh JL
Inga Helene J.
Hei Caroline!

Fint bilde! Fin fargegjengivelse og bra skarphet på blomsten gjør at jeg liker dette. Dessuten var det delikate farger, akkurat etter min smak. :-)

Inga
Rune N.
Dette likte jeg godt, Caroline! En nydelig kurve på stilken, en ditto diagonal gjennom hele bildet og en behagelig stemning. Det eneste jeg stusser litt på er den lyse flekken til venstre. Gir den dybde eller forstyrrer den?

mvh
Rune
John G.
Nydelig, men savner vel ''noe'' - tror jeg - på høyre side. Litt sidetungt?
MEN, en nydelig avbildet blomst med en flott kurvet linje på stilken som git det lille ekstra...
John :-)
Kyrre S. F.
Veldig fint men litt tungt til venstre. Den lille lyse flekken øverst til venstre er sjenerende og bør fjernes. Stilken lenger ned kan man tydelig se hva er så den synes jeg er helt ok. Også er det en pixel feil i underkant av flekken?? (blå flekk) Får du den på andre bilder fra dette kameraet også?
Avsluttet .
Så igjennom bildene dine og var svært overrasket over hvor mye spennende og stili du hadde. Dette bildet derimot var kjedlig. Du er mer orginal enn dette!

mvh Ove Kvavik
Marcelo V.
Elegant dette!
MV
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer. :-)

Rune og Kyrre: Jeg er litt usikker på hvilken lys flekk dere mener, men jeg tror det må være den lysegrønne helt til venstre omtrent midt på bildet. La ut en v2 uten. Den ser reinere ut, men jeg tror jeg liker v1 best likevel. Kanskje bare fordi jeg hadde vennet meg til den? Kyrre - neida, det er ikke pixel-feil - bare en blå kornblomst. Jeg synes det ble fint med den, men jeg kan godt skjønne at du stusser og lurer på om det er en feil. :-)

John og Kyrre: Ja, når dere sier det så ser jeg også at det er noe tomt på høyresiden (alternativt: for tungt på venstresiden). For mye mørkegrønt - skulle nok vært et eller annet der også. Fint tips for meg å huske til neste gang. :-)
Caroline M. S.
Og takk Ove og Marcelo også. Ja, Ove - jeg skal være enig med deg i at dette ikke er verdens mest spennende bilde. Jeg har lagt ut andre blomsterbilder jeg liker bedre, men må jo prøve meg på slike som dette også. Får ikke helt til dette med nærbilder - vanskelig å få til bra komposisjon. Øve, øve... og forhåpentligvis få tips, som jeg har fått her. :-)
Rune L.
Pent, ryddig og pent.

R
Jan-Wilford A.
Synes bilde var bra som det var. Om en ikke liker andre elementer som ligger bak og rundt, kunne jo blomsten likegodt være masket mot en totalt sort bakgrunn og det ville jo ikke vært særlig naturlig.
Steinar M.
Fint bilde, fine farger. Jeg synes ikke det er kjedelig. Dette kan du henge rett på veggen min! :o)
Lars L.
Dette likte jeg også ganske godt. Fin bruk av blomstens stilk som sammen med bagrunnselementene (andre blomster ute av fokus) er med å danner en diagonal ''innover i bildet''
Fjerningen av det lysegrønne ble kanskje noe unøyaktig utført.
Ann F.
Jeg synes bildet har fine linjer, med diagonalen som dannes av den skarpe blomsten, de uskarpe bak og den elegante stilken.
En liten antydning av noe rødlig i nedre høyre hjørne hjelper på ubalansen, kan såvidt ane noe på skjermen.
V2 er best med det distraherende borte.
Og jeg synes ikke bildet er kjedelig.
Mvh Ann
Roger V.
Veldig vakkert.
Enig med Ann F. Liker stilken som kommer opp til blomsten, og diagonalen som dannes av de andre blomstene.
Elegante rolige farger.

Meget severdig, og heller ikke jeg syntes bildet var kjedelig, heller tvert imot....
Øyvind A.
Lekkert og fint, behagelig å se på. Den kunstferdige svingen på stilken hever bildet.
Ø.
Jostein M.
Meget delikat! De uskarpe blomstene i bakgrunnen gjør ''alt'' fordi man får gjentagelse av fargene i hovedmotivet samt at fargene ikke skiller seg for mye ut fra hovedmotivets. Normalt ville jeg ha masket et slik bilde noe på høyre side, men blomsten i bakgrunnen helt oppe i hjørnet til høyre gjør at komposisjonen blir spennende slik du har gjort det. Dette likte jeg!!
Hilsen Jostein
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. :-)

Lars: Enten er det skjermen min som er dårligere enn jeg tror eller så må jeg få meg briller for for meg ser det ut som fjerningen av det lysegrønne ble riktig så vellykket. :-) Men jeg tror deg - jeg har også tidligere fått kommentarer om ikke helt slurvete/unøyaktig bortkloning av elementer. Jeg bør vel merke meg dette og ikke drive med kloning på større flater til jeg ser bedre (på den ene eller andre måten). :-) Jeg ser heller ikke det rosa nede i høyre hjørne som Ann nevner. Høres fint ut! :-)

Jan Wilford: Jeg er litt uenig med deg for jeg synes det er svært så nyttig å få kommentarer om bakgrunnen på dette bildet. Her jobbet jeg med å få til diagonalen (glad for at flere av dere nevner den *S*) og var godt fornøyd med de uskarpe stilkene over blomsten mot øvre høyre hjørne og jeg likte godt at det snek seg inn en blå kornblomst. Den lysegrønne stilken til venstre la jeg ikke merke til da jeg tok bildet. Jeg sliter fælt med å komponere nærbilder og synes derfor det er veldig nyttig å få kommentarer på hva som ikke burde vært med, hva det er for mye av og hva det er for lite av. Andre ser ting jeg ikke ser og det lærer jeg mye av. :-)
Caroline M. S.
..... æsj - feil i kommentar til Lars; det skal stå at jeg også tidligere har fått kommentarer om slurvete/unøyaktig bortkloning (ikke ''... ikke helt slurvete/unøyaktig'' som det står). :-(
Sverre Farstad H.
Hei, Caroline. Med forbehold om kanskje ikke helt topp kalibrering på min skjerm, synes jeg ytterkantene av blomsten virker noe grovkornet. Bortsett fra det, og det er kanskje veldig pirkete av meg ogå,da, så er for meg #1 den beste. Flotte farger, den lille lyse tv hører med, og skarphet der det skal være skarpt.
Mvh Sverre
Steinulf L.
Poetisk og fint. Et svært anvewndelig objektiv du har fått deg;ref de to siste bildene.
Sindre R.
Vakkert !

Sindre
Avsluttet .
Nydelig bilde med fine duse farger.

MvhJRH
Jan-Wilford A.
Poenget mitt, kjære Caroline er jo nettopp at jeg syntes bakgrunnen hører hjemme som en del av et bilde uten at det gjøres for mye inngrep i PS eller i naturen. Om alt for mye av bakgrunnen endres er det jo ikke lenger et naturfoto. Tror du må ha misforstått meg her.

Men man kan jo derimot gjøre det beste ut av det man har.
Har allerede i min første kommentar gitt utrykk for at jeg syntes bilde var fint i utgangspunktet og ikke hadde behov for ytterligere bearbeiding.

Jeg er vel noe konservativ av meg og liker ikke at man f. eks. har med seg saks og klipper vekk det som ikke passer i bakgrunnen eller på sidene. Naturen er slik den er og den har sin egen skjønnhet uten inngrep fra oss. Så er det jo opp til oss å ta et foto med bra komp osv. slik at det blir et bra bilde av det, som jeg syntes dette bildet er.
Arne S.
Et særdeles vakkert bilde som aldri kan gi meg den store skjelven.

:)
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Sverre: Ja, jeg ser det grove rundt kantene jeg også. Ser jeg får det på mange nærbilder. Vet ikke om det er jeg som gjør feil eller om kameraet bare er slik. Egentlig synes jeg det er helt OK - synes bildene blir seende litt mer ut som tegning enn som fotografi og det synes jeg er fint. Muligens fordi jeg har vennet meg til det. ;-)

Steinulf: Ja, godt fornøyd med telen så langt. :-)

Jan Wilford: Jeg tror vi snakker forbi hverandre/er skinnuenige. Jeg oppfattet ikke den andre kommentaren din som kritikk av bildet eller forslag til mer PS-arbeid. Jeg er for lat til å mekke mye i PS og har blitt for konservativ etter å ha rendt rundt med pressefotografer av den ortodokse skolen (de som ikke flyttet på et eneste element i bildene de tok). Jeg må lære meg å rydde litt mer før jeg tar bilder (alt fra å brette ned strå når jeg tar blomsterbilder til å be mennesker stille seg opp). Her (på dette bildet) synes jeg det er nyttig å få kommentarer om komposisjon - ikke nødvendigvis for å gjøre noe med akkurat dette bildet, men for å kunne ta et bedre blomsterbilde neste gang (for eksempel ved å velge en annen vinkel eller rydde bort noe).

Arne: He, he - skjønner hva du mener. Hårene reiser seg ikke her heller akkurat. :-D
Jan-Wilford A.
Da går jeg ut i fra at du ønsket en mer fyldig kommentar enn det jeg ga. Skal prøve å skjerpe meg. (et og annet tilbakefall får jeg nok)

Caroline M. S.
He, he - nei, da Jan Wilford (ikke tenk på ''husmorfoto''-diskusjonen vår). Noen ganger er det riktig med en kort kommentar - de er jo også verdifulle og sier noe om hva folk spontant synes/opplever. Andre ganger er det mer man har lyst til å skrive om - og du har jo vitterlig kommet med flere betraktninger her og fått meg til å tenke mer bevisst på det at jeg er for lite flink til å rydde og ordne før jeg tar bilder. Tusen takk for det! :-)
Mike T.
Hei Caroline,
har hatt det travelt og er sent ute. VELDIG bra lys og farger. Vers#2 vinner. Flotte greier.
Hilsen Mike
Bjørn H.
Hei Caroline....

Virkelig et delikat blomsterbilde...

Har ikke så mye konstruktivt å bidra med, annet en at jeg syns dette er meget bra utført :))


Bjørn ;¤

Gro K.
Hei. takk for hilsen som jeg tilfeldigvis så,her jeg roter rundt på min relativt nye pc.Er mye inne på DOTTEN og har kommentert mye og overrasket mange.MEN,,,,selv om jeg har mailadr. så kan jeg ikke det der ennå.D ERFOR svarer jeg her.Er ikke digital,selv om alle maser.Har etter hvert vært to g. på bilkirkegården og skal nok dit igjen.DETTE BILDET ER FOR ØVRIG nydelig!!! mvh.GRO.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu