Utstilling
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto og hendelseskunst

I løpet av høsten møttes fotograf Torgrim Halvari og hendelseskunstnerne i gruppen We Insist noen hektiske dager i Nordøstfinnmark. Resultatet kan du se på Dansens hus fra 5.-8. november.
Torgrim Halvari er fotograf og Journalist med over 20 års erfaring.

Halvari har utdanning innen film, sosialantropologi, kulturfag, religion, journalstikk og fotografi. Halvari har bred erfaring fra en rekke media og har jobbet som redaktør, journalist mediekonsulent, presse og informasjonsrådgiver, fotograf mm. Fotografen har oppholdet seg i over 10 år i områder som Kosovo, Libanon, Palestina, Sri Lanka, Pakistan mfl. Han fokuserer i dag mer og mer på fotografi som kommunikasjonsmiddel hvor hovedfokus er mennesker.

Gjennom sin oppvekst i Finnmark og sine 10 år i konflikt og katastrofeområder verden rundt har Halvari utviklet en interesse for hvordan vi mennesker formidler og mottar våre budskap.

Bildene fra denne utstillingen er tatt i Vadsø/Vardø området under noen hektiske høstdager sammen med WE INSIST. Fotografen har arbeidet med et eldre 8x10” storformatkamera hvor negativene er litt mindre enn et A4 ark. WE INSIST jobber med installasjoner, performance og dans. Fotografering og komposisjon er relativt spontant utført og det mange mener ville være fotografiske feil og mangler har heller blitt framdyrket enn fjernet da fotografen ønsket å formidle noe av den planlagte spontaniteten man kan finne i installasjoner, dans og performance kunst.

WE INSIST, lyd-og støy musiker Jassem Hindi (Fr) og dansekunstnerne Rani Nair (Se) og Mia Habib (No), begynte å jobbe med identitet som en krise, som en spenning, og ikke som et stabilt konsept, hvor de ser på hvordan man kan stille spørsmål ved og praktisere sin identitet, forstått som en ustabil nomadisk tilstand, krysset av mangfoldige lag med spenning og ulike intensiteter.

Gjennom installasjoner, scenerom, gallerirom, uterom, leiligheter, tekst og foto, jobber trioen med det som kreves og trigges av de ulike sosiale, kulturelle og politiske sammenhenger de befinner i.

WE INSIST Oslo, er trioens møte mellom den sorte sceneboksen, deres kropper, sorte kabler med kontaktmikrofoner som forsterker, manipulerer og transformerer kroppens lyd, rommets stemning og vage minner om noe annet.
Torgrim Halvari -
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari -
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari -
Torgrim Halvari
Torgrim Halvari -
Torgrim Halvari

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu