Smørblomst
Samme blomst med et par sekunders mellomrom. Klarer ikke se om det ene er bedre enn det andre. Hva mener dere?

.....og ellers driver jeg stadig og øver meg på bilder med gult og grønt. Sliter fælt med å få det grønne til ikke å se for gult ut, og det gule til ikke å se for grønt ut. Svært så vanskelig det skal være med disse to fargene. :-(
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-06-04 11:14:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-06-06 11:47:16
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2004-06-06 11:47:54
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50 mm 1:2 Macro ED
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger306
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_91265} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Steinulf L.
Synes begge er smørgule og fine og viser smørblomsten i sitt rette miljø.
Rune Edvin H.
Enig med Steinulf. For å være litt kritisk ville jag hatt noe mer skarphet ett eller annet sted på kronbladene.
Rune
Ann F.
V2 er min favoritt, liker det skrå strået.
Synes skarpheten i V1 er fin der den ligger på hårene på dekkbladene, i V2 virker blomsten noe for uskarp siden den er såpass langt unna det skarpe strået. Hadde vært tøft med skarpt strå og hårene på dekkbladene som i V1.
Om det er noen trøst, sliter jeg med det samme med gult og grønt i mange slike bilder.
Mail meg når du får oppskriften . . . .
:-)
Mvh Ann
Øyvind A.
Går for 2'ern, selv om jeg ikke er så begeistra for de greiene nederst. Når det gjelder fargene, så vil jeg foreslå en viss kontrastøkning, synes de blir friskere da.
Ø.
Caroline M. S.
Takk for kommentarer og forslag. :-)

Rune og Ann: Ja, jeg skulle gjerne hatt noe mer skarpt på kronbladene. Sliter med det også på blomsterbilder. Jeg prøvde noen med mindre blenderåpning også, men da ble bakgrunnen for detaljert. Kanskje jeg må hjelpe til litt mer - rydde bakgrunnen, legge de nærmeste stråene flatt?

Denne smørblomsten stod i skyggen. Ser ut for at det er lettere å få gult gult og grønt grønt når det ikke er sol/direkte sol. Det er lille jeg tror jeg har funnet ut til nå Ann. :-)

Ann - interessant at du liker det skrå strået på V2. Jeg liker blomsten best på V2, men irriterte meg over det skrå strået. Jeg får kikke litt mer på det - kanskje jeg ombestemmer meg.

Øyvind: Her har jeg brukt litt levels og økt kontrasten bittelitt. Jeg prøvde også med litt mer kontrast, men da så det gule utbrent ut. Mer slik som på bilde nr. 109737. Jeg skal prøve litt til - kanskje jeg var for hard på labben da jeg prøvde på disse to bildene.
Nils L.
Sart belysning som står til motivet... Fint med hårene på undersiden som blir så tydelige.
MVh Nils :-)
Caroline M. S.
Øyvind (og dere andre): Jeg glemte - jeg kan jo spørre dere om dere, når dere øker kontrasten, gjør det i kamera eller i billedbehandlingsprogram etterpå. Jeg kan øke og minske kontrast i kameraet (samt fargementing og skarphet), men har den permanent stående på midt i mellom. Tror jeg skal eksprimentere litt med det en dag, men kunne vært kjekt å høre hva dere gjør.

Takk for kommentar Nils. :-)
Øyvind A.
Jeg gjør alltid opptakene mest mulig ''nøytrale'', og bruker kurveverktøyet i PS etterpå om nødvendig.
Prøv en forsiktig s-kurve.
Ø.
Inger-Lise S.
Hei Caroline! Et delikat bilde.Jeg likte både den gule og den grønne fargen (fargenyansene) og gjør også som deg:Tar bildene i skygge.
Komposisjonsmessig syns jeg det skrå bladet løftet bildet her.Du har fått en fin,diffus og passende bakgrunn.
Likte dette ja!

mvh Inger-Lise
Are-Martin S.
Jeg liker versjon en best. Synes den komposisjonen er best, og så falt jeg ikke for den grønne stilken på versjon to som er i fokus, den tar for mye oppmerksomhet. Du har balansert godt her med fokus, og truffet.

MVH
Are-M
Kristoffer R.
Hei Caroline,

Dette er dust og fint -- lyset på ''hårene'' er sommerlig og lekkert. Savner litt skarphet, men det ser jeg du har skrevet om allerede.
Avsluttet .
Liker versjon 2 best pga utsnitt og flateinndeling + diagonal stilk/blad nederst til høyre. Litt vel raus i toppen synes jeg du har vært; kunne kappet litt der.
Inga Helene J.
Hei!

Versjon 1 beskåret i topp hadde vært ideelt for meg. Synes du fikser fargene fint jeg.

Inga
Viktor J.
Et harmonisk bilde med rolig og fin bakgrunn.
MVH Viktor
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer og forslag. :-)

Jeg har nå lagt ut en v3 hvor jeg brukte kurveverktøyet (takk for tipset Øyvind - det funket bra. Rart jeg stadig glemmer den muligheten) og en v4 fra Rune Tallaksen (takk Rune - fint med en helt annerledes versjon).
Bjørn H.
Hei Caroline ....

hm .... her gjør du det vanskelig syns jeg ... men lurer på om V3 er nærmest meg...

Syns Runes forslag ikke var dårlig, men det blir vel tungt i nedre halvdel, muligens ...


litt for mye utbrent på det ene bladet ...

Men et romantisk sart bilde ...

Bjørn ;¤


Elisabeth W.
Her sitter jeg da, og vakler mellom versjon 1 og 3 ... jobbskjermen min er ikke allverden å se på bilder på, så jeg blir vel neppe enig med meg selv her. Det jeg er helt enig med meg selv i, er at du for all del ikke må beskjære i toppen, det er jo akkurat det som er fint, at det er luft over blomsten mens stilkene til venstre fortsetter helt opp til bildekanten.

-- Elisabeth
Caroline M. S.
Takk for kommentarer Bjørn og Elisabeth. :-) Jeg er enig med deg Elisabeth - dette bildet ville jeg ikke beskjære i toppen - liker det som det er når det gjelder akkurat det. Jeg pleier å høre på Inga sine beskjæringsforslag - hun har et godt øye for slikt, men akkurat i dette tilfellet er jeg uenig (jeg prøvde på et jeg ikke har lagt ut).
Marit E.
Uuuutrolig sent ute med kommentar, jeg.

Synes fargene ble riktig så riktige, jeg. Har strevd fælt med grønt og gult selv. Blått også, egentlig. Men kanskje er den beste løsningen å fotografere i skyggen.

Liker best versjon 3, synes det skrå bladet i nr 2 ble FOR framtredende. Fint bilde!

vh
Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu