Tidlig vårhei
Fryktelig irriterende at denne knoppen (på et tre) ble så uskarp. Det så ikke slik ut på kamera-displayet, men det får våge seg likevel.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-02-20 00:12:33
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50 mm 1:2 Macro ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPluss Olympus Digital Extension Tube EX-25
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHumor
  • Lastet opp
  • Visninger611
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_77607} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Grethe B.
Ble et annerledes bilde dette...likte 1# best, best grønnfarge på det. Vanskelig og se hva det var, men elegant og stilig bilde likevel. Kunne nesten vært i kategorien abstrakt dette:-)
Så bra med et lite vårtegn, hurra!!

mvh
gt
Eskil O.
I grunnen stilig, anderledes og enkelt, godt å se at det våres.

Eskil.
Caroline M. S.
Takk Grethe! Ja, det er nok dessverre litt vanskelig å se hva det er (eller snarere ser ut som), men jeg håpte kategorien Humor skulle hjelpe. :-D
Caroline M. S.
... og takk til deg også Eskil (du kom i mellom).
Marcelo V.
Artig bilde ligner på et fjes av en Dysney figur.
MV
Dag J.
Dette var en enkel og ren avbildning av en liten utenomjordisk fyr. Fin vinkel og inndeling i bildet.
Marianne M.
Hei Caroline

Et grønt lite ailen vårtegn dette her. Friskt og annerledes med bud om vår. Liker komposisjonen din,der det lille vårtegnet er litt klemt mellom en vinter og antagelig noen snøbyger til før den kan folde seg ut til sitt egentlige jeg ;-}

Mvh Marianne
Inger-Lise S.
Caroline.Dette var et fint og annerledes bilde.Jeg syns Marianne beskriver det veldig godt her.
Begge versjonene er fine her.Det lille vårtegnet i mørket omgitt av vinter kommer godt fram på begge.
Et enkelt og stilig bilde.
Inger-Lise:)
Marthin H.
Flott vår bilde nej da man ser godt vad det er!
Marit E.
Fint og annerledes vårbilde.
Trodde først det var et slangehode som stakk opp.

Likte best versjon 1, uskarpheten nevner du sjøl...

mvh Marit
Bjørn H.
Potensiale i dette ...

Fin linjeføring og en komp jeg i utgangspunktet liker Caroline ...

Men knoppen blir for uskarp,og generelt får jeg ikke helt tak på motivet ...

Gir meg ikke all verden --

Bjørn ;¤
Øyvind A.
Skulle gjerne sett en annen fokusplassering her, slik at i hvert fall tuppen på knoppen var skarp. Spenstig og fint utsnitt. Liker ideen godt.
mvh Øyvind
Caroline M. S.
Takk for kommentarer! :-) Jeg er glad for at noen ser fjeset på knoppen. For meg er det helt tydelig to øyne, nese, munn og et øre her, men jeg vet jo hva jeg så, så selvfølgelig er det lett for meg å se (og le av) den lille grønne som har poppet ut noe tidlig for å si hei. Det hvite er snø, det svarte trestammen og det blå himmelen.

Fint å høre at noen også liker komposisjon og utsnitt. Jeg får vel huske på det. For jeg hadde neppe kommet på å ta et bilde som dette om det ikke var for at knoppen så ut som et ansikt. :-)
Tom D.
Artig, Caroline.
Får også en følelse av noe abstrakt, som GB sier.
Fin tredeling og symmetri, samtidig som det er noen diagonaler her.
''Kålormen'' kunne godt vært noe skarpere, som nevnt av flere. Det er det eneste jeg finner å trekke litt for.

Mvh Tom
Nils L.
Komposisjonen er i alle fall bra. Kameradisplayet har vel en litt annen oppløsning enn en vanlig skjerm vil jeg tro.....
Mvh Nils :-)
Avsluttet .
Her har du gang i noe helt fantastisk. Enig i dine egne betraktninger, men dog.


V2 er ikke interessant. V1 er en nydelig reise i kontraster og fortelling om vår.

Virkelig en god tanke og nesten 100 pst utførelse.

-k
Jarle L.
Du er ikke selv fornøyd med bildet, og har i tillegg lagt det ut under kategori humor. Da er det ikke mye igjen å si for en annen stakkar.
Men det er noe med den knoppen, et hode og bredt flir + øyne og nese. Ikke helt skarp, men det er der. Jeg ser noe under der og, men det blir litt Skoglund/Rorbua så det skal jeg gå videre med hehe.

Macro er ikke enkelt. Prøver litt selv nå, men ser at det må mye trening til.

Håper du ikke merker at jeg ikke sa noe om v#2 :))
God helg

Jarle
Carsten A.
Nja, gir meg ikke noe særlig, dessverre.

Opptak ute i naturen med mellomringer, med eller uten stativ, er alltid ganske vanskelig og krever mye kritisk omtanke.

Kontroll av skarphet på kamera-display holder ikke. På dette punkt kan et kamera-display høyst brukes til å skille ut det som er klart uskarpt, selv på en avansert dSLR holder ikke et slikt display for kritisk kontroll av skarphet. Og kritisk skarphet er nok et vilkår for et bilde som dette.

MVH CA
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Jarle: Grunnen til at jeg selvfølgelig ikke er fornøyd med dette bildet er at knoppen er uskarp. Hadde den vært skarp, ville jeg vært godt fornøyd. Men jeg trodde likevel ''fjeset'' var tydelig nok til å more folk. V2 la jeg kun ut fordi jeg syntes ''fjeset'' var litt tydeligere på den. He, he - jeg ser aldri Rorbua og tenkte mer på utstikkeren som en arm, men klart knoppen virker enda mer våryr om man har Rorbua og lignende i tankene. :-D

Kjell: Fint at du ser hva jeg så til tross for uskarpheten. :-)

Tom, Nils og Carsten: Nei, kameraskjermer er ikke som andre skjermer. Og det er helt riktig at jeg burde brukt stativ her. Hadde jeg gjort det, kunne jeg også brukt mindre blenderåpning. Om jeg her hadde klart å holde kameraet støtt og det ikke hadde blåst, ville jeg sannsynligvis likevel ikke klart å få hele ''fjeset'' skarpt med den store blenderåpningen jeg brukte. Macro-bilder har egentlig aldri interessert meg og dette er det første macro-bildet jeg noen gang har tatt (fikk objektiv og mellomring gratis og måtte straks ut og prøve). Vel - hvis det er flere ting som ser ut som noe annet enn det er gjennom macro-utstyret tror jeg jeg kommer til å synes macro er gøy. :-)
Arne S.
Bildet har kvaliteter. Men i likhet med ditt forrige bilde er det noe uforløst her. Jeg ser at du ''ser'', men du er ikke helt i mål. Det er fint at de to trekantene er diffuse, men de blir for like i form. Det lille ''ansiktet'' er greit plassert, men blir for utydelig.

Fortvil ikke, dersom du tillater deg å utvikle ditt talent, kan du nå langt innen fotografi.

:) arne
Caroline M. S.
Takk for oppmuntring Arne. :-) Jeg må nok legge meg i skikkelig hardtrening om jeg skal få til å komme hjem med de bildene jeg tror jeg ser ute. Noen av feilene ser jeg helt klart selv (og oftere og oftere vet jeg også hvorfor jeg ikke fikk det til) - andre feil og mangler er det fint å bli gjort oppmerksom på. For eksempel så jeg ikke selv at de to trekantene er for like, men jeg ser det helt klart nå når du sier det.

Fortvile gjør jeg ikke. I hvert fall ikke så lenge folk her på Dotten kommer med gode råd. Da er det jo en viss sjanse for at jeg får det bedre til neste gang. :-)
Rolf S.
Hei.
Jeg synes bildet fungerer bra. De to trekantene er påpekt, men så lenge de er forskjellig i farve synes jeg det er fullt akseptabelt.
Synd med uskarheten på knoppen.
Flatefordelingen er bedre i V1 enn V.
Rolf
Ketil K.
Liker linjer og komposisjon her - litt mer skarphet så sitter dette veldig bra. Originalt.
Sidsel A.
Liker # 1 som komposisjon og som et spedt vårtegn, mer enn som et humoristisk innslag. Noe symbolsk over det vare og uforklarlige med alt som skal frem og opp etter vinteren.
mvh SIdsel
Kristoffer R.
Dette var søtt, Caroline. Jeg ser også ansiktet, men skulle ønske at knoppen var litt skarpere. Komposisjonen i v1, med tredelingen av bilde og plasseringen av knoppen helt nederst funker kjempefint i mine øyne -- så får det heller være at det var tilfeldig! :-)

Bra jobbet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu